Koken zonder pakjes

Discussion in 'De lounge' started by Juul75, Jan 25, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Juul75

    Juul75 VIP lid

    Apr 8, 2010
    12,092
    7,843
    113
    Pasta met vis:

    Deze vind ik erg makkelijk omdat je alle ingredienten gewoon op voorraad kunt hebben, dit is dus echt zo'n recept voor als je anders naar de chinees zou rijden :D

    1 blikje tonijn in olie
    2 a 3 teentjes knoflook (of meer, wat je maar lekker vindt)
    1 blikje ansjovis in olie
    2 blikken tomaten in stukjes
    1 zak pasta (ik vind fusili hier erg lekker bij maar alles kan)
    verse basilicum (zet een pot in je kamer, komt altijd van pas)
    kappertjes

    Laat de olie uit het tonijnblik in een sauspan lopen. Snij de knoflook (of pers het) en gooi het in de olie. Die er de tomaten bij en laat het deksel van de pan zodat de boel een beetje in kan koken. De helft van de ansjovis klein snijden en erbij doen. Flink wat verse basilicum naar smaak erbij doen. Zet de pasta op en kook het. Haal de tonijn uit elkaar met een vork en gooi het bij de tomaten. Proef. Als het zouter moet, doe er nog wat ansjovis bij. Als het wat meer 'diepte' nodig heeft, doe er basilicum bij. Maar het af met kappertjes. Serveer op de pasta.
     
  2. pink99

    pink99 Actief lid

    Jul 2, 2011
    451
    0
    0
    NULL
    brabant
    Gevulde champions heel makkelijk te maken en smaakt goddelijk:p

    voor 4 personen.

    4 grote champions
    3 grote tomaten
    1 teentje knoflook
    2 blikjes tomatenpuree (kleine ronden)
    1 klein uitje
    peper
    zout
    basilicum
    klein pakje rund gehakt
    geraspte oude kaas

    oven alvast op 200 graden zetten
    gehakt rullen, peper zout, en basilicum toevoegen
    knoflook fijn snijden-persen
    uitje fijn snijden en toevoegen
    tomaten in kleine blokjes snijden erbij doen wanneer t gehakt gaar is
    tomatenpuree toevoegen

    en dan 5 min laten pruttelen

    ondertussen de champions schoon maken en het steeltje eruit halen
    voorzichtig met een theelepeltje de bruine randjes er een heel eind uit halen zodat je meer ruimte hebt in de champion.

    saus in de champions doen wat oude kaas er over heen en dan ong 20 min in de oven
    goed de champions in de gaten houden wanneer ze gaar zijn bv prikken met sate prikker.

    hier vinden ze het goddelijk en word ik echt geprezen ermee (normaal hmm lekker;))
     
  3. Juul75

    Juul75 VIP lid

    Apr 8, 2010
    12,092
    7,843
    113
    Voor burrito's:

    Karbonade (of ander varkensvlees. Kun je ook kip voor gebruiken trouwens)
    1 ui
    2 rode paprika's (Hier smokkel ik soms en koop ik kant en klaar geroosterde parika's in olie in de supermarkt)
    1 rode peper (ik smokkel meestal en neem dan van die chilivlokken, dat heet Pul Biber bij de turkse winkel)
    1 groene peper
    peterselie
    2 a 3 teentjes knoflook
    komijnzaad (kummel)
    oregano
    zout
    tortilla's (kant en klaar in de winkel)

    Snijd het vlees in stukken bestrooi het met zout. Pel en snipper de ui. Bak het aan. Voeg de ui toe en bak kort mee en laat het vlees circa 1 uur zachtjes stoven met de deksel op de pan. Snijd de paprika’s in vieren. Grill de paprika en de pepers tot ze zacht zijn. Gewoon lekker zachtjes in de grilloven. Pureer de pepers met de knoflook, peterselie, komijn, oregano en een kopje water. Voeg dit toe aan het vlees. Laat het gerecht nog circa 2 tot 3 uur op laag vuur stoven. Ik zet het ook vaak in de oven om te stoven, ongeveer 150 graden. Verwarm de tortilla’s volgens de verpakking. Beleg ze met het vlees en rol ze op. Serveer met crème fraîche met limoensap of met knoflook erdoor. Of als je toch Pul Biber bij de turkse winkel hebt gehaald, met lekkere dikke turkse yoghurt en van die hete groene turkse pepertjes uit de pot.
     
  4. Noosa

    Noosa Fanatiek lid

    May 24, 2011
    4,082
    0
    0
    NULL
    NULL
    Heerlijk meiden!

