Jullie orginele pastarecepten

Discussion in 'De lounge' started by Lumiere, Jan 31, 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Lumiere

    Lumiere Fanatiek lid

    Dec 11, 2012
    3,622
    593
    113
    doktersassistente
    Brabant
    Wij zijn echte pastaliefhebbers. Helaas verschilt onze smaak nogal. Vriend eet het liefst spaghetti met gehakt, snijbonen en tomatensaus, en ik experimenteer graag. Vanavond heb ik pasta met kip, pesto en mangoschijfjes. Ik ben benieuwd of er iemand leuke variatie-ideeen heeft die niet te bewerkelijk zijn. Gewoon orginele ingredienten en combinaties.
     
  2. Dani2010

    Dani2010 Actief lid

    Mar 18, 2013
    316
    0
    0
    NULL
    NULL
    Pasta met kip, pesto, Boursin cuisine, champignon, gebakken spekjes en pijnboompitjes!
     
  3. Tylmare

    Tylmare Fanatiek lid

    Sep 24, 2014
    1,111
    333
    83
    Female
    Gastouder
    Amersfoort
    Niks lekkerder dan een tagliatelle met versgemaakte pesto (Gewoon door de pasta roeren, eventueel vloeibaarder maken met meer olie) en geraspte parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten!
     
  4. Liedx

    Liedx Fanatiek lid

    Mar 11, 2013
    1,890
    404
    83
    Nederland
    Gisteren had ik een nieuw recept uitgeprobeerd, was echt heerlijk!

    Pasta
    Halve Butternut pompoen
    Kip
    3 teentjes knoflook
    Salie
    Parmasaanse kaas
    Olijfolie, zout en peper

    Ik had dit recept gebruikt maar wat minder knoflook en kip erbij:
    Butternut-Squash Pasta Sauce Recipe | Martha Stewart

    Was echt super lekker en heerlijk om een keer wat anders te hebben dan de standaard pasta saus.
     
  5. Lumiere

    Lumiere Fanatiek lid

    Dec 11, 2012
    3,622
    593
    113
    doktersassistente
    Brabant
    Butternut pompoen? Waar kun je dat kopen Liedx? Gewoon bij Jumbo?
     
  6. Majo1983

    Majo1983 Fanatiek lid

    Feb 1, 2013
    3,690
    2,398
    113
    Female
    Broek
    Wat ik altijd heerlijk vind, en zo simpel is, pasta met vlees in een roomsaus. Gewoon vlees kruiden, varkenshaas met nootmuskaat, peper en zout, of kip met de karbonadekruiden van de lidl (de beste vind ik...) of gewoon met kipkruiden. Even aanbakken tot het gaar is, pakje room erbij, even laten koken tot hij wat dik is en voilà. Pasta koken een beetje grove zoals tagliatelle of penne en klaar. Lekker met een tomaten, mozarella salade met balsamico dressing en sesamzaad. Topper vind ik en binnen 30 min op tafel.
     
  7. Beaujuulais

    Beaujuulais Fanatiek lid

    Sep 15, 2008
    2,803
    70
    48
    Female
  8. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Tagliatelle met ui, spinazie, zalm , Boursin en dille.

    Tagliatelle met ui, kipfilet, broccoli en Boursin

    Pasta met 5 kazensaus, prei gekruid met een beetje nootmuskaat
     
  9. Liedx

    Liedx Fanatiek lid

    Mar 11, 2013
    1,890
    404
    83
    Nederland
    Goede vraag. Ik dacht dat het in Nederland ook gewoon in de winkel zou liggen maar ik weet het niet zeker. Misschien dat gewone pompoen bijna hetzelfde smaakt? Ik woon in Engeland en heb het daar gekocht. Hier is het een standaard groente om te eten.

    Ik heb even rondgekeken online en een andere naam voor butternut pompoen is flespompoen. Op de website van de Jumbo staat het product wel: Jumbo Pompoen Fles - Pompoen
     
  10. Thunder

    Thunder Bekend lid

    Apr 30, 2014
    811
    0
    0
    NULL
    NULL
    Pasta met:
    broccoli,spekjes,boursin,geraspte oude kaas

    (lauwwarme)Pasta met:
    bladspinazie (koud),pesto,romaatjes,mozarella,pijnboompitten

    Pasta met:
    tonijn,prei,boursin,kappertjes

    Koude pasta met:
    Tonijn,appel,komkommer,cherry tomaatjes,ijsbergsla,olijven,rode ui,augurk,yoghurtmayo,peper en zout

    Pasta met:
    hamblokjes,champignons,prei en witte roomsaus
     
  11. SDonya

    SDonya Niet meer actief




    Die met tonijn klinkt lekker!! Kan je de kappertjes ook voor wat anders vervangen? Ik wil hem binnenkort uit proberen :)
     
  12. topper12

    topper12 Niet meer actief

    Pasta + gekookte broccoli + gefruit uitje + gebakken salami + scheutje kookvocht (pasta) + sap van limoen + geraspte parmezaan.

    Pasta + gekookte broccoli + gebakken spekjes + chilipepertje + geraspte parmezaan.

    Pasta met gekarakteriseerde rode ui + blik tomatenblokjes + zwarte olijven.

    Alledrie supersimpel en de eerste twee ook nog eens supersnel te maken. Heb nog wel meer recepten maar daar dit zijn de eerste waar ik op kom.
     
  13. beertje1987

    beertje1987 Fanatiek lid

    Oct 10, 2012
    2,106
    1
    38
    Hier is favoriet: tagliatelle met geroerbakte spinazie met spekjes ricotta en zelfgemaakte pesto. Serveren met cherrytomaatjes uit de oven aangemaakt met
    peper zout en olijfolie.
     
  14. Kiraa

    Kiraa Fanatiek lid

    Jul 10, 2012
    1,715
    0
    36
    Tagliatelle met kip, courgette, prei, ui en groene pesto.. Geraspte kaas erover.. Jummie!
     
  15. MotherMary

    MotherMary Fanatiek lid

    Sep 10, 2014
    1,748
    2
    0
    theaterdocent, regisseur en leerkracht basisonderw
    Overijssel
    Butternut pompoen heet in het Nederlands flespompoen. Ik haal 'm altijd om de markt. Hij is licht oranje, egaal, breed van onder en smal van boven.

    Mijn favoriete pastarecept:
    Gerookte zalm, spinazie, erwtjes, roomkaas, citroen en munt.
    Supersnel en makkelijk!

    Voor 4 p:
    Diepvriesspinazie ontdooien in een koekenpannetje.
    Als dat ontdooid is, flinke mok diepvrieserwtjes erbij.
    Roomkaas toevoegen (ik neem altijd een pakje zuivelspread naturel, philadelphia ofzo), geraspte schil en sap van 1 citroen toevoegen, royaal kleingesnipperde munt toevoegen en gerookte zalm. Klaar is kees. Lekker met tagliatelle.
    10 min werk, SU-PER-lekker en dé manier om als zwangere toch gerookte zalm te eten.
     
  16. Kaboutermeis

    Kaboutermeis Fanatiek lid

    Apr 16, 2013
    4,184
    1
    0
    Spaghetti of tagliatelle met bladspinazie, champignons, boursin en spekjes of gerookte zalm

    Tagliatelle met witte vis (koolvis, pangafilet), garnalen, champignons en room. Soms ook extra kerstomaatjes of sluimererwten

    Penne met spekjes, room, ui, champignons en paprika (en look). Manlief maakt hem meestal met ui, erwten, spekjes en room.

    Mijn zus maakt soms spaghetti met gehaktballen en tomatensaus.
     
  17. aapje79

    aapje79 Fanatiek lid

    Feb 11, 2010
    1,712
    28
    48
    gelderland
    Pasta carbonara
    pasta
    creme fraiche light
    champignons
    hamblokjes
    Oregano
     
  18. Thunder

    Thunder Bekend lid

    Apr 30, 2014
    811
    0
    0
    NULL
    NULL
    weet ik niet,ze zorgen voor wat zout en pit. Dus misschien augurkjes of olijven? Er kunnen evt ook zongedroogde tomaatjes door.
     
  19. knutselkitty

    knutselkitty Fanatiek lid

    Jan 30, 2013
    2,026
    66
    48
    Female
    Sprookjesbos
    Vroeger maakte ik thuis altijd spaghetti met rookworst en pastasaus (pap was niet zo'n fan van "konijnenvoer")

    Tegenwoordig gooi ik er kip of gehakt bij, en paprika, uitjes, champignons, courgette en een simpele saus overheen.
    Mijn vriend is meer van het experimenteren, en gooit erin wat ie vind dat er wel bij past
     
  20. Giulietta

    Giulietta Actief lid

    Mar 29, 2011
    366
    0
    16
    NULL
    NULL
    Mijn favoriet, echte Italiaanse spaghetti.
    Voor ongeveer 3-4 personen:

    - 250 gram spaghetti
    - 3 stengels bleekselderij
    - 1 ui
    - 2 of 3 tenen knoflook
    - 250 ml witte wijn
    - 2 eetlepels tomatenpuree
    - 5 eetlepels (goede!) olijfolie

    Doe de olijfolie in een hapjespan.
    Bleekselderij, ui en knoflook fijn snijden. Deze ongeveer 5 a 10 minuutjes bakken in de olijfolie. Gooi er dan de wijn bij en breng het aan de kook. Laat het dan ongeveer 20 minuten koken op matig vuur, zodat de wijn bijna is verdampt/weg gekookt is. (Ondertussen de spaghetti koken in heel zout water, afgieten en een flinke scheut olijfolie er overheen gooien.) Dan de tomatenpuree door het wijnmengsel roeren. Eventueel wat zout en peper er bij. De gekookte spaghetti er door roeren en klaar. Het is echt heerlijk! En het is geen saus a la bolognese bijvoorbeeld. Het hoort olie-achtig te zijn.
     

Share This Page