Kerstdiner inspiratie

Discussion in 'De lounge' started by Meiske2015, Oct 29, 2017.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Meiske2015

    Meiske2015 VIP lid

    Sep 4, 2016
    7,734
    3,516
    113
    Wij eten altijd een van de kerstdagen bij mijn ouders. Ik en mijn moeder koken altijd uitgebreid.
    Ben alvast begonnen met wat rondkijken wat we dit jaar zullen eten.

    Nu ben ik op zoek naar simpele gerechten aangezien ik dan al 32 weken zwanger ben. We koken altijd 3 gangen.

    1 voorgerecht
    2/3 vleesgerechten
    2 soorten groenten
    1 salade
    2/3 aardappelgerechten
    1 nagerecht

    We zijn geen van allen visliefhebbers haha. En er zal peuter mee eten.
     
  2. PenF

    PenF VIP lid

    Aug 20, 2009
    8,387
    2,241
    113
    Female
    Coach
    Dordrecht
    Als voorgerecht zijn gerechten als soepen makkelijk voor te bereiden.
    Voor voorbereiding is een stoofgerecht sowieso ideaal, hertenstoof, gestoofd konijn, dat soort dingen.
    Pommes amandes zijn leuk makkelijk en verrassend, maar een gratin of zelfgemaakte aardappelkroketjes ook leuk.
     
    Meiske2015 likes this.
  3. Burb1988

    Burb1988 Fanatiek lid

    May 5, 2014
    1,974
    1,599
    113
    of voor de kleintjes kun je kerstaardappelkroketjes kopen. lekker makkelijk.

    wij doen helemaal makkelijk ( ik heb met kerst geen keuken) wij gaan lekker uit eten. Met schoonfamilie doen we dat al 6 jaar ofzo. Is ook moeilijk om de hele crew bij elkaar te krijgen. Bijna iedereen zit daar in de zorg of beveiliging ;)
     
    Meiske2015 likes this.
  4. Burb1988

    Burb1988 Fanatiek lid

    May 5, 2014
    1,974
    1,599
    113
    oh en kalkoen of struisvogelbiefstuk deden wij altijd met mijn fam.
     
    Meiske2015 likes this.
  5. Burb1988

    Burb1988 Fanatiek lid

    May 5, 2014
    1,974
    1,599
    113
    met oud en nieuw maken we overigens altijd zelf een salade. Met stukjes kipfilet erdoor. En als nagerecht een dr oetker pudding makkelijk te maken
     
    Meiske2015 likes this.
  6. pietje1987

    pietje1987 Niet meer actief

    Voorgerecht zou je kunnen denken aan filodeeg-taartjes met geitenkaas, honing en walnoten, een soepje

    Hoofdgerecht vind ik zelf ook lastig. Aardappeltjes uit de oven is altijd goed en makkelijk.

    Toetje gaan we meestal gewoon voor ijs, pudding en slagroom, daar valt iedereen echt op aan.
     
    Meiske2015 likes this.
  7. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,323
    10,291
    113
    Als je echt wil gaan voor een voorgenomen zou ik een kippensoep of groente soep doen. Makkelijk in voorbereiding en licht.

    Hoofdgerecht.
    Aardappelsalade
    (Aardappelen koken, koud worden, beetje mayo, augurk, peper, zout, voor de liefhebber een beetje kerrie, heel fijn gesneden uitje)
    Frietjes

    Vlees: varkenshaas, peper en zout en rollen door de bloem zo krijg je een knapperig laagje.
    Kippenpoten of biefstuk

    Groente, bonen met spekjes, gebakken champignons met uitje en knoflook
    Komkommer ook altijd goed

    Bijgerecht, stokbrood kruidenboter

    Toetje ijs (zelf maken) of een bavarois.
    Favoriet van onze peuter is yoghurt bavarois met kersen(saus)

    Niet heel moeilijk maar zeer smakelijk op de champignons na zou onze uk het eten.
     
    Meiske2015 likes this.
  8. Meiske2015

    Meiske2015 VIP lid

    Sep 4, 2016
    7,734
    3,516
    113
    Pommes amandes kende ik niet maar klinkt heel lekker!
    Ga ik opschrijven.

    Aardappelkroketjes doen het altijd goed ja. Lekker!

    Vind het wel leuk om wat aparte dingen op tafel te zetten. Groentesoepje en kloppudding enzo zijn lekker maar vind ik toch wat te gewoontjes.
     
  9. Krulpeterselie

    Krulpeterselie Fanatiek lid

    Apr 27, 2015
    2,585
    1,247
    113
    Tagliata is hier altijd een groot succes. Simpel maar reuze lekker.

    Vorig jaar hebben we het met de familie anders gedaan. Iedereen nam gerechten mee genoeg voor hun eigen gezin. Zo hadden we een buffet wat iedereen lustte en alles ging ook echt op. Dat jaar kwam iedereen bij ons. Voor €40,- hadden we tafels, stoelen, tafelkleden, drie buffetschalen met van die potjes eronder die je aansteekt etc. Heerlijk makkelijk en was een groot succes.
     
    Meiske2015 likes this.
  10. Prettykitty

    Prettykitty Fanatiek lid

    Dec 22, 2016
    4,773
    3,116
    113
    Female
    Voorgerecht zou ik lekkere hapjes maken. Bijvoorbeeld hapjes in bladerdeeg! (Gehakt, groente, kaas/geitenkaas/ of mozzarella)
    Misschien een cranberry sausje erbij?

    Varkenshaas met champignons/ui. Sausje erbij.

    Voor de rest heb ik weinig inspiratie voor vlees.

