je favoriete soeprecept!

Discussion in 'De lounge' started by Lanalanalana, Apr 16, 2017.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Lanalanalana

    Lanalanalana Fanatiek lid

    Oct 21, 2016
    1,220
    4
    38
    NULL
    NULL
    Omdat ik echt hele leuke reacties heb gekregen op mijn wraptopic dacht ik....een soeptopic ook altijd leuk! Ik ben aan het experimenteren met soep de laatste tijd...linzen...courgette...zoete aardappel....maar alle leuke recepten zijn welkom! Wat is jouw favorietje?
     
  2. Victoria30

    Victoria30 Fanatiek lid

    Nov 1, 2016
    2,082
    320
    83
    Female
    Knoflook soep. Heb mobiel even niet zo snel het recept bij de hand. Is wel een vette soep, maar heel erg lekker.
     
  3. cvm1985

    cvm1985 Fanatiek lid

    Aug 2, 2010
    3,692
    32
    48
    Pompoemsoep:

    Een grote flespompoen, een kilo winterpeen, 2 grote aardappels, een ui, paar teentjes knoflook, een rode peper, een rode paprika en twee groente bouillonblokjes.

    Alles schillen/schoonmaken, met elkaar in een pan en water erbij tot het allemaal net onder staat. Aan de kook brengen en dan twee uur laten pruttelen. Daarna staafmixer erdoor. Superlekker en vullend soepje! Ik eet het graag met bruin brood en een laagje boter om erin te dopen.
     
  4. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Pompoensoep

    1 ui en 2 tenen knoflook goudbruin bakken in olijfolie. Dan doe je er de blokjes pompoen bij en die bak je kort mee. Doe er water en boullion naar smaak bij en breng dit aan de kook. Als het water kookt dan doe je er 1-2 aardappels in en laat alles gaar koken. Als het gaar is dan mix je alles glad met een staafmixer. Roer er daarna wat gedroogde munt en citroensap doorheen en de soep is klaar.
     
  5. brownielover

    brownielover VIP lid

    Mar 9, 2009
    8,151
    3,027
    113
    Nederland
    Courgettesoep 6 personen

    2 uien
    2 courgettes
    12 el olijfolie
    1 teen knoflook
    1 tl gedroogde Provençaalse kruiden
    1 liter groentebouillon (van tablet)
    15 g munt (bakje)
    250 ml slagroom (pak à 500 ml)4 personen

    2 uien
    2 courgettes
    12 el olijfolie
    1 teen knoflook
    1 tl gedroogde Provençaalse kruiden
    1 liter groentebouillon (van tablet)
    15 g munt (bakje)
    250 ml slagroom (pak à 500 ml)

    Snipper de ui en snijd de courgette in blokjes. Verhit 4 el olie in een soeppan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Pers de knoflook, voeg toe aan de pan en fruit 2 min. op laag vuur. Voeg de courgette en Provençaalse kruiden toe en fruit nog 3 min. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 12 min. zacht koken.
    Pluk de blaadjes van de munt. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Dompel de muntblaadjes 10 sec. onder met een lepel. Spoel af met ijskoud water, zodat ze mooi groen blijven. Snijd heel fijn. Voeg de rest van de olie toe en mix de muntolie met de staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout en houd apart.
    Pureer het courgettemengsel met de staafmixer tot een gladde soep. Roer 3/4 van de slagroom erdoor en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de borden, garneer met de rest van de slagroom en muntolie.
     
  6. esklessebes

    esklessebes VIP lid

    Mar 23, 2014
    7,004
    3,665
    113
    Broccoli soep van sonja b en dan nog kipreepjes erin en op het laatst wat geraspte kaas erover.
     
  7. Noorie

    Noorie Niet meer actief

    Rode linzensoep

    300 Gr rode linzen
    1 grote ui
    2 knoflook teentjes
    1 liter water
    Paprika puree (Turkse winkel)
    Paprika poeder 1tl
    Komijn poeder 1tl
    Beetje zout
    2 bouliounblokjes tuinkruiden

    Ui in grove stukken aan bakken, knoflook erbij persen.
    Daarna mag alles erbij.. uurtje op laag vuur.
    Na een uurtje mag het vuur uit en pureer je alles met de staafmixer.
    Nog even op het vuur en smakelijk :)
    Serveren met wat citroenpartjes en Turks brood.
    (Volgende dag is hij nog lekkerder)
     
  8. Leeuwtje83

    Leeuwtje83 VIP lid

    May 8, 2008
    9,079
    313
    83
    Female
    Software Engineer
    Nieuw-Zeeland
  9. PenF

    PenF VIP lid

    Aug 20, 2009
    8,387
    2,241
    113
    Female
    Coach
    Dordrecht
    Wij eten graag broccolisoep, uiensoep met een beetje rode port, bouillabaisse, aspergesoep. En natuurlijk tomaten, groente en kippensoep.
     
