Makkelijke gehaktbal...?

Discussion in 'De lounge' started by Linnaea, Oct 12, 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Linnaea

    Linnaea Fanatiek lid

    Apr 20, 2015
    3,443
    27
    38
    Volg een thuisstudie en werk daarnaast als bijlesd
    Ik zou vanavond rode kool eten met gehaktballen. Iemand anders heeft voor mij vandaag boodschappen gedaan omdat ik niet kan lopen en vond geen gehaktballen dus heeft los gehakt en gehaktkruiden meegenomen. Nu ben ik een complete leek, ik ben jarenlang vegetariër geweest en eet pas sinds twee maanden weer vlees. Maar ik dacht: geen probleem, kruiden door het gehakt, balletje ervan maken, in de pan, klaar.

    Maar nu zoek ik naar recepten op internet, blijkt dat er toch iets meer bij komt kijken. Eieren, paneermeel, ketjap... Dat heb ik allemaal niet in huis en ik kan het ook niet gaan halen. Kun je wel gewoon gehaktballen maken zonder dit allemaal erbij, dus enkel het gehakt en kruiden en klaar is kees? Of moet ik nog dringend op zoek naar iemand die mij de missende ingrediënten komt brengen? ;)
     
  2. Miekoe

    Miekoe Fanatiek lid

    Aug 9, 2012
    1,908
    502
    113
    Female
    Als het goed is staat op de achterkant van het zakje kruiden wat er allemaal bij moet. Beste is om de ballen voor het bakken nog even een half uur in de koelkast te zetten. Worden ze wat steviger van en gaan niet zo scheuren tijdens het bakken
     
  3. Damay77

    Damay77 VIP lid

    Apr 18, 2010
    13,734
    7,501
    113
    Female
    ik doe er altijd alleen kruiden doorheen, een ei en wat paneermeel of een fijn gemalen beschuitje.
    soms haal ik ze nog door het ei en daarna door de paneermeel heen voor een krokant korstje maar meer doe ik er niet aan hoor:)
     
  4. Talvi

    Talvi Niet meer actief

    Ik doe er een ui en 2 of 3 teentjes knoflook door en een zakje kruiden. Niet het hele zakje trouwens.
     
  5. Linnaea

    Linnaea Fanatiek lid

    Apr 20, 2015
    3,443
    27
    38
    Volg een thuisstudie en werk daarnaast als bijlesd
    Ah, domme ik. Zo zie je maar hoe weinig ik ervan weet, ik ben niet gewend dat er iets op de achterkant van zakjes kruiden staat :D. Het staat er inderdaad op. Bedankt voor de tip, dan ga ik snel aan de slag zodat ze nog even in de koelkast kunnen!
     
  6. Islah

    Islah Niet meer actief

    Kan wel maar met paneermeel worden ze zachter.
     
  7. teigetje1

    teigetje1 Fanatiek lid

    Jun 18, 2009
    2,299
    116
    63
    Zuid-oost brabant
    En heb je geen paneermeel, dan kun je beschuiten of crackers of geroosterd brood verkruimelen ;).
     
  8. brownielover

    brownielover VIP lid

    Mar 9, 2009
    8,151
    3,027
    113
    Nederland
    Ik doe altijd gehakt, zakje kruiden, een gesnipperd ui en 1 ei erdoorheen. Dan ballen draaien en nog Door paneermeel. Heb je geen paneermeel dan kun je bijv cracottes verkruimelen en dag gebruiken of geroosterd brood die je verkruimeld.

    Dan aan alle kanten aanbraden en met een laag jus laten sudderen tot ze gaar zijn.
     
  9. Linnaea

    Linnaea Fanatiek lid

    Apr 20, 2015
    3,443
    27
    38
    Volg een thuisstudie en werk daarnaast als bijlesd
    Ze zijn gelukt! Bedankt allemaal :)
     

Share This Page