lekkere aardappelpuree

Discussion in 'De lounge' started by tulip, Dec 13, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. tulip

    tulip Niet meer actief

    even een vraagje, ik krijg hem nooit echt lekker. Hoe maken jullie lekkere aardappelpuree. Ik wil geen zout toevoegen eigenlijk.;)
     
  2. danip

    danip Niet meer actief

    Ik gebruik gewoon de pakjes maggi a la minute :) Die vinden wij heerlijk! Maar je bedoelt vast verse, en daar kan ik je niet mee helpen want die van mij wordt altijd heel vies! :(
     
  3. Engeltje1

    Engeltje1 Niet meer actief

    ik stamp de aardappelen doe er melk en nootmuskaat bij en husselen maar :D
     
  4. Petra83

    Petra83 Bekend lid

    Jan 3, 2008
    926
    1
    16
    verpleegkundige
    aardappelen stampen, wat melk, eierdooier, nootmuskaat, klontje boter en peper erbij! Soms ook nog italiaanse kruiden, valt te zien met wat we hem combineren
     
  5. steenbokje

    steenbokje Niet meer actief

    aardappelen met klontje boter, wat melk, kruiden naar smaak.
     
  6. lob

    lob Fanatiek lid

    Nov 27, 2007
    2,646
    0
    0
    brabant
    Toevallig net gemaakt. Aardappelen, klontje boter, warme melk en wat kookroom light. Wij vinden hem zonder kruiden of iets dergelijks zo erg lekker.
     
  7. marilouise

    marilouise Niet meer actief

    Ook ik net gemaakt, aardappelen, melk klontje roomboter en wat nootmuskaat eerst stamepen en dan even spatelen
     
  8. consider

    consider VIP lid

    Jan 24, 2008
    14,036
    1,857
    113
    Provincie Groningen
    Melk, heel klein beetje boter...peper en nootmuskaat.
     
  9. Vlekje

    Vlekje Fanatiek lid

    Aug 12, 2008
    1,443
    0
    0
    voedingsdeskundige en eigenaresse van: kwestievanv
    Somewhere over the rainbow
    Hier hetzelfde....ik gooi er daarnaast nog een gesnipperd uitje doorheen ....lekker :p
     
  10. Fiene

    Fiene Fanatiek lid

    Jun 27, 2008
    2,432
    0
    0
    Aardappelen wassen, niet schillen
    koken
    intussen een beetje knoflook fruiten
    flinke klont roomboter erbij
    boerenlandmelk erdoor
    Bieslook en peper toevoegen en stampen maar!
     
  11. Kwek

    Kwek Fanatiek lid

    May 16, 2009
    3,217
    1,282
    113
    Centrum België
    Onlangs op tv gezien: puree maken, trostomaatjes & rucolasla in de pan wat aanbakken, geraspte kaas erbij en mengen.
    Eventueel in de oven met een scheutje room erover en parmezaanschilfers. Leek me héérlijk!
     
  12. Minyaweth

    Minyaweth VIP lid

    Aug 20, 2006
    9,082
    1
    0
    Overijssel
    Creme fraiche en bieslook erdoorheen is ook heeeeeeeerlijk!!!
     
  13. Female

    Female Niet meer actief

    teentje geraspte knoflook erdoor is ook heel lekker!
     
  14. Mama van 3

    Mama van 3 Fanatiek lid

    May 31, 2010
    3,254
    0
    0
    aardappelen stampen
    melk erdoor heen
    nootmuskaat erdoor heen
    Kaasblokjes er door hutselen
    In een ovenschaal doen, paneermiddel erover heen doen, klontje boter erboven en even in de oven op grilstand!
     
  15. tulip

    tulip Niet meer actief

    dat zijn al echt lekkere ideeen, ik kom daar dus nooit op he??

    Fiene, haal jij de schil er dan helemaal niet af??? Stamp je die gewoon mee??


    Hoeveel melk pakken jullie voor zeg maar 500 gram aardappelen??
     
  16. Fiene

    Fiene Fanatiek lid

    Jun 27, 2008
    2,432
    0
    0
    Ja ik stamp de schillen gewoon mee. Moet ook zeggen dat ik mijn gekookte aardappels ook altijd met schil eet hoor.
    En hoeveel melk? pfoeh dat durf ik eigenlijk niet te zeggen, ik giet er beetje bij beetje bij net zolang tot het voor mij de goede structuur heeft. Liever meer boter trouwens dan meer melk, maar das persoonlijk.

    Wat ook lekker is is kruidenboter ipv gewone boter en kleine stukjes uitgebakken spek erdoor heen mengen.
     
  17. Minyaweth

    Minyaweth VIP lid

    Aug 20, 2006
    9,082
    1
    0
    Overijssel
    Ik krijg honger :D
     
  18. Fiene

    Fiene Fanatiek lid

    Jun 27, 2008
    2,432
    0
    0
    Ik ook, maar ik ben kotsmisselijk :(
     
  19. Omelet

    Omelet VIP lid

    Nov 14, 2008
    14,874
    2
    0
    Idd: aardappelen, kneep boter (gebruik vloeibare boter) en dan steeds een scheutje melk tot 'ie goed van structuur is. Ik doe er altijd peper door heen.

    Ook lekker, als je het bijvoorbeeld eet bij varkensvlees of andijviestamppot: appel meekoken en erdoorheen (lekker friszurig).

    In de zomer: de gekookte aardappelen mengen met (magere) roomkaas, bieslook of peterselie en weer een beetje peper.

    Oh en ik weet niet hoe erg je anti-zout bent maar in de meeste boter zit natuurlijk zout toegevoegd, dus even opletten!
     
  20. Feetjes

    Feetjes Fanatiek lid

    Aug 20, 2010
    1,298
    18
    38
    Nog meer ideeen voor door de aardappelpuree:
    kaas, kerrie, pesto of gehakte verse kruiden.
     

Share This Page