Wij eten altijd een van de kerstdagen bij mijn ouders. Ik en mijn moeder koken altijd uitgebreid. Ben alvast begonnen met wat rondkijken wat we dit jaar zullen eten. Nu ben ik op zoek naar simpele gerechten aangezien ik dan al 32 weken zwanger ben. We koken altijd 3 gangen. 1 voorgerecht 2/3 vleesgerechten 2 soorten groenten 1 salade 2/3 aardappelgerechten 1 nagerecht We zijn geen van allen visliefhebbers haha. En er zal peuter mee eten.
Als voorgerecht zijn gerechten als soepen makkelijk voor te bereiden. Voor voorbereiding is een stoofgerecht sowieso ideaal, hertenstoof, gestoofd konijn, dat soort dingen. Pommes amandes zijn leuk makkelijk en verrassend, maar een gratin of zelfgemaakte aardappelkroketjes ook leuk.
of voor de kleintjes kun je kerstaardappelkroketjes kopen. lekker makkelijk. wij doen helemaal makkelijk ( ik heb met kerst geen keuken) wij gaan lekker uit eten. Met schoonfamilie doen we dat al 6 jaar ofzo. Is ook moeilijk om de hele crew bij elkaar te krijgen. Bijna iedereen zit daar in de zorg of beveiliging
met oud en nieuw maken we overigens altijd zelf een salade. Met stukjes kipfilet erdoor. En als nagerecht een dr oetker pudding makkelijk te maken
Voorgerecht zou je kunnen denken aan filodeeg-taartjes met geitenkaas, honing en walnoten, een soepje Hoofdgerecht vind ik zelf ook lastig. Aardappeltjes uit de oven is altijd goed en makkelijk. Toetje gaan we meestal gewoon voor ijs, pudding en slagroom, daar valt iedereen echt op aan.
Als je echt wil gaan voor een voorgenomen zou ik een kippensoep of groente soep doen. Makkelijk in voorbereiding en licht. Hoofdgerecht. Aardappelsalade (Aardappelen koken, koud worden, beetje mayo, augurk, peper, zout, voor de liefhebber een beetje kerrie, heel fijn gesneden uitje) Frietjes Vlees: varkenshaas, peper en zout en rollen door de bloem zo krijg je een knapperig laagje. Kippenpoten of biefstuk Groente, bonen met spekjes, gebakken champignons met uitje en knoflook Komkommer ook altijd goed Bijgerecht, stokbrood kruidenboter Toetje ijs (zelf maken) of een bavarois. Favoriet van onze peuter is yoghurt bavarois met kersen(saus) Niet heel moeilijk maar zeer smakelijk op de champignons na zou onze uk het eten.
Pommes amandes kende ik niet maar klinkt heel lekker! Ga ik opschrijven. Aardappelkroketjes doen het altijd goed ja. Lekker! Vind het wel leuk om wat aparte dingen op tafel te zetten. Groentesoepje en kloppudding enzo zijn lekker maar vind ik toch wat te gewoontjes.
Tagliata is hier altijd een groot succes. Simpel maar reuze lekker. Vorig jaar hebben we het met de familie anders gedaan. Iedereen nam gerechten mee genoeg voor hun eigen gezin. Zo hadden we een buffet wat iedereen lustte en alles ging ook echt op. Dat jaar kwam iedereen bij ons. Voor €40,- hadden we tafels, stoelen, tafelkleden, drie buffetschalen met van die potjes eronder die je aansteekt etc. Heerlijk makkelijk en was een groot succes.
Voorgerecht zou ik lekkere hapjes maken. Bijvoorbeeld hapjes in bladerdeeg! (Gehakt, groente, kaas/geitenkaas/ of mozzarella) Misschien een cranberry sausje erbij? Varkenshaas met champignons/ui. Sausje erbij. Voor de rest heb ik weinig inspiratie voor vlees. Ik eet graag vis, en eet dit jaar zoals bijna elk jaar met kerst zalmsalade met vis, en/of garnalen cocktail. En gourmetten blijft favoriet. Of ik maak een zooi hapjes! Ook altijd lekker. Als toetje vind ik ijs het lekkerst. Ik ben eigenlijk heel erg saai qua kerst eten.