    Ik eet graag vis, en eet dit jaar zoals bijna elk jaar met kerst zalmsalade met vis, en/of garnalen cocktail.

    En gourmetten blijft favoriet.
    Of ik maak een zooi hapjes! Ook altijd lekker. :D

    Als toetje vind ik ijs het lekkerst.

    Ik ben eigenlijk heel erg saai qua kerst eten. :roflmao:
     
    Meiske2015 likes this.
  11. Meiske2015

    Meiske2015 VIP lid

    Sep 4, 2016
    7,734
    3,516
    113
    Prettykitty likes this.
  12. LSQ

    LSQ Niet meer actief

    Toevallig vandaag van Rudolf de witlof tartatin gezien. Misschien een idee voor een groentegerecht.

    Het vleesgerecht goulash (niet de Hongaarse soep) is een vleesstoofgerecht. Alleen het snijden van vlees en uien is het meeste werk. De rest stoven.

    Van het weekend de Halloween mummies gemaakt van website verse oogst. Ik vond het lekker smaken, wel het bladerdeeg langer bakken. Dit kun je vast in kerst aankleden door het bladerdeeg niet er omheen te wikkelen, maar met een uitsteker sterren of een kerstboom of iets van te maken en er boven op te leggen.
     
    Meiske2015 likes this.
  13. Meiske2015

    Meiske2015 VIP lid

    Sep 4, 2016
    7,734
    3,516
    113
    Hahaha te grappig. Die heb ik ook gezien van Rudolph! En inderdaad opgeschreven :thumup: Lijkt me lekker.

    Zal eens kijken naar die mummies haha
     
    LSQ likes this.
  14. Eenkadootje

    Eenkadootje Fanatiek lid

    Mar 5, 2013
    4,611
    2,405
    113
    Oh dit onderwerp is totaal niet aan mij besteed.
    Ik ben al blij als ik kook, het gaar en niet aangebrand is..

    Overigens voor degene die het willen weten, wat wij dan eten met Kerst. Een diepvriespizza of stamppot zuurkool of pannenkoeken. Dat vinden we prima. Al die stress rondom boodschappen, menu verzinnen, uren in de keuken staan, of die 2 dagen bij fam of schoonmfamilie doorbrengen is niet ons ding. We hebben gewoon lekker 2 dagen vrij!
     
    Leeuwtje83, 1981Mama and twoboys like this.
  15. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    Dec 31, 2015
    17,953
    33,624
    113
    Wij doen dit:

    - Paté op bedje van sla met cranberrysaus
    - Ossenstaartsoep
    - Ossenhaas
    - Hele kip uit de oven (gevuld met knoflook, Tijm, boter en citroen)
    - Salade met gerookte ham, meloen, mozzarella, tomaatjes en pesto
    - Rösti
    - Patat
    - Groene asperges
    - Sugarsnaps (omwikkelen met spek)
    - Chocolademousse
    - Franse kaas
     
    Meiske2015 likes this.
  16. Meiske2015

    Meiske2015 VIP lid

    Sep 4, 2016
    7,734
    3,516
    113
    Lekker hoor @Iertje81!
    Hoe maak je die salade?
     
    Iertje81 likes this.
  17. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,271
    25,739
    113
    Ik ben er ook al over aan het nadenken. Door dreumes en opgroeiende kinderen die niet meer apart willen eten, hebben wij vorig jaar het 7-gangen diner afgeschaft en zijn overgestapt op een buffet. Het moet hier ook goed voor te bereiden zijn en kindvriendelijk.

    Voorgerecht:
    Kip cocktail (waldorfachtig, of met avocado en sinaasappel, of met mango) of een sjieke variant op de salade caprese
    Avocadosoep gegarneerd met Hollandse garnalen of gerookte kipreepjes

    Hoofdgerecht:
    Lekker knapperig buikspek uit de oven
    Stoofschotel (waarschijnlijk kalfswangen)

    Bijgerechten:
    Aardappelgratin of geroosterde krieltjes met knoflook en oregano
    Een hele knolselderij uit de oven
    Stoofpeertjes
    Verse appelmoes
    Evt. Wat eigengemaakte broodjes met (kruiden)boter

    Dessert:
    Tony’s salted caramel potjes (chocoladecrème van tony chocolony reep, gezouten caramel en een toef geklopte slagroom)
    En wij doen ook nog een kaasplankje na het dessert.
     
    Melian and Meiske2015 like this.
  18. Meiske2015

    Meiske2015 VIP lid

    Sep 4, 2016
    7,734
    3,516
    113
    Ik neem jouw menu maar over denk ik :roflmao:
     
    Adje likes this.
  19. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,271
    25,739
    113
    Haha, ik vond het er zelf ook al wel een lekker menu :thumup: Komend weekend ga ik het buikspek uitproberen, heb ik nl. nog nooit gemaakt (alleen bij masterchef voorbij zien komen :D)

    En ik bedacht me net nog dat het misschien leuk was om mensen hun eigen cocktail samen te laten stellen. Van te voren wat fruit, rauwkost en gerookte kip in bakjes doen en dan twee sausjes bv limoenmayonaise en cocktailsaus. Dat past waarschijnlijk wat meer bij een buffet. Maar wij hebben nou eenmaal niet genoeg plek om allemaal aan tafel te gaan zitten :roflmao:
     
    Meiske2015 likes this.
  20. Meiske2015

    Meiske2015 VIP lid

    Sep 4, 2016
    7,734
    3,516
    113
    Super leuk!
    Ruimte is hier ook wel een dingetje haha.

    Ben benieuwd naar het buikspek!
    Laat je het weten?
     

Share This Page