( luxe/ amuse) soep(je)

Discussion in 'De lounge' started by Olicha, Dec 2, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Olicha

    Olicha Niet meer actief

    Hallo Allen,

    Graag jullie hulp...

    Ik ben opzoek naar tips! As donderdag krijgen wij gasten en ik probeer een feestelijk maal op tafel te zetten. Nu heb ik een paar amuses bedacht ( zalm, groente enz). Maar ben nu opzoek naar een lekker soepje, dat niet te stevig is, beetje luchtig en avontuurlijk. Dus liever geen kip.."

    Gele paprikasoep vind ik ook heerlijk, maar is vorige keer ook al gemaakt. Als ik niks anders weet ga ik het toch maken. Ik hoop echter dat jullie tips hebben.

    Wat voor soepjes maken jullie zoal?

    Bij voorbaat dank!
     
  2. PenF

    PenF VIP lid

    Aug 20, 2009
    8,387
    2,241
    113
    Female
    Coach
    Dordrecht
    Venkelsoep
    Nodig:
    2 venkelknollen
    2 groentebouillontabletten
    2 rundvleesbouillontabletten
    1 flesjes kookroom
    Peper
    Citroensap
    Nootmuskaat
    Peterselie

    Bereiden:
    1. 2 liter bouillon maken (water + bouillonblokjes).
    2. Venkel in dunne reepjes snijden.
    3. Venkel 10 min. Meekoken met bouillon.
    4. ¾ deel van de venkel uit de soep scheppen en pureren met de staafmixer.
    5. Puree toevoegen aan bouillon.
    6. Kookroom toevoegen -> eerst paar scheppen soep met room mengen in aparte bak om schiften te voorkomen!
    7. Op smaak brengen met peper en zout, nootmuskaat, citroensap.
     
  3. beschuitje

    beschuitje Fanatiek lid

    Jun 9, 2010
    4,556
    0
    36
    Female
    Preisoepje? Op de site van ah bij de recepten.. Erg lekker en mooi van kleur.
     
  4. PenF

    PenF VIP lid

    Aug 20, 2009
    8,387
    2,241
    113
    Female
    Coach
    Dordrecht
    Of courgettesoep? broccolisoep? wortelsoep (om in sinterklaasthema te blijven ;))
     
  5. Cinderellea

    Cinderellea Niet meer actief

    Brocollisoep is heerlijk! Of pompoensoep, past ook wel bij deze tijd van het jaar,
     
  6. Yellowsun

    Yellowsun Fanatiek lid

    Apr 23, 2009
    2,021
    287
    83
    Courgette soep echt lekker en heel makkelijk en snel te maken
     
  7. sjors75

    sjors75 Niet meer actief

    Lekker vissoepje en dan serveren in een mooi kopje of een mok, met daarbovenop een dakje van bladerdeeg
     
  8. AMS

    AMS Fanatiek lid

    May 14, 2009
    3,394
    4
    38
    España
    schuimige olijvensoep van ah.nl vind ik daar lekker voor
     
  9. Mauw

    Mauw Fanatiek lid

    Sep 4, 2012
    1,626
    0
    0
    Amsterdam
    Pompoen soep.

    Of gazpacho, ook leuk in amusevorm.
     
  10. Jessi79

    Jessi79 Fanatiek lid

    Jan 4, 2012
    4,820
    2,678
    113
    Courgettesoep!
     
  11. Olicha

    Olicha Niet meer actief

    Joh! Komt heel veel lekkers voorbij!

    En dat dakje van bladerdeeg wat leuk! Kan je dat bij elke soep doen of hoort het alleen bij vis soep?

    Ik ga alle soepjes even googlen en kijken welke het meest aanspreekt!

    Dank je!
     
  12. Jufaman81

    Jufaman81 Fanatiek lid

    Aug 17, 2011
    2,098
    0
    0
    Leerkracht
    Noord-Brabant
    Ik maak graag verse tomatensoep met de staafmixer en doe er tegenwoordig een potje geroosterde paprika bij mixen! Lekker pittig (niet te!!) en de soep blijft mooi rood. Daarna kun je er met koksroom een wolkje in gieten en met wat ringetjes bosui garneren. Wat ook lekker is voor ernaast zijn soepstengels met een plakje serrano- of parmaham er omheen gedrapeerd!!
     
  13. ER14

    ER14 Fanatiek lid

    Apr 17, 2013
    3,127
    2
    0
    Romige pompoensoep met gerookte eendeborst.

    Of bisque (Kreeft) met rivierkreeftjes.

    Nomnomnom
     
  14. augustus

    augustus Niet meer actief



    Als amuse doet de tomaten cappuccino het leuk

    Ingrediënten:

    1 eetlepel olijfolie
    1 kleine ui, gesnipperd
    6 pomedori tomaten, in stukjes
    1 theelepel paprikapoeder
    2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
    500 ml vlees- of kruidenbouillon
    versgemalen peper
    100 ml slagroom
    2 eetlepels fijngehakte verse peterselie

    Bereiding:

    Verhit de olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de ui zachtjes glazig. Schep de tomaten, paprikapoeder en kruiden erdoor en verwarm alles 2-3 minuten.
    Voeg de bouillon toe en laat alles 10 minuten zachtjes koken. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep en wrijf de soep indien gewenst door een zeef om de velletjes en de pitjes van de tomaten eruit te halen.
    Breng de soep verder op smaak met zout en peper en warm hem nog even goed door.
    Klop intussen de slagroom half stijf met wat zout en peper. Schep de tomatensoep in kopjes en schep de room erop. Strooi er peterselie over ter garnering.
     
  15. augustus

    augustus Niet meer actief

    Of spinazieroom soep met spekjes :)
     
  16. augustus

    augustus Niet meer actief

    OOh en mais soep JUMMIE
     
  17. WLE

    WLE Niet meer actief

    Brocolisoep op de ah site die met ham is perfect!!
     
  18. Olicha

    Olicha Niet meer actief

    Haha! Oh dat klinkt allemaal erg erg lekker. Keuze wordt steeds moeilijker.. Tomaten amuse ga ik ook proberen te maken!

    Ik vind koken leuk, dus echt alle tips welkom!

    Ik zag courgette soep met slagroom, jammie
     

Share This Page