misschien rauwmelkse kaas gegeten...

Discussion in 'Stel je vraag aan de verloskundige' started by Donja62, Feb 27, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Donja62

    Donja62 Actief lid

    Jul 25, 2010
    303
    19
    18
    Hoi

    Ik ben bijna 21 weken zwanger en heb gister per ongeluk 2 blokjes Texelse boerenkaas gegeten. Mogelijk was deze niet gepasteuriseerd....
    Kan dit kwaad? Maak me wel een beetje bezorgd...

    Groetjes
     
  2. Ineke

    Ineke Verloskundige

    Dec 15, 2010
    2,663
    0
    0
    Hallo Donja62.

    Als het van rauwe melk gemaakt is moet er a lait cru op de verpakking staan en mag je het dus niet eten.
    Ben je er ziek van geworden? Dus heb je koorts gehad na het eten ervan? Zo niet is het niet erg. Zo wel bel dan met je verloskundige.

    Zie ook Listeriose zwangerschap (Infectieziektebestrijding)

    Groetjes Ineke.
     
  3. Donja62

    Donja62 Actief lid

    Jul 25, 2010
    303
    19
    18
    Nee ik heb geen klachten gehad... las dat harde kazen ook niet gevaarlijk zijn , alleen zachte kazen=,?

    Kan ik er van uit gaan dat het goed is of moet ik nog iets doen?
    Kan het ook nog later komen ivm incubatie?
     
  4. Mirjam

    Mirjam Verloskundige

    Dec 2, 2005
    11,590
    2
    0
    verloskundige en lactatiekundige IBCLC
    hoi

    harde kaas is geen probleem, daar is het vochtgehalte te laag om de listeria te laten ontwikkelen. Je hoeft niets te doen, er is geen incubatietijd ofzo.

    Mirjam
     

Share This Page