Makkelijke recepten

Discussion in 'De lounge' started by KanjerB, Jun 22, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Belle

    Belle Fanatiek lid

    Nov 7, 2005
    1,380
    1
    0
    Verpleegkundige, columniste
    Amsterdam
    *giechel!* Was dat niet het principe van tzatziki?

    Geloof me, ik heb wel eens tzatzikipoeder meegenomen uit Griekenland die nog een stuk pittiger was dan mijn verse variant met vijf of zes teentjes knoflook.

    Rare jongens, die Grieken... ;)
     
  2. Ecosa

    Ecosa Fanatiek lid

    Dec 15, 2006
    2,397
    1
    0
    Hahahahaha, ja de Turken zijn ook zo idd.. Wij maken ook veel gerechten met knoflook-yoghurt als saus erbij bijvoorbeeld. Maar ik hou er niet zo van. Op het moment zelf wel hoor, vind het heerlijk om te eten. Maar die nasmaak, bleehhh.. Alleen al daarom ben ik heeeeel zuinig met knoflook. ;)
     
  3. Ecosa

    Ecosa Fanatiek lid

    Dec 15, 2006
    2,397
    1
    0
    Ik heb nog een lekker recept. Wij eten het altijd als bijgerecht of als "meze": gebakken worteltjes met knoflook-yoghurtsaus.

    Je moet de worteltjes raspen en dat in een scheutje olijfolie bakken tot ze zacht worden. Dan de wortel in een schaal leggen en helemaal bedekken met Turkse yogurt met knoflook. Heeeeeeeeeeeerlijk!
     
  4. Jessica24

    Jessica24 Fanatiek lid

    Oct 4, 2006
    2,486
    0
    0
    huisvrouw /moeder en ff tussendoor studeren....
    Spijkenisse
    Precies doe er maar twee teentjes in ;)
    Vooral als ik een broodje kebab eet, heerlijk maar die nasmaak :rolleyes: Soms zelfs de volgende dag nog....

    Ach ja ;)

    @Belle, ik doe er eigelijk alleen maar munt en een beetje zout in de cacik(en twee teentjes knoflook), geen olijf olie, en de komkommer snij ik heeeeel klein, geraspt heb je zo van die lange slierten ;)

    jessica
     
  5. KanjerB

    KanjerB VIP lid

    Apr 24, 2007
    5,097
    0
    36
    HEy ik wist niet tzatziki gewoon net als onze cacik was:D
     
  6. Ecosa

    Ecosa Fanatiek lid

    Dec 15, 2006
    2,397
    1
    0

    Yoh, de hele Turkse keuken is gelijk aan de Griekse! Alleen zij eten varkensvlees en dat eten wij niet.

    Wat dacht je van de dolmadaki? Dat is gewoon yaprak sarma (gevulde druivenbladeren). En wat dat je van de Mousakas? Dat schrijf je zelfs hetzelfde! En de Keftedakia? Dat is gewoon kofte! (oftewel gehaktballetjes van rudvlees met fetakaas). En zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan.. hihihihihi

    Maar het allerleukste is, de Griekse koffie en Turkse koffie zijn ook hetzelfde, maar beide landen pleiten dat het HUN koffie is. :) En wat te denken van de Ouzo en de Raki? Exact hetzelfde!

    Hmmmm, krijg trek, vooral in raki met lekkere meze.. Of moet ik ouzo zeggen? :)
     
  7. Ecosa

    Ecosa Fanatiek lid

    Dec 15, 2006
    2,397
    1
    0
    2? Ik dacht eerder aan 1.. :)
     
  8. Miepie80

    Miepie80 VIP lid

    May 6, 2007
    8,101
    4
    0
    Hier dan ook een makkelijke oer-hollandse:

    van runder gehakt met uitjes en ei (en beetje jus-poeder en peper/zout) balletjes maken en in braadpan bakken.
    Ondertussen spitskook en aardappels koken.
    Bij de balletjes een beetje vocht en juspoeder doen, dan de uitgelekte kool er op.
    Daarop een laagje kaas en nootmuskaat, dan de aardappels in schijfjes er op.
    Geraspte kaas mengen met demi-fraiche en nootmuskaat en peper en dat er bovenop doen.
    Dan de oven inschuiven en wachten tot er een korstje op zit. Heerlijk....

    Liefs, Miepie
     
  9. Miepie80

    Miepie80 VIP lid

    May 6, 2007
    8,101
    4
    0
    O, en een heel makkelijk feestelijk voorafje:

    Komkommer in de lengte snijden en met een theelepeltje de pitjes eruit schrapen. Neerleggen en vullen met garnaaltjes en wiskysaus. Dan stukjes van snijden en beetje bieslook er op. Heel lekker en makkelijk!
     
  10. Jessica24

    Jessica24 Fanatiek lid

    Oct 4, 2006
    2,486
    0
    0
    huisvrouw /moeder en ff tussendoor studeren....
    Spijkenisse
    Ja als het aan mij lag, maar mannetje vind het lekker ;)
     

Share This Page