Aangezien ik hier afgelopen week een heerlijk recept vandaan heb gehaald voor Köfte probeer ik het vandaag nog een keer maar nu voor Mosselen. Wie heeft voor mij een goed recept voor mosselen? Op vakantie in Italie hadden we Mosselen in een pittig tomatensausje en dat was heerlijk. Dit was de eerste keer dat ik mosselen gegeten heb en heb ze ook nog nooit zelf bereid dus alle recepten en tips zijn welkom!
https://www.hellofresh.nl/recipes/zeeuwse-mosselen-met-spekjes-en-krieltjes-597a0a0ca2882a7ed07d1d63 Deze variant vind ik heerlijk. de krieltjes vervang ik ook wel door patat of stokbrood lekker makkelijk. Vooral de venkel en de spekjes doen het m.
Ik doe altijd knoflook, ui en peterselie (flinke hoeveelheden) bakken in olijfolie. Mosselen erbij, klein beetje water en dan laten koken tot alle mosselen open zijn. Wij eten het met stokbrood en frietjes.
Heel simpel maar mossels op de bbq. Als ze na 5 minuten open zijn op elke mossel een klodder aioli en verder grillen. Je mag mij hier voor wakker maken!
Oh het recept van Matt Preston is zo lekker! https://books.google.nl/books?id=OVAvAgAAQBAJ&pg=PA95&lpg=PA95&dq=matt+preston+mosselen&source=bl&ots=0BcKbSyETA&sig=fDtpsyIoyDQ9kkhtC1ZwdmGlJb4&hl=nl&sa=X&ved=2ahUKEwjq4LLG1ZHdAhURElAKHQ2rCv4Q6AEwAnoECAMQAQ#v=onepage&q=matt%20preston%20mosselen&f=false
Toevallig zondag 3 verschillende soorten mosselen op. En eigenlijk was de simpelste variant, met alleen ui, knoflook en witte wijn de lekkerste. Less is more soms.
Ik vermoed dat je "cozze alla marinara" hebt gegeten in Italie: mosselen in tomatensaus. Dit wordt soms (maar niet altijd) met rode pepertjes bereid. Via google vind je ook wel nederlandstalige recepten als je zoekt op "cozze alla marinara".
Ik maak het klassieke recept altijd: 250ml droge witte wijn in een pan, mosselgroenten (of soepