kaasfondue met wijn

Discussion in 'Stel je vraag aan de verloskundige' started by pim, May 17, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. pim

    pim Fanatiek lid

    Sep 22, 2005
    3,970
    0
    36
    Nijmegen
    Hoi Mirjam/Japke

    Ik ben gek op kaasfondue. Ik heb eens gekeken op de pakken kaasfondue die ik normaal gebruik. Deze kaas is gepasteuriseerd, maar er zit wel wat wijn in. Is het nu zo dat de wijn bij verhitting verdampt en ik de kaasfondue kan eten of raden jullie dit af?

    Pim
     
  2. Mirjam

    Mirjam Verloskundige

    Dec 2, 2005
    11,590
    2
    0
    verloskundige en lactatiekundige IBCLC
    hoi Pim,

    vanwege de kaas hoef je het niet te laten. Het is wel zo dat alcohol deels verdampt maar nooit helemaal. Het advies van de gezondheidsraad luidt om helemaal geen alcohol te gebruiken vanaf de periode dat je zwanger wilt worden, in je zwangerschap en tijdens de borstvoeding. Dus wil je op safe spelen, neem dan niet deze kaasfondue.
    Je kunt natuurlijk wel een alternatief bedenken. Maak zelf eens kaasfondue door kaas te smelten, eventueel met tomatensaus aangelengd, dat geeft een heel andere smaak, maar is ook erg lekker! (vooral met tomato fritto van Heinz!). Op receptensites zijn vast nog wel meer varianten zonder alcohol te vinden.

    Mirjam
     
  3. pim

    pim Fanatiek lid

    Sep 22, 2005
    3,970
    0
    36
    Nijmegen
    Ah jammer, maar dan vinden we idd wel een ander lekker recept!

    Pim
     

Share This Page