    Ik raak er helemaal geinspireerd door haha!
     
  5. Uk80

    Uk80 Fanatiek lid

    Ben gek op Turks eten dus ik zou het zeker waarderen. :)
     
  6. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Juultje; al die blikjes? Ga eens naar de visboer meisje!:p


    Ik zie nog een beetje veel bouillonblokjes (dus E621) langskomen en oooooh, al die potjes en blikjes!

    Helemaal vers koken is niet moeilijker en veel lekkerder en gezonder!;)
     
  7. Juul75

    Juul75 VIP lid

    Apr 8, 2010
    12,092
    7,843
    113
    We halen in ieder geval 1x per week bij de visboer....dit is komt uit mijn 'als het einde van de wereld nadert hebben wij nog eten' voorraad :D
     
  8. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Ghehe!:D Zo eentje heb ik ook hoor: (biodeelblokjesdiepvriesspinazie met een pak aardappelpuree al la minute, zit vast E621 in.....)
     
  9. Juul75

    Juul75 VIP lid

    Apr 8, 2010
    12,092
    7,843
    113
    #49 Juul75, Jan 25, 2012
    Last edited: Jan 25, 2012
    Dames, we hebben de volgende verzoeknummers nog openstaan:
    - Diverse ovenschotels (de saus is al genoemd)
    - Turkse durum
    - Lasagne
    - Kip Tandoori

    Nog inspirerende recepten zonder pakjes?

    (En zonder blikjes en blokjes, speciaal voor zg :D)
     
  10. taliaa

    taliaa VIP lid

    Mar 2, 2007
    16,072
    2,214
    113
    Brabant
    Thnx vr buritos, ga ik zeker maken..
     
  11. Eefke84

    Eefke84 Niet meer actief

    kip met prei in tomatenroomsaus

    wel met blikje tomatenpuree maar je kan zelf ook tomaten fijn pletten uiteraard hahaha

    kip in blokjes bakken, tomatenpuree erbij, bekertje cremefraiche, op laatst de ringetjes prei erdoor. hmmmmmmmmm serveren met rijst. echt heerlijk
     
  12. Elmo

    Elmo Niet meer actief

    Goed plan, koken zonder pakjes!
    Ik hou zooo van die Knorrr Kokkie...
    Maar gezond is het natuurlijk niet.

    Ik ga gauw, als ik tijd heb, bijlezen (en opslaan!).

    Ik moet nu mini wakker maken en komen (aardappels / groente / vlees..met jus uit een zakje).
     
  13. Juul75

    Juul75 VIP lid

    Apr 8, 2010
    12,092
    7,843
    113
    Simpele jus zonder zakje (speciaal voor Elmo ;)):

    Nadat je vlees hebt gebraden schraap je het braadvocht en de overblijfselen in de pan en zo bij elkaar. Snipper een uitje heel fijn en doe dat bij in de pan om een beetje glazig te bakken. Je kunt er nog wat extra boter bij doen als je wilt. Beter boter dan olie, dat voegt niets toe aan de jus. Giet de aardappels voor een deel af in de gootsteen en het laatste deel in de pan waar het vlees in heeft gezeten. Het zetmeel hierin zorgt ervoor dat de jus een beetje 'body' krijgt. Je kunt er ook een scheutje wijn of bouillon bij doen. Vuur even flink hoog opdraaien en proeven. Naar smaak nog wat kruiden toevoegen aan de jus. Dit kunnen bijvoorbeeld dezelfde kruiden zijn als waar je het vlees mee hebt gekruid. Ik doe er ook vaak een ansjovisje bij, is lekker zout en geeft ook een beetje stebigheid aan de jus. Het visje lost helemaal op dus dat vind je niet meer terug.
     
  14. Kwekijzer

    Kwekijzer Niet meer actief

    Hoera voor Juul:D Goed initiatief, hier ga ik zeker dingen van uit proberen:)
     
  15. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Runderjus:

    Braad runderriblappen en voeg als die klaar zijn boter en/of water (en ev. zout en peper toe) toe en zet vuur hoog. Laat inkoken tot de gewenste dikte. Doe in bakjes of deelblokjesding in de vriezer en je hebt jus voor tijden!
     
  16. Lysette

    Lysette Actief lid

    Jul 22, 2009
    374
    12
    18
    The Big City
    Leuk. Even een abonnement nemen.
     
  17. Darlagirl

    Darlagirl Niet meer actief

    Preischotel met aardappeltjes.

