Ik zou graag wat nieuwe soeprecepten willen hebben. Tomatensoep, groentesoep, courgettesoep en champignonsoep maak ik regelmatig. Wie heeft er lekkere andere soeprecepten?
Bami soep!!! 1. Biefstuk (ong 300 gr) marineren in 2el sojasaus, 2el olie en een teentje geperste knoflook. Dit na het marineren (min half uurtje) kort rondom bruin bakken en even laten rusten en dan in dunne plakken snijden. 2. Rundvleesbouillon (ong 1,5ltr) opzetten. Kan met blokjes of zelfgemaakt. In het bouillon citroengras, ong 4el sojasaus, 2el ketjap, half rood pepertje, wat gember, geperst teentje knoflook en 1el vissaus laten trekken. Even blijven proeven en wanneer je de bouillon lekker vind, naar de volgende stap. 3. Citroengras, pepertje en gember uit de bouillon vissen en weer zachtjes aan de kook brengen. Paksoi, gemengde gesneden paddenstoelen en mienestjes toevoegen en ong 5 min laten koken. Wanneer mienestjes gaar zijn, taugé toevoegen en dan vuur uit. 4. Soep in kommen gieten en de gesneden biefstuk er op leggen. 5. Garneer met fijngesneden lente ui, schijfje limoen en evt wat fijngesneden rode peper voor de liefhebber.
Gorgonzola soep 1 ui 1 kl olijfolie 500 g bloemkool 1 middelgrote aardappel, geschild 7,5 dl groentebouillon 5 dl melk 120 g gorgonzolakaas citroensap bieslook peper, zout Hak de ui fijn en fruit glazig in olijfolie. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en snij de aardappel in kleine stukken. Doe ze bij de ui. Overgiet met bouillon toe en laat ca. 20 minuten koken. Kruid met peper en zout. Pureer de soep. Voeg de melk toe en verhit opnieuw. Voeg ook de verbrokkelde gorgonzola toe. Laat de kaas smelten en laat alles nog 5 minuten sudderen. Breng de soep op smaak met citroensap, mosterd, peper en zout. Versier met fijngesneden bieslook. Doperwtensoep 800 g aardappelen, in stukken 2 theelepels plantaardige olie 1 ui, gesnipperd 1 liter groentebouillon 500 g doperwten (diepvries) handvol muntblaadjes, gehakt vers brood, om erbij te serveren Hak de aardappelen grof in een keukenmachine. Verhit de olie in een grote pan en fruit de stukjes ui 5 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de aardappelen en de bouillon toe en breng aan de kook. Dek af en laat 5-7 minuten sudderen tot de aardappelen zacht zijn. Voeg 2 minuten voor het einde van de kooktijd de doperwten toe. Neem met een schuimspaan een kwart van de groenten uit de pan en zet apart. Draai de rest van de groenten met de bouillon in een keukenmachine of met een staafmixer tot een glad mengsel. Roer de achtergehouden groenten en de munt erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met brood.
Dit is echt een van mijn favorieten: Thaise zoete aardappelsoep met korianderpesto http://everydaygourmet.tv/recipes/thai-sweet-potato-soup-with-coriander-pesto/ Je kan evt ‘smokkelen’ door de currypasta uit een potje te halen. Maar de zelf gemaakte is nog veel lekkerder. Romige wortelsoep: Ingrediënten 1 kg winterpeen 3 el olijfolie 1 tl gemalen komijn (djinten) 1 tl gemalen koriander 1/2 tl gemalen kaneel chilipeper uit de molen 1,5 liter warme groentbouillon (van tabletten) 200 ml koksroom Bereiden 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de wortelen met een dunschiller en snijd ze in plakjes. Schep de wortel in een schaal om met de olie, komijn, koriander, kaneel en chilipeper (naar smaak). Verdeel de wortelen over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de wortels in ongeveer 25 minuten gaar, schep halverwege een keer om. 2. Pureer de geroosterde wortel met 250 ml. bouillon met de staafmixer in een soeppan. Voeg vervolgens de rest van de bouillon toe en breng de soep al roerend aan de kook. 3. Draai het vuur laag, voeg de kookroom toe en verwarm de soep nog ca. 10 minuten. Voeg vervolgens zout, peper en versgemalen chilipeper naar smaak toe. Ook lekker met verse koriander. Doperwtensoep: Doperwten koken in groente of kippenbouillon (hoeveelheden doe ik op gevoel). Soep pureren met creme fraiche en verse munt. Evt. Serveren met hollandse garnalen of gerookte kip reepjes erop. Uiensoep a la Heston Blumenthal Een kilo gesneden uien 2 steranijszaden Glas droge witte wijn 1 liter runderbouillon 2 eetl madeira Roomboter Zweet de uien en steranijs ca 15 min in wat olie. Voeg wat roomboter en 25 ml water toe en zet de pan in de oven (7 uur op 90 graden). Roer af en toe door. Verwijder na 7 uur de steranijs, zet de pan op hoog vuur en roer de aanbaksels los met de wijn tot dit bijna verdampt is. Voeg de bouillon toe en laat nog 20 min sudderen. Voeg de madeira toe en laat weer 20 sudderen. Beetje bewerkelijk, maar zo lekker!
Wauw! Wat een bijzondere soeprecepten. Heel erg bedankt! Ik ga een paar recepten wel uitproberen! Maar meer recepten zijn welkom!
Bak 2 uitjes, teentje knoflook erbij. Dan pompoen erbij. (Die snij ik in tweeen en laat die eerst koken en afkoelen dan kan je het vruchtvlees er zo uitlepelen) Blikje kokosmelk erbij, halve liter water en 2 groentebouillon blokjes. Beetje peper en kerrie naar smaak. Even laten koken en daarna pureren. Heerlijk!