Leuk @Krulpeterselie! @Prettykitty verschillende bladerdeeg hapjes hadden we vorig jaar. Is goed in de smaak gevallen inderdaad!
Toevallig vandaag van Rudolf de witlof tartatin gezien. Misschien een idee voor een groentegerecht. Het vleesgerecht goulash (niet de Hongaarse soep) is een vleesstoofgerecht. Alleen het snijden van vlees en uien is het meeste werk. De rest stoven. Van het weekend de Halloween mummies gemaakt van website verse oogst. Ik vond het lekker smaken, wel het bladerdeeg langer bakken. Dit kun je vast in kerst aankleden door het bladerdeeg niet er omheen te wikkelen, maar met een uitsteker sterren of een kerstboom of iets van te maken en er boven op te leggen.
Hahaha te grappig. Die heb ik ook gezien van Rudolph! En inderdaad opgeschreven Lijkt me lekker. Zal eens kijken naar die mummies haha
Oh dit onderwerp is totaal niet aan mij besteed. Ik ben al blij als ik kook, het gaar en niet aangebrand is.. Overigens voor degene die het willen weten, wat wij dan eten met Kerst. Een diepvriespizza of stamppot zuurkool of pannenkoeken. Dat vinden we prima. Al die stress rondom boodschappen, menu verzinnen, uren in de keuken staan, of die 2 dagen bij fam of schoonmfamilie doorbrengen is niet ons ding. We hebben gewoon lekker 2 dagen vrij!
Wij doen dit: - Paté op bedje van sla met cranberrysaus - Ossenstaartsoep - Ossenhaas - Hele kip uit de oven (gevuld met knoflook, Tijm, boter en citroen) - Salade met gerookte ham, meloen, mozzarella, tomaatjes en pesto - Rösti - Patat - Groene asperges - Sugarsnaps (omwikkelen met spek) - Chocolademousse - Franse kaas
Ik ben er ook al over aan het nadenken. Door dreumes en opgroeiende kinderen die niet meer apart willen eten, hebben wij vorig jaar het 7-gangen diner afgeschaft en zijn overgestapt op een buffet. Het moet hier ook goed voor te bereiden zijn en kindvriendelijk. Voorgerecht: Kip cocktail (waldorfachtig, of met avocado en sinaasappel, of met mango) of een sjieke variant op de salade caprese Avocadosoep gegarneerd met Hollandse garnalen of gerookte kipreepjes Hoofdgerecht: Lekker knapperig buikspek uit de oven Stoofschotel (waarschijnlijk kalfswangen) Bijgerechten: Aardappelgratin of geroosterde krieltjes met knoflook en oregano Een hele knolselderij uit de oven Stoofpeertjes Verse appelmoes Evt. Wat eigengemaakte broodjes met (kruiden)boter Dessert: Tony’s salted caramel potjes (chocoladecrème van tony chocolony reep, gezouten caramel en een toef geklopte slagroom) En wij doen ook nog een kaasplankje na het dessert.
Haha, ik vond het er zelf ook al wel een lekker menu Komend weekend ga ik het buikspek uitproberen, heb ik nl. nog nooit gemaakt (alleen bij masterchef voorbij zien komen ) En ik bedacht me net nog dat het misschien leuk was om mensen hun eigen cocktail samen te laten stellen. Van te voren wat fruit, rauwkost en gerookte kip in bakjes doen en dan twee sausjes bv limoenmayonaise en cocktailsaus. Dat past waarschijnlijk wat meer bij een buffet. Maar wij hebben nou eenmaal niet genoeg plek om allemaal aan tafel te gaan zitten
Super leuk! Ruimte is hier ook wel een dingetje haha. Ben benieuwd naar het buikspek! Laat je het weten?