    Benodigdheden:

    Prei ( ik doe meestal 1 pp )
    Ui
    Gehakt
    Aardappels
    Beschuit / paneermeel
    2 x Ei
    2 plakjes kaas

    Bereidingswijze:

    Kook de aardappels in zijn geheel met schil, als deze klaar zijn snijd je ze in plakken en laat je ze even afkoelen. Snijd de prei in stukjes en kook deze beetgaar. Rul het gehakt en kruid deze naar smaak, voeg hier de ui aan toe aan laat deze even mee bakken ( niet te lang want dan blijven ze nog lekker crispy ). Vet een ovenschaal in met wat boter ( is niet nodig maar wel lekker ) Voeg nu het gehaktmengsel op de bodem, daar boven op de prei en daarboven op verdeel je dan weer de schijfjes aardappel. Kluts nu twee eitjes door elkaar en verdeel dit over de schijfjes aardappel, strooi daar het verkruimelde beschuit of eventueel paneermeel over, maak dan van de plakjes kaas wat strookjes en leg deze boven op, zet daarna de schaal in een voorverwarmde oven van +- 180 ongeveer 20 - 25 min ( tot de kaas krokant word )

    De aardappeltjes kun je vervangen door al voorgekookte aardappels uit de supermarkt maar uit ervaring weet ik dat het lekkerder is als je ze zelf vers kookt. UIteraard kan je ook de schil er gewoon afhalen.
     
  18. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    Nov 24, 2008
    4,841
    177
    63
    Hier een paar recepten die ik echt geweldig vind:

    Recept voor bolognesesaus (ook te gebruiken voor lasagne, bij spaghetti aan te lengen met beetje room)
    Het recept voor Bolognesesaus, Italiaanse vleessaus voor pasta

    Overheerlijke spruitjesschotel
    Spruitjes? Ja natuurlijk lekker - Stoofschotel met spruitjes

    Verder wat recepten van de AH: (kan de links zo niet plaatsen, staan in m'n favorietenlijst, kan de titels wel geven :p

    Honing-mosterd karbonades
    Penne met salami, cherrytomaatjes en spinazie
    Romige spinazielasagne
     
  19. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    Nov 24, 2008
    4,841
    177
    63
    Indische pindasoep met prei
    Maaltijdsoep 2 personen, vegetarisch
    Ingrediënten
    2 eieren
    1 ui
    1 knoflookteentje
    2 aardappelen
    1 eetlepel (zonnebloem)olie
    250 gram gesneden prei
    ½ liter groentebouillon
    5 eetlepels pindakaas
    1 eetlepel ketjap manis
    1-2 theelepels sambal oelek
    zout, (versgemalen)peper
    2 eetlepels gesnipperde bladselderij
    Bereiding
    Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat ze schrikken en pel ze. Hak de eieren fijn.
    Snipper intussen de gepelde ui en de knoflook. Snijd de geschilde en gewassen aardappelen in blokjes van ca. 1 cm.
    Verhit de olie in een pan en bak de ui en knoflook ca. 1 minuut. Voeg de prei toe en bak die ca. 2 minuten mee.
    Schenk de bouillon in de pan en voeg de aardappelblokjes toe. Breng het geheel aan de kook en laat de soep zachtjes ca. 10 minuten koken tot de aardappels gaar zijn.
    Roer de pindakaas en de ketjap door de soep en breng hem op smaak met sambal, zout en peper.
    Afwerking
    Garneer de soep met ei en bladselderij.
    TIP
    Lekker met kroepoek.
     
  20. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    Nov 24, 2008
    4,841
    177
    63
    Rijstsalade met mango
    Maaltijdsalade 2 personen, vegetarisch
    Ingrediënten
    200 gram witte rijst
    100 gram peultjes
    1 dunne prei (alleen het witte en lichtgroene gedeelte)
    1 blik mangoschijven
    150 gram yoghurt
    1,5 eetlepel mayonaise
    2 eetlepels mangochutney
    zout, (versgemalen)peper
    Bereiding
    Kook de rijst gaar en droog volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst afkoelen.
    Haal de peultjes af en kook ze in ruim kokend water in 3-5 minuten beetgaar. Spoel de peultjes met koud water af en laat ze uitlekken.
    Snijd de prei in smalle ringetjes. Snijd de mangoschijven in blokjes.
    Roer een sausje van de yoghurt, mayonaise en de chutney. Breng het op smaak met zout en peper.
    Meng in een grote schaal de prei, peultjes en mango met de saus. Schep de rijst er door. Breng de salade op smaak met zout en peper.
    TIP
    Strooi 2 eetlepels seroendeng over de salade.
    Voeg 100 gram in blokjes gesneden oude Goudse kaas toe.
     

Share This Page