Marokkaanse linzensoep: 3 uien in brede ringen snijden en fruiten in olie. Een theelepel gemberpoeder, paprika, zwarte peper en kurkuma erbij en even meebakken. Een flinke bos platte peterselie fijnsnijden en erbij doen. Dan een kopje gedroogde linzen en 3 liter water. 2 bouillonblokjes erin en dan ongeveer 1,5 uur laten koken tot de linzen gaar zijn. Vervolgens een blikje tomatenpuree, een blik kikkererwten en een bloempapje erbij doen en nog een half uurtje laten pruttelen. Wel regelmatig roeren. De laatste 5 min doe je er nog een handje vermicelli bij.
Geen idee hoe het heet : Exotische wortelsoep? Je neemt zak wortels, 1 of 2 zoete aardappelen. Koken met bouillonblokje. Gaar ? Alles in de blender Weer opnieuw opzette, kokosmelk erdoorheen roeren..nog aanvullen met kokos rasp, eventueel koriander. Naar smaak, cayennepeper, peper en zout toevoegen.
Champignon mosterdsoep 2 bakken champignons bakken. Ongeveer de helft bewaren voor "garnering" andere helft in de blender met kookroom (eventueel met gebakken knoflook en ui) maak bouillon aan en stop daar de garnering champignons in, en inhoud uit de blender na smaak voeg je mosterd met hele korrels toe. Ook lekker met kip erbij in
Chinese tomatensoep 6 stuks trostomaten 2 kippenpoten 4 gember bolletjes 4 eetlepels bruine basterdsuiker Grote theelepel gemalen knoflook Groot blikje tomatenpuree 2 puntpaprika of 1 rode Zout Peper Sojasaus De kippenpoten gaar koken in een laagje water, ze moeten net onder staan, met zout, peper en een scheutje sojasaus. Tomaten en paprika snijden. Als de kip gaar is, uit de pan halen en in het kookwater van de kip de rest van de ingrediënten in koken. Als alles gaar is staafmixer erdoor. Kippenpoten uitpluizen en in de soep. Eventueel nog wat extra zout en peper toevoegen. En als je van een beetje pit houd kun je er nog wat chilipoeder bij doen.
https://www.go-or-no-go.nl/2017/12/recept-wortelsoep-met-mandarijn.html En mijn mexicaanse soep: Ingrediënten: 1 ui 2 tenen knoflook 200 gram bruine bonen 200 gram mais 400 gram gepelde tomaten 1 bouillonblokje 500 ml water 1 tl gerookt paprikapoeder 1 tl gemalen komijnzaad 1 avocado 1 limoen 100 gram geraspte kaas Zout Peper Olie Bereiding: - Snipper de ui - Pel en snipper de knoflook - Fruit de ui en knoflook in een klein beetje olie, tot ze glazig zijn - Voeg het komijnpoeder en paprikapoeder toe en bak een minuutje mee - Voeg de bonen, mais tomaten, water en het bouillonblokje toe. - Kook de soep 10 minuten en maak ondertussen de tomaten klein met een houten lepel - Breng de soep op smaak met extra zout en peper - Maak de soep af met blokjes avocado, een hand vol geraspte kaas en wat limoensap naar smaak
Pompoensoep Uien Flespompoen Knoflook Groente boullion 1/2 Aardappels Munt Citroen De uien knoflook en pompoen in stukken snijden en aanfruiten in olijfolie. Daarna water boullion en de aardappel in stukken erbij doen. Laat alles koken tot het gaar is. Als het gaar is ga je alles pureren en daarna roer je de munt en citroensap erdoorheen.
Andijviesoep wordt hier ook graag gegeten. Uitje fruiten, bouillon erbij, appel en aardappel erbij, andijvie erbij, even koken, staafmixer er in, gebakken spekjes en appel(s) in stukjes erin
Hier is aardappelprei-soep (recept van AH) één van de favorieten; 750 g kruimige aardappelen 4 preien 4 el olijfolie 3 vleesbouillontabletten 1½ kg kraanwater 150 g bacon 200 ml crème fraîche 25 g verse bieslook Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd de prei in ringen. Verhit de helft olie in een soeppan en bak de aardappel en de prei 5 min. op laag vuur. Schenk er het water bij, voeg de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Kook de soep 15 min. Verhit ondertussen de rest van de olie en bak de plakjes bacon in 3 min. bruin en krokant. Leg ze op een stuk keukenpapier. Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper. Snijd de bieslook in stukjes. Verdeel de soep over de borden, verdeel de bacon erover en bestrooi met de bieslook. En het recept van @Banana is ook een grote favoriet hier in huis!
Poolse aardappelsoep Basis van roux + kippenbouillon Erdoorheen: - handjevol erwten (diepvries) - ongeveer 200 gram wortels in stukjes - ongeveer 250 gram krieltjes of aardappels in stukjes - ongeveer 200 gram spitskool - 2 eetlepels saladekruiden van de Lidl of vegeta/kucharek als je dit kunt vinden bij een Pools winkeltje of toko Optioneel: vlees. Doe ik er niet doorheen, aangezien niemand dit eet. Alles gaar laten koken, spitskool + erwten als laatste erdoor. Beetje verse peper erover en serveren met speltbrood of zuurdesembrood
En dan ben ik benieuwd wat je er van vindt! Mijn kinderen vinden het iig ook heerlijk, wat best verrassend is, aangezien ze wortel gewoon niet erg lekker vinden.
Supersnelle broccoli - courgette soep Kleine broccoli en 1 courgette in stukjes snijden Koken in een liter groentebouillon Blender erop en klaar! Voor een wat ongezondere versie kun je er nog kookroom bij doen