kerstdiner

Discussion in 'De lounge' started by mwjalloh, Dec 17, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mwjalloh

    mwjalloh Actief lid

    Jul 2, 2008
    402
    0
    0
    hallo, 1e kerst komen er 4 personen bij ons eten en ik heb beloofd (uitgebreid) te gaan koken :(
    Nu ben ik op zoek naar een makkelijk en niet al te duur recept..... iemand tips, ideeen, suggesties?
     
  2. GhitaThakoerdin

    GhitaThakoerdin Niet meer actief

    de Ah heeft hele lekkere dingen..
    die gevulde groente rollade.. gebonden groentebundeltjes... lekkere aardappelstukjes met kaas en knoflook.. alles bij elkaar in de oven zetten en je bent klaar...
    is wel wat duurder maar volgensmij wel kwalitatief...
     
  3. janette

    janette VIP lid

    Feb 26, 2007
    5,113
    0
    0
    Ben op zoek naar de droombaan
    Heiloo
    wij eten met mijn ouders 1e kerstdag
    vooraf: garnalen en zalm op een bedje van ijsbergsla met cocktailsaus
    hoofdgerecht: varkenshaas met mangosaus, geb.aardappels en gemengde sla

    toetje: koffie met een lekkere bonbon

    evt gewoon op internet in de receptenbak zoeken.... bv de site van ah

    suc6 met koken
     
  4. lidia

    lidia Fanatiek lid

    wij gaan allebij de dagen lekker gourmetten( saai hé ;) )

    maar voor mijn mams maak ik een lekkere kip/appelcoctail als voorafje en rollade als hoofdgerecht met gebakken krieltjes en die rolletjes met boontjes van de ah en sla en als toetje hebben we dan verse zelfgebakken appeltaart met vanille ijs en slagroom(en koffie)

    allles is bijna vooraf al te maken succes met je ideeen
     
  5. winniethepoeh

    winniethepoeh Niet meer actief

    Zag dat ze bij de lidl en aldi ook erg veel kerst producten hadden. (Staat op de site) Meestal zijn daar de luxere producten erg lekker is mijn ervaring. Tja en scheelt toch behoorlijk in de portemonnee in vergelijking met de appie.

    Ik ga voor:

    voorgerecht ardennerham met meloen

    Hoofdgerecht koude rollade en warme varkenshaas met een champignonsausje
    aardappelkroketjes uit de oven en aardappelpuree
    Groene salade en boontjes


    Nagerecht ijs met vruchten of chocoladesaus of zoiets..

    Hoef dus alleen de varkenshaas ff te bakken, aardappelkroketjes in de oven en champignonsausje maken
     
  6. janette

    janette VIP lid

    Feb 26, 2007
    5,113
    0
    0
    Ben op zoek naar de droombaan
    Heiloo
    Lidl heeft perfecte dingen waar denk je dat mijn varkenshaas vandaan komt ;)
    ik doe eigenlijk altijd de grote weekelijkse boodschappen daar...haal alleen af en toe wat andere verse groenten bij de andere super

    lekker hoeft niet duur te zijn, geniet gewoon en maak het je niet te moeilijk

    Wij doen express dit jaar niets met de oven want als Teun ff d ekeuken in loopt is het fout en ja dta willen we ook niet.... ;)
     
  7. Setteke

    Setteke Niet meer actief

    Wat ik altijd lekker vind is het volgende:

    kippakketjes uit de oven.

    Je neemt per persoon een kipfilet. Deze snij je van bovenaf in (niet door) en vul je met een mengsel van monchou en mosterd. Dan omwikkelen met plakjes rauwe ham (ongeveer 2 per kipfilet) en dan ik zilverfolie wikkelen. Ongeveer een uurtje in de oven op 200 graden en dan smullen maar!

    Ik doe als bijgerecht dan altijd sugarsnaps met katenspek. Dit maak je als volgt. De sugarsnaps schoonmaken en even koken totdat ze iets meer dan beetgaar zijn (ong. 10 min) In een wok katenspekreepjes aanbakken met daarbij een gesnipperd uitje en een aantal zilveruitjes. op smaak brengen met peper (het liefst vers uit de pepermolen). Sugarsnaps erbij en klaar. Zo lekker

    Je kunt er nou nog iets bij doen van bijv. krieltjes in de schil ofzo.
     
  8. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    Jul 22, 2008
    18,631
    31
    48
    Ik heb vorig jaar gekookt voor 9 personen.

    Amuse: Rosbiefroosjes met biet en mierikswortel (dit recept is voor 8 personen, dus wel even delen door 2 ;))
    Is heel makkelijk klaar te maken.

    Voorgerecht: Garnalensalade met citroenmayonaise
    Deze viel echt goed in de smaak. Ik vond hem zelf ook heel erg lekker.

    Soep: Wildbouillon met fijne groenten
    Ook erg lekker en héél makkelijk.

    Spoom: Perenspoom
    Dat was meer werk, maar kon de dag van tevoren al gemaakt worden.

    Hoofdgerecht:
    Varkensfilet met cranberrysaus
    Dit was nog het meeste werk, maar helaas niet het culinaire hoogtepunt van de avond.

    Dessert:
    Luchtige limoen-passievruchtmeringues
    Ook erg veel werk, maar wel een heerlijke combinatie van zoet en zuur.

    Of het duur of goedkoop was, weet ik niet. Daar heb ik niet echt op gelet...
    Dit is een lijst met zoekresultaten op kerst, budget en snel.
     

Share This Page