Pasta met vis: Deze vind ik erg makkelijk omdat je alle ingredienten gewoon op voorraad kunt hebben, dit is dus echt zo'n recept voor als je anders naar de chinees zou rijden 1 blikje tonijn in olie 2 a 3 teentjes knoflook (of meer, wat je maar lekker vindt) 1 blikje ansjovis in olie 2 blikken tomaten in stukjes 1 zak pasta (ik vind fusili hier erg lekker bij maar alles kan) verse basilicum (zet een pot in je kamer, komt altijd van pas) kappertjes Laat de olie uit het tonijnblik in een sauspan lopen. Snij de knoflook (of pers het) en gooi het in de olie. Die er de tomaten bij en laat het deksel van de pan zodat de boel een beetje in kan koken. De helft van de ansjovis klein snijden en erbij doen. Flink wat verse basilicum naar smaak erbij doen. Zet de pasta op en kook het. Haal de tonijn uit elkaar met een vork en gooi het bij de tomaten. Proef. Als het zouter moet, doe er nog wat ansjovis bij. Als het wat meer 'diepte' nodig heeft, doe er basilicum bij. Maar het af met kappertjes. Serveer op de pasta.
Gevulde champions heel makkelijk te maken en smaakt goddelijk voor 4 personen. 4 grote champions 3 grote tomaten 1 teentje knoflook 2 blikjes tomatenpuree (kleine ronden) 1 klein uitje peper zout basilicum klein pakje rund gehakt geraspte oude kaas oven alvast op 200 graden zetten gehakt rullen, peper zout, en basilicum toevoegen knoflook fijn snijden-persen uitje fijn snijden en toevoegen tomaten in kleine blokjes snijden erbij doen wanneer t gehakt gaar is tomatenpuree toevoegen en dan 5 min laten pruttelen ondertussen de champions schoon maken en het steeltje eruit halen voorzichtig met een theelepeltje de bruine randjes er een heel eind uit halen zodat je meer ruimte hebt in de champion. saus in de champions doen wat oude kaas er over heen en dan ong 20 min in de oven goed de champions in de gaten houden wanneer ze gaar zijn bv prikken met sate prikker. hier vinden ze het goddelijk en word ik echt geprezen ermee (normaal hmm lekker)
Voor burrito's: Karbonade (of ander varkensvlees. Kun je ook kip voor gebruiken trouwens) 1 ui 2 rode paprika's (Hier smokkel ik soms en koop ik kant en klaar geroosterde parika's in olie in de supermarkt) 1 rode peper (ik smokkel meestal en neem dan van die chilivlokken, dat heet Pul Biber bij de turkse winkel) 1 groene peper peterselie 2 a 3 teentjes knoflook komijnzaad (kummel) oregano zout tortilla's (kant en klaar in de winkel) Snijd het vlees in stukken bestrooi het met zout. Pel en snipper de ui. Bak het aan. Voeg de ui toe en bak kort mee en laat het vlees circa 1 uur zachtjes stoven met de deksel op de pan. Snijd de paprikas in vieren. Grill de paprika en de pepers tot ze zacht zijn. Gewoon lekker zachtjes in de grilloven. Pureer de pepers met de knoflook, peterselie, komijn, oregano en een kopje water. Voeg dit toe aan het vlees. Laat het gerecht nog circa 2 tot 3 uur op laag vuur stoven. Ik zet het ook vaak in de oven om te stoven, ongeveer 150 graden. Verwarm de tortillas volgens de verpakking. Beleg ze met het vlees en rol ze op. Serveer met crème fraîche met limoensap of met knoflook erdoor. Of als je toch Pul Biber bij de turkse winkel hebt gehaald, met lekkere dikke turkse yoghurt en van die hete groene turkse pepertjes uit de pot.
Juultje; al die blikjes? Ga eens naar de visboer meisje! Ik zie nog een beetje veel bouillonblokjes (dus E621) langskomen en oooooh, al die potjes en blikjes! Helemaal vers koken is niet moeilijker en veel lekkerder en gezonder!
We halen in ieder geval 1x per week bij de visboer....dit is komt uit mijn 'als het einde van de wereld nadert hebben wij nog eten' voorraad
Ghehe! Zo eentje heb ik ook hoor: (biodeelblokjesdiepvriesspinazie met een pak aardappelpuree al la minute, zit vast E621 in.....)
Dames, we hebben de volgende verzoeknummers nog openstaan: - Diverse ovenschotels (de saus is al genoemd) - Turkse durum - Lasagne - Kip Tandoori Nog inspirerende recepten zonder pakjes? (En zonder blikjes en blokjes, speciaal voor zg )
kip met prei in tomatenroomsaus wel met blikje tomatenpuree maar je kan zelf ook tomaten fijn pletten uiteraard hahaha kip in blokjes bakken, tomatenpuree erbij, bekertje cremefraiche, op laatst de ringetjes prei erdoor. hmmmmmmmmm serveren met rijst. echt heerlijk
Goed plan, koken zonder pakjes! Ik hou zooo van die Knorrr Kokkie... Maar gezond is het natuurlijk niet. Ik ga gauw, als ik tijd heb, bijlezen (en opslaan!). Ik moet nu mini wakker maken en komen (aardappels / groente / vlees..met jus uit een zakje).
