Hoihoi Weet iemand toevallig een lekkere en niet al te moeilijke/lange manier om lekkere smaakvolle kruidenboter te maken??
roomboter op kamertemperatuur laten komen, flink veel zout erbij, verse bieslook knippen en erbij doen, paar teentjes knoflook uitknijpen en erbij doen. Dan doorroeren/kneden et voila.
Half pakje roomboter ongezouten. 2 teentjes verse knoflook wat vers gehakte peterselie en wat vers gesneden bieslook er door. Beetje peper en zout er bij en klaar!
Jahoor, ik Pakje roomboter. Deze op tijd buiten de koelkast leggen ivm anders veel te hard.. Zout/(versgemalen)peper Knoflook (teentje of 3 a 4, hangt een beetje van de grootte van de teentjes af. Gedroogde peterselie en/of koriander. Boter in een bakje, knooflook eroverheen uitpersen. Zout, peper en kruiden eroverheen, vork pakken en prakken maar. Gewoon proeven om de smaak te bepalen. Houdt er wel rekening mee dat de knoflook even tijd nodig heeft om goed door de boter te trekken. Als je eerst denkt dat er misschien te kort inzit, even een half uurtje laten staan, nogmaals proeven en dan bepalen wel/geen extra knoflook erbij..
Ik heb zo'n potje van olijfgeheimen. Lekker roomboter en na smaak de kruiden erbij doen. Ik weet niet waar hun allemaal zitten maar kost volgens mij 4,95 en daar doe je echt heel lang mee. Verse kruidenboter is natuurlijk ook heel lekker maar als ik een snelle kruidenboter wil maken pak ik altijd dit potje!
ik maak het met deze kruiden. iets minder boter dan aangegeven, dan smaakt ie wat sterker. nachtje laten intrekken in de koelkast en volgende dag smullen
Hier 1 bieslook plantje fijn gehakt wat peterselie bakje margarine, peper en zout en 7 teentjes knoflook
2 teentje knoflook, handje bieslook,handje peterselie, zeezout, beetje peper, en beetje (ongeklopte) slagroom. Heeerlijk