  10. Noorie

    Noorie Niet meer actief

    Harira (Marokkaanse soep)

    1 kilo tomaten
    1 wortel
    1 grote ui of 2 normale
    vlees/kipfilet of gehakt balletjes
    koriander en selderij
    1x kikkererwten
    handje linzen
    2 liter water (a 2,5)
    4x bouliounblok groente
    wat gemberpoeder, harirapoeder, komijn

    Bak het vlees aan.
    Dan doe ik in de hakmolen de tomaat, ui, selderij en koriander fijn malen.
    Alles bij het vlees en even aanbakken.
    Dan mag het water en de kruiden/blokjes erbij en als laats een handje linzen en wat kikkererwten.
    Dit laat ik ongeveer 1,5 uur koken.
    Dan doe ik er een mengsel wat bloem/water bij om de soep wat in te dikken en wat vermicelli.
     
  11. toch3

    toch3 VIP lid

    Dec 28, 2013
    18,301
    17,195
    113
    Andijviesoep
    1,5l bouillon koken, 2/3 aardappelen erbij, 1 appel, 1 ui. Even laten koken tot de aardappelen gaar zijn, andijvie erbij, 3 min koken, pureren met staafmixer. Gebakken spekblokjes erbij en nog een appel in stukjes. Nog tijdje laten pruttelen.

    Snot met hersenen noemt de oudste het :D
     
  12. LMSB

    LMSB Fanatiek lid

    Feb 24, 2017
    3,994
    3,321
    113
    Kipkerriesoep, benodigdheden:
    Wortel in stukjes
    Bleekselderij in stukjes
    Prei in ringetjes
    Geschilde aardappels in blokjes
    Kipfilet in blokjes
    Roomkaas
    Kerrie
    Peper en zout naar smaak
    Kippenbouillon
    Knoflook

    Kippenbouillon maken. Fijngesnede knoflook erin, groente en aardappels erbij, laten koken tot het gaar is, kip erbij tot het gaar is. Roomkaas even laten "wennen" dus eerst een beetje bouillon in een kommetje doen en dan daar de roomkaas mee vermengen en vervolgens in de pan doen. Kerrie en peper en zout naar smaak erin doen. Nog even door laten koken en klaar! Is echt heerlijk. :D
     
  13. Sifra

    Sifra Niet meer actief

    Pompoensoep met Garam masala!
     
  14. MissFluffy

    MissFluffy Fanatiek lid

    Aug 25, 2016
    2,218
    870
    113
    Female
    miso soep
     
  15. Marrie28

    Marrie28 Fanatiek lid

    Jun 27, 2007
    1,711
    0
    36
    Wortel-paprikasoep met mascarpone
    Voor 8 personen

    Ingrediënten:
    2 eetlepels olijfolie
    2 uien, fijngehakt
    2 teentjes knoflook
    1 kg. wortelen, in schijfjes
    2 aardappels, fijngesneden
    2 liter groentebouillon
    200 ml sinaasappelsap
    2 rode paprika's
    1 doosje mascarpone
    zout en versgemalen zwarte peper
    blaadjes munt

    Bereiding:
    Verhit de olie in een pan. Doe de uien erin en laat deze enkele minuten smoren. Doe de knoflook in de pers en voeg dit toe aan de uien. Roer de wortelen, aardappelen en de paprikastukjes erdoor, gevolgd door de bouillon. Breng de soep aan de kook, doe de deksel op de pan en laat de groente in circa 20 minuten zachtjes gaar worden. Pureer de soep met de staafmixer.

    Voor het opdienen:
    Verwarm de soep en roer de mascarpone erdoor. Giet het sinaasappelsap erdoor en laat de soep niet meer koken. Breng de soep op smaak met zout en peper. Schep de soep in een kom en garneer de soep met een blaadje munt.
     
  16. justme1974

    justme1974 Fanatiek lid

    Jan 20, 2009
    3,822
    2,003
    113
    Dit is regelmatig mijn lunch-soep:

    Uitje
    Knoflook
    Paprika rood of groen
    Wat selderijstenkels
    Stuk wortel
    Pond tomaten. Wel de lekkerste kiezen.
    Kokosolie
    Bouillonblokje of schepje poeder van de bio-winkel zonder suikers etc.

    Alles grof snijden. Eerst knoflook en ui fruiten in de kokosolie. Dan de rest erbij en even roerbakken. De tomaat als laatst. Het geheel met zo'n 700 cc water aanvullen. Dan ca. 15 minuten zacht koken. Staafmixer erdoor en dan kun je kijken of je m dunner wil of niet.

    Makkelijk in te vriezen.

    Verder ook met brocolli. Hetzelfde als hierboven. Maar dan is de tomaat de brocolli.

    Ik maak ook vaak soep van restjes. Dan heb ik nog brocolli en bloemkool bijvoorbeeld. Die gaan ook goed samen.

    Tot slot nog de linzen tomaat met chorizo:

    1 chorizo worst
    Ui
    Knoflook zoveel je wil
    Blikje bruine linzen
    Blikje tomatenblokjes
    Bouillonblokje

    Ui en knoflook in wat olijfolie fruiten. Linzen en tomaat erbij. Minstens 500 cc water erbij en bouillonblokje. Daarna zelf kijken of je dunnere soep wil. Ook dit is snel klaar. In de laatste tien minuten doe je er dunne plakjes chorizo in. Of blokjes.. heerlijk met wat brood en boter. Evt. Wat koriander erin.

    Ps.. je kunt ook verse linzen gebruiken en verse tomaat.
     

Share This Page