Ik wil vanavond bami met kip sate maken. Ik heb alleen nog nooit echt lekkere bami gemaakt... Wie heeft er een lekker recept en met welke kruiden kruid je de bami? Alvast bedankt!
ik doe meestal bij de bami koken een boulien blokje dan bak ik kip eerst lekker kruiden groente eitje erdoor er bij en meestal bami mix er bij ketjap erdoor is ook lekker
Ik snij de kip in stukjes leg ik in een marinade van olijfolie knoflookpoeder cajunkruiden een halfuurtje in laten trekken.. Dan wok ik de groente doe er ham stukjes door en een zakje bamimix. Bami koken met een boulion blokje. Kip maak ik op een sate stokje lekker bakken in de grillpan. Satesaus maken en klaar..
mijn eigen bami recept: Mie Wokgroente met Sajoer Groenten, Bamboekruiden Kip blokjes, in pittig sausje Ajam Smoor, Bamboekruiden en smullen maar! (iets minder water bij de bamboe doen, dan maakt de smaak iets sterker en lekkerder)
Toevallig van het weekend voor het eerst bami gemaakt met tips van mn indische zwager Ontbijtspek fijn snijden (ik had gewoon het hele pakje) en bakken, fijn gesnippert uitje erbij, knoflook erbij (ongeveer 3 teentjes) en selderij erbij (ongeveer een half bosje die ik van de AH had) Let op de selderij is heel belangrijk en geeft die lekkere kruidige smaak! Prei fijn snijden en erbij (1 prei) en ondertussen kook je de bami en dit mik je door elkaar en je bakt een eitje er boven op! Heeeeeeeeeerlijk! (en zonder die vieze bami kruiden mixen... bah bah) Sathe had ik van schouderkarbonade (super mals) en bijna de hele dag in de marinade staan van: Ketjap, knoflook, zout, peper, Djahe (gemberpoeder). eetse
Klinkt simpel! Wij eten alleen geen varkensvlees.. Ik ga de tip van selderij wel onthouden! Dankjewel
O naja de kip kan je op precies dezelfde mannier marineren! Tis zo echt heel simpel te maken! Mn dochtertje at ook dr handjes er bijna bij op hihi
Kan ook met kip, en lekker veel echt dikstroperige ketjap manis van de toko (van ABC vinden wij het lekkerst). Wij doen het meestal ook zoals Vagans, maar altijd met lekker veel ketjap en bawang goreng!
de simpelste bami maak je als volgt: olie / trassi / knoflook / ui / ketjap / bami (eiermie, spaghetti, gewone mie) olie verhitten, 1 hele gesnipperde ui erbij, 3 teentjes knoflook en 1 theelepel trassi. door elkaar mengen en een scheutje ketjap erbij. daarna de gekookte bami erbij en alles door elkaar mengen. Naar smaak /kleur nog toevoegen: ketjap, knoflookpoeder, zwarte peper. hier kan je alles bij toevoegen, kippebouten, kipfilet, rundvlees. kipsate: kipblokjes marineren met ketoembar, djintin, knoflook en ketjap. in laten trekken en sate van rijgen. komkommer en rode ui op zuur: 100 ml azijn, 20 ml water, 2 eetlepels suiker. alles goed mengen (goed proeven of het niet te zuur is, anders nog wat suiker toevoegen) daarna de gesneden komkommer en ui erin, dit is t lekkerst als je het een dag van te voren maakt. kan eventueel een kwart gele peper bijvoegen.
En eigenlijk nog een rode peper (of 2) erbij . Wat ook lekker is: djeroek poeroet (soort limoenblad) en peteh bonen. En als je een dagje vegetarisch wil eten: in plaats van vlees tahoe in kleine stukjes snijden en bakken (en de trassi weglaten want dat is gemaakt van garnalen). Die zakjes met bami/nasi-kruiden zouden verboden moeten worden, wat zijn die vies zeg!
Ik maak geregeld de Sambalbami met roerei,broccoli en bladselderij Ingrediënten 1 zak (250 g) Conimex Chinese Eiermie 600 g broccoli Conimex Wok Olie 4 eieren 1 el Conimex Sambal Brandal 1 bakje Conimex Boemboe voor Bahmi Goreng 3 el Conimex Ketjap Manis 4 el fijngehakte bladselderij Bereiding Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Verdeel ondertussen de broccoli in kleine roosjes en kook ze in ruim kokend water (met wat zout) in ca.5 minuten beetgaar. Afgieten en goed laten uitlekken. Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de broccoli ca. 2 minuten.Klop de eieren en de helft van de sambal snel door elkaar. Voeg toe aan de broccoli en wok tot het ei begint te stollen. Voeg 1/2 dl water, de rest van de sambal en de boemboe toe. Goed mengen. Schep de mie erdoor, voeg de ketjap toe en wok nog 2 minuten. Schep de sambalbahmi in 4 kommen en bestrooi met de bladselderij
peper is altijd lekker, maar ik maak altijd nog sambal erbij (kids lusten geen peper). Ken die bonen niet?? lust helaas geen tahoe, nare herrinneringen aan . vroeger maakte ik altijd verse trassi, maar die uit die pakjes zijn zo makkelijk.... maar pakjes nasi en bamikruiden zouden idd verboden moeten worden, das echt nep... zo smaakt bami en nasi niet eens...
nee (naja gewoon wat zout en peper) de spek uit knoflook en selderij is al genoeg voor een frisse kruidige smaak (wist ik ook niet maar heb het zelf uitgeprobeerd afgelopen zondag hihi)
Ik maak mijn bami vast totaal Indonesisch-onverantwoord (bestaat zoiets ) maar het is erg lekker, gezond en snel klaar, wat wil je nog meer? Ik gebruik 1 kipfilet, bamipakket OF een zak Chinese roerbakgroenten (van Euroshopper is lekker en erg goedkoop, 80 cent geloof ik), zakje bamikruiden van Conimex en 2 of 3 stukken fijne mihoen van Conimex. Mihoen laten weken in kokend water, ondertussen kipfilet in de wok aanbakken, roerbakgroenten erbij en meewokken, als alles geslonken en aangebakken is kruiden erdoorheen roeren en vuur laag. Mie afgieten en afspoelen met koud water, even een paar keer doorsnijden zodat het makkelijker mengt, dan in de pan erbij, alles goed mengen, op laten warmen en klaar . En op tafel: ketjap, sambal, seroendeng, augurken, zure uitjes, atjar en cassave kroepoek
Boemboe (natte kruiden uit een kuipje) van Conimex gebruik ik vaak. Vind deze het lekkerste van de kant en klaar kruiden voor bami. Dus bami koken, groentepakket roerpakken, bakje kruiden erdoor (+wat water, zoasl op de verpakking staat), aantal eieren erdoorheen roerbakken. Wanneer de bami gekookt is deze door het mengsel roeren en klaar. Evt. serveren met satehsaus en seroeng-deng (pinda-kokos mengsel).