Ik ook... ze zijn dan ook sneller klaar en volgens mij is het echt ook de bedoeling dat je krieltjes eerst kookt.
Een paar minuttjes voorgaren in de magnetron, dan zachtjes bakken met het deksel erop en dan op het laatst even goed het vuur hoog zetten en er een lekker kleurtje op kweken. Heerlijke krieltjes heb je dan.
ligt ook aan welke krielen je hebt denk ik heb der nooit last van gelukkig bak ze eerst 15 min op hoog vuur en dan nog 20 min op laag vuur en goor/ schud ze vaak genoeg ff om
Lekkere klont boter in de koekenpan en dan laat ik ze ongeveer een kwartier op halfhoog vuur bakken (af en toe omscheppen en vuur niet tè hoog) mèt een antispat deksel op de pan. Daarna deksel van de pan en nog 5 à 10 minuutjes vuur iets hoger en krokant bakken. Dan zijn ze perfect! Frituur is ook een optie, maar geeft toch een andere smaak. En t blijft frituren hè, toch minder gezond...
hier in de frietpan heb al zoveel geprobeerd dan zijn ze heerlijk hard van buiten zacht van binnen mmmm
Het schijnt dat frituren juist beter is, want de buitenkant schroeit meteen dicht en neem zodoende dus minder vet op.
weet niet of het er al tussen staat (heb de reacties niet gelezen) maar heb van een vriendin geleerd om ze eerst paar minuten (met zak) in de magnetron te doen en daarna pas in de koekepan/wok
ik zet ze eerst een paar minuutjes in de magnetron, dan een half uurtje in de oven met wat zeezout en rozemarijn.. erg lekker en minder vet omdat je geen boter of olie gebruikt!
Koop je wel voorgekookte? Staat op de verpakking..... Als dat er staat kun je ze gewoon bakken en worden ze lekker zacht. Als ze niet voorgekookt zijn....tja.....dan blijven ze wel hard
Ik haal altijd de krieltjes van Albert Heijn, dit zijn ook voorgekookte. Met deze heb ik daar nooit last van. Koop ik van een ander merk (lidl o.i.d.) dan blijven ze bij mij ook altijd hard. Denk dat het ook ligt aan het merk! Weet je welke gebakken aardappels ook errug lekker zijn? Die van celavita, met rozemarijn en zeezout....eet je je vingers bij op!
Krieltjes bakken met boter? Smaakt dat wel?! Ik bak ze altijd in de koekenpan met (olijf) olie en dan 15 a 20 minuten bakken en veel roeren en bij mij zijn ze nooit hard... Anders is het echt niet te eten..
Krieltje in de boter zijn heeeeeeerlijk Ik gebruik ongezouten Bertolli (vroeger Brio), smaakt erg goed hoor. Ik vind het lekkerder dan olie, maargoed, dat is smaken verschillen... Zo vind ik die aardappeltjes van Celavita met zeezout en roosmarijn echt heel erg vies 8)