Simpele jus zonder zakje (speciaal voor Elmo ): Nadat je vlees hebt gebraden schraap je het braadvocht en de overblijfselen in de pan en zo bij elkaar. Snipper een uitje heel fijn en doe dat bij in de pan om een beetje glazig te bakken. Je kunt er nog wat extra boter bij doen als je wilt. Beter boter dan olie, dat voegt niets toe aan de jus. Giet de aardappels voor een deel af in de gootsteen en het laatste deel in de pan waar het vlees in heeft gezeten. Het zetmeel hierin zorgt ervoor dat de jus een beetje 'body' krijgt. Je kunt er ook een scheutje wijn of bouillon bij doen. Vuur even flink hoog opdraaien en proeven. Naar smaak nog wat kruiden toevoegen aan de jus. Dit kunnen bijvoorbeeld dezelfde kruiden zijn als waar je het vlees mee hebt gekruid. Ik doe er ook vaak een ansjovisje bij, is lekker zout en geeft ook een beetje stebigheid aan de jus. Het visje lost helemaal op dus dat vind je niet meer terug.
Runderjus: Braad runderriblappen en voeg als die klaar zijn boter en/of water (en ev. zout en peper toe) toe en zet vuur hoog. Laat inkoken tot de gewenste dikte. Doe in bakjes of deelblokjesding in de vriezer en je hebt jus voor tijden!
Preischotel met aardappeltjes. Benodigdheden: Prei ( ik doe meestal 1 pp ) Ui Gehakt Aardappels Beschuit / paneermeel 2 x Ei 2 plakjes kaas Bereidingswijze: Kook de aardappels in zijn geheel met schil, als deze klaar zijn snijd je ze in plakken en laat je ze even afkoelen. Snijd de prei in stukjes en kook deze beetgaar. Rul het gehakt en kruid deze naar smaak, voeg hier de ui aan toe aan laat deze even mee bakken ( niet te lang want dan blijven ze nog lekker crispy ). Vet een ovenschaal in met wat boter ( is niet nodig maar wel lekker ) Voeg nu het gehaktmengsel op de bodem, daar boven op de prei en daarboven op verdeel je dan weer de schijfjes aardappel. Kluts nu twee eitjes door elkaar en verdeel dit over de schijfjes aardappel, strooi daar het verkruimelde beschuit of eventueel paneermeel over, maak dan van de plakjes kaas wat strookjes en leg deze boven op, zet daarna de schaal in een voorverwarmde oven van +- 180 ongeveer 20 - 25 min ( tot de kaas krokant word ) De aardappeltjes kun je vervangen door al voorgekookte aardappels uit de supermarkt maar uit ervaring weet ik dat het lekkerder is als je ze zelf vers kookt. UIteraard kan je ook de schil er gewoon afhalen.
Hier een paar recepten die ik echt geweldig vind: Recept voor bolognesesaus (ook te gebruiken voor lasagne, bij spaghetti aan te lengen met beetje room) Het recept voor Bolognesesaus, Italiaanse vleessaus voor pasta Overheerlijke spruitjesschotel Spruitjes? Ja natuurlijk lekker - Stoofschotel met spruitjes Verder wat recepten van de AH: (kan de links zo niet plaatsen, staan in m'n favorietenlijst, kan de titels wel geven Honing-mosterd karbonades Penne met salami, cherrytomaatjes en spinazie Romige spinazielasagne
Indische pindasoep met prei Maaltijdsoep 2 personen, vegetarisch Ingrediënten 2 eieren 1 ui 1 knoflookteentje 2 aardappelen 1 eetlepel (zonnebloem)olie 250 gram gesneden prei ½ liter groentebouillon 5 eetlepels pindakaas 1 eetlepel ketjap manis 1-2 theelepels sambal oelek zout, (versgemalen)peper 2 eetlepels gesnipperde bladselderij Bereiding Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat ze schrikken en pel ze. Hak de eieren fijn. Snipper intussen de gepelde ui en de knoflook. Snijd de geschilde en gewassen aardappelen in blokjes van ca. 1 cm. Verhit de olie in een pan en bak de ui en knoflook ca. 1 minuut. Voeg de prei toe en bak die ca. 2 minuten mee. Schenk de bouillon in de pan en voeg de aardappelblokjes toe. Breng het geheel aan de kook en laat de soep zachtjes ca. 10 minuten koken tot de aardappels gaar zijn. Roer de pindakaas en de ketjap door de soep en breng hem op smaak met sambal, zout en peper. Afwerking Garneer de soep met ei en bladselderij. TIP Lekker met kroepoek.
Rijstsalade met mango Maaltijdsalade 2 personen, vegetarisch Ingrediënten 200 gram witte rijst 100 gram peultjes 1 dunne prei (alleen het witte en lichtgroene gedeelte) 1 blik mangoschijven 150 gram yoghurt 1,5 eetlepel mayonaise 2 eetlepels mangochutney zout, (versgemalen)peper Bereiding Kook de rijst gaar en droog volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst afkoelen. Haal de peultjes af en kook ze in ruim kokend water in 3-5 minuten beetgaar. Spoel de peultjes met koud water af en laat ze uitlekken. Snijd de prei in smalle ringetjes. Snijd de mangoschijven in blokjes. Roer een sausje van de yoghurt, mayonaise en de chutney. Breng het op smaak met zout en peper. Meng in een grote schaal de prei, peultjes en mango met de saus. Schep de rijst er door. Breng de salade op smaak met zout en peper. TIP Strooi 2 eetlepels seroendeng over de salade. Voeg 100 gram in blokjes gesneden oude Goudse kaas toe.