Ik zou vanavond rode kool eten met gehaktballen. Iemand anders heeft voor mij vandaag boodschappen gedaan omdat ik niet kan lopen en vond geen gehaktballen dus heeft los gehakt en gehaktkruiden meegenomen. Nu ben ik een complete leek, ik ben jarenlang vegetariër geweest en eet pas sinds twee maanden weer vlees. Maar ik dacht: geen probleem, kruiden door het gehakt, balletje ervan maken, in de pan, klaar. Maar nu zoek ik naar recepten op internet, blijkt dat er toch iets meer bij komt kijken. Eieren, paneermeel, ketjap... Dat heb ik allemaal niet in huis en ik kan het ook niet gaan halen. Kun je wel gewoon gehaktballen maken zonder dit allemaal erbij, dus enkel het gehakt en kruiden en klaar is kees? Of moet ik nog dringend op zoek naar iemand die mij de missende ingrediënten komt brengen?
Als het goed is staat op de achterkant van het zakje kruiden wat er allemaal bij moet. Beste is om de ballen voor het bakken nog even een half uur in de koelkast te zetten. Worden ze wat steviger van en gaan niet zo scheuren tijdens het bakken
ik doe er altijd alleen kruiden doorheen, een ei en wat paneermeel of een fijn gemalen beschuitje. soms haal ik ze nog door het ei en daarna door de paneermeel heen voor een krokant korstje maar meer doe ik er niet aan hoor
Ik doe er een ui en 2 of 3 teentjes knoflook door en een zakje kruiden. Niet het hele zakje trouwens.
Ah, domme ik. Zo zie je maar hoe weinig ik ervan weet, ik ben niet gewend dat er iets op de achterkant van zakjes kruiden staat . Het staat er inderdaad op. Bedankt voor de tip, dan ga ik snel aan de slag zodat ze nog even in de koelkast kunnen!
Ik doe altijd gehakt, zakje kruiden, een gesnipperd ui en 1 ei erdoorheen. Dan ballen draaien en nog Door paneermeel. Heb je geen paneermeel dan kun je bijv cracottes verkruimelen en dag gebruiken of geroosterd brood die je verkruimeld. Dan aan alle kanten aanbraden en met een laag jus laten sudderen tot ze gaar zijn.