kwarkbollen maken

Discussion in 'De lounge' started by Bloem1981, Oct 17, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Bloem1981

    Bloem1981 Bekend lid

    Aug 4, 2009
    800
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wie heeft dit weleens gedaan?

    Maar als ik iets moet doen met beslag lukt dit nooit. Ik mix het met deeghaken en later met de handen (met bloem) maar het plakt nog heel erg en het lukte gewoon niet.

    Er moest in: bloem, olie, kwark, vanillesuiker, suiker, bakpoeder en rozijnen. Waarom lukt me dit nooit?? :x
     
  2. veulentje

    veulentje Actief lid

    Sep 30, 2012
    166
    0
    0
    NULL
    NULL
    Heb je de verhoudingen wel juist?

    Ik modder er ook vaak mee en soms heb ik gewoon te weinig bloem.

    Soms voor cake bijvoorbeeld is je beslag 'waterig' genoeg om het te gieten. Dat hoort dan zo.
    Ik denk dat dat voor de kwarkbol ook geldt?

    Heb ondertussen even op internet gekeken en daar staat inderdaad kneden en spatelen etc... Dus misschien gewoon nog een snufje bloem bij doen?

    Ik gebruik overigens altijd mijn (koude) handen voor dit soort dingen en nooit apparatuur ofzo.

    Hopelijk lukt het gauw, want ze zijn wel vet lekker, kwarkbollen!
     

Share This Page