Macaroni pureren?

Discussion in 'Voeding' started by Delta, Mar 11, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Delta

    Delta Niet meer actief

    Ik wil mijn dochter een keer macaroni geven, kan ik dat pureren? Of word dat heel raar?
     
  2. Nescio

    Nescio Niet meer actief

    Dat kan, maar hoeft niet. Hier heb ik de pasta (penne meestal) gewoon uit de hand laten eten. Dat ging eigenlijk direct prima. Sinds kort heeft ze door dat ze erdoor kan blazen :D
     
  3. Delta

    Delta Niet meer actief

    Ja, dat klopt haha, maar het word geen deegbal? Ik vind het zo eng nog die kleine stukjes, ze kan sowieso nog niet goed zelf rechtop zitten, en ze slikt het vaak zo door..
    Leuk he dat ze er ook door heen kan blazen!
     
  4. Emmarijn

    Emmarijn Fanatiek lid

    Jun 21, 2011
    2,548
    2
    0
    Nee hoor, kan prima. Als je de saus en groente maar mee pureert :)
     
  5. chantal1606

    chantal1606 Actief lid

    Jun 25, 2010
    403
    15
    18
    NULL
    NULL
    Die van mij smult ervan!
     
  6. Delta

    Delta Niet meer actief

    Leuk! Dankjewel voor alle antwoorden, zal zeker inderdaad de groente en saus mee pureren, is het heel raar als ik de saus gewoon maak van broccoli en pompoen, dus zonder tomaat nog even? en dan wat kookvocht erbij van het stomen van de groente.. en dan de pasta mee blenden..
     
  7. Emmarijn

    Emmarijn Fanatiek lid

    Jun 21, 2011
    2,548
    2
    0
    Dat is niet raar, maar misschien lastiger te pureren.. Ik zou het gewoon proberen.
     
  8. Delta

    Delta Niet meer actief

    Ja lastig te pureren? Ik doe het in de baby cook stomen, alleen de pasta apart koken, die erbij gooien met kookvocht van de groente. Ik ga het zeker proberen!
     
  9. adi

    adi Niet meer actief

    Voor mijn gevoel wordt gekookt deeg een deegbal als het vervolgens pureert..

    Of je moet het goed laten afkoelen en goed kleinhakken in de keukenmachine of zo?
    wij hebben pasta gegeven vanaf 7 maanden, en dan gewoon heel.
     
  10. Lola86

    Lola86 Fanatiek lid

    Jan 12, 2010
    1,660
    0
    0
    Ik zou het eerder dan heel erg gaar koken en dan evt nog versnijden. De saus wel pureren.
    Lijkt me dat pasta in de de staafmixer idd een deegbal word. Net als aardappel lijm word.
     
  11. Delta

    Delta Niet meer actief

    Aardappel heb ik ook wel eens in de blender gedaan, met wat kookvocht word het geen lijm hoor, ik kan de macaroni anders wel prakken en de saus (groente) pureren..
     
  12. edelweiss

    edelweiss VIP lid

    Jan 24, 2013
    7,328
    474
    83
    Ik zou het gewoon gaar koken en iets prakken.

    Maar goed mijn kinderen hebben nooit gepureerd gegeten
     
  13. adi

    adi Niet meer actief

    Nee aardappel zeker niet lijkt me.. we kennen allemaal gepureerde aardappel... zogenaamde aardappelpuree :p, ik vind het heerlijk :)
     
  14. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    Aug 29, 2007
    22,170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Aardappelpuree krijg je door te knijpen, prakken of stampen. In een blender wordt aardappel behangplaksel!

    Pasta pureren lijkt me ook echt bleghh, gewoon een beetje zachter koken, het glibbert zo naar binnen en is ideaal zelfpak eten!
     
  15. Emmarijn

    Emmarijn Fanatiek lid

    Jun 21, 2011
    2,548
    2
    0
    Waar baseer je dit op?
    Ik heb beide gepureerd en dat gaat prima. Niks geen deegbal en lijm.

    Overigens pureer ik met een staafmixer, geen idee hoe het gaat in een blender.

    Denk dat je juist een probleem krijgt als je de pasta te gaar kookt. Dan gaat het stuk en plakken.
     
  16. S0fietje

    S0fietje Fanatiek lid

    Jul 4, 2011
    2,225
    2
    0
    Ik heb vanaf 7 maanden gewone macaroni gegeven zonder te pureren. Wat ik wel deed is de saus met groente pureren (niet te lang maar wel dat het wat fijner was) en dan de saus gewoon door de macaroni. De lasagne die maak ik ook met verse groente en saus van verse tomaten en die snijd ik nadat het uit de oven komt gewoon fijn met een mes. Ging prima en hij vind het heerlijk. Ik kookte wel de pasta de langste tijd op de verpakking. Dus niet te gaar maar wel gaar genoeg.
     
  17. Nescio

    Nescio Niet meer actief

    Inderdaad, ze kijkt er ook zo trots bij: kijk wat ik kan:D

    Het wordt geen deegbal in mijn ervaring, en als je het niet te klein maakt zal ze er niet in stikken hoor. Juist een gaar gekookt stukje penne is ideaal om af te happen.
     
  18. Delta

    Delta Niet meer actief

    Hier word aardappel geen lijm in de blender, je moet er wel wat kookvocht bij doen ja. Ik heb ook aardappel geprakt, word ook droog, moet je ook wat olie bij doen of water.
    Ik blend overigens niet zo lang, zitten ook wel stukjes in.
    Ik ga de macaroni gewoon prakken en de saus wat pureren! Dankjewel dames.
     
  19. Delta

    Delta Niet meer actief


    Lieff!!
     
  20. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    Jul 4, 2010
    13,212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Het kan wel maar lijkt mij heel erg vies. Wat ik zelf altijd doe bij spagetti is de saus maken zoals je wilt voor je kindje, eerst idd alleen courgette, wortel, pompoen, broccoli oid. Later tomatensaus, kruiden en gehakt. Dat fijn maken met de staafmixer. Dan de spagetti er heel fijn doorheen snijden. Smaakt dan ook gewoon echt lekker. De spagetti zelf pureren heb ik nooit gedaan, ik gruwel op mn werk altijd al van die 'gepureerde maaltijden' voor de bejaarden.
     

Share This Page