Lekker recept voor lasagnesaus

Discussion in 'Voeding' started by Diesel82, Feb 10, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Diesel82

    Diesel82 Actief lid

    Mar 26, 2009
    390
    0
    0
    Hoi Dames,Hebben jullie voor mij een lekker recept voor het maken van lasagnesaus? Zonder zo'n pakje nodig te moeten hebben uit de supermarkt!Bedankt!
     
  2. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Ui en knoflook fruiten in de boter/margarine/olie.
    Gepelde verse tomaten erbij of uit blik (2 blikken dan).
    Langzaam laten smoren totdat tomaten stukgekookt zijn.
    Dan volle melk, creme fraiche of room erbij, wat je prettig vindt.
    Saus goed heet houden en melkproduct er snel doorheen roeren.
    In laten koken, op smaak brengen met peper en ev. wat zout.
    In andere pan paprika, champignons, prei of wat je lekker vindt roerbakken en door de saus scheppen.

    Klaar!:)
     
  3. Elke1984

    Elke1984 Niet meer actief

    Ik doe het ongeveer zo. Ik maak eigenlijk gewoon spaghettisaus. Dus ui en look fruiten, paprika en courgette erbij en champignons en soms aubergine of broccoli en vegetarisch gehakt. Als dit gaar is, doe ik er gezeefde tomaten bij.
    Ik maak altijd een grote portie zodat ik enkele potjes in de diepvries kan stoppen.

    Als ik dan lasagne wil maken, maak ik een béchamelsaus met een béétje kaas erin.
    Dan start ik in de ovenschotel met een laag spaghettisaus, dan vellen lasagne, dan weer spaghettisaus, dan béchamelsaus en weer de vellen. Zo herhalen tot het hoog genoeg is en eindigen met een dikke laag geraspte kaas... Hmmm...héérlijk! :p
     
  4. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Ja, getver zo lekker:p, ik weet meteen wat we eten vanavond!:)
     
  5. maja82

    maja82 VIP lid

    Jan 30, 2007
    15,508
    1
    0
    Mmm, zo jammie!
    Ik doe er ook nog wel eens mozzarella tussen, vinden kindjes vaak ook lekker. En lekker veel groente door de saus:)
     
  6. Coupie

    Coupie Niet meer actief

    Hmm, ziet er heerlijk uit weet al gelijk wat we morgen gaan eten :D

    Zou je de verhoudingen misschien erbij kunnen zetten (dus hoeveel volle melk/creme fraiche of room?). En als ik verse tomaten wil gebruiken ipv blik, hoeveel tomaten moet ik dan ongeveer pellen?

    Hoor het graag!
     
  7. adi

    adi Niet meer actief

    Lekkere recepten dames!
    Alleen kan ik me lasagne niet voorstellen zonder gehakt, dus gooi ik die er altijd bij
     
  8. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Tomaten: minimaal 500 gram, goed in laten koken of 2 blikjes tomatenblokjes
    Dan 1 tot 1,5 dl volle melk erdoorheen roeren en goed blijven roeren
    (of 125/150 ml cremefraiche of room).
    Even met de staafmixer er doorheen of tomaten zeven voordat de melk erbij gaat.
     
  9. Bri

    Bri Niet meer actief

    Ik doe het zo:
    Gehakt rul bakken
    Fijngesneden ui en een paar teentjes knoflook erbij
    Champignons erbij
    Oregano en tijm erbij
    Een blikje tomatenblokjes erbij of een pak gezeefde tomaten
    Naar smaak peper erbij (zout doe ik nooit)

    Dat is dus eigenlijk de zelfde saus als die ik maak bij spaghetti/penne e.d.

    En dan bechamelsaus:
    klont boter smelten (ongeveer 50 gram)
    bloem zeven en er doorheen roeren (hoeveelheid weet ik niet, maar zoveel dat het een dikke pap wordt, maar nog net geen bal)
    melk erdoorheen roeren en verhitten (niet laten koken)
    dan beetje laten afkoelen, als het dan te dik is, meer melk erbij. als het te dun is, beetje bloem erbij. bij het afkoelen dikt het flink in, hou hier rekening mee.

    En dan om en om in laagjes in de ovenschaal: witte saus, lasagne, rode saus, witte saus, lasagne, rode saus, witte saus (et cetera). eindigen met saus en dan een flinke hoeveelheid gemalen kaas.

    jammmmie!
     
  10. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Hé hou eens op zeg, ik krijg hier honger van!

    Wij maken 't overigens hetzelfde als zogelukkig, maar dan met gehakt, champignons en courgette.
     
  11. femkes

    femkes VIP lid

    Jul 24, 2007
    9,088
    10,382
    113
    De simpele versie bij ons thuis is gewoon een blik tomaten, een pak soepgroenten en wat gehakt. Kruiden naar smaak (rozemarijn en tijm hebben we in de tui staan) maar soms ook gewoon italiaanse kruiden (heb je ook zonder zout).
    Eerst saus, dan bladen, dan saus, dan bladen, dan saus en afmaken met geraspte kaas. Eigenlijk gewoon zoals we snelle pasta maken.
     

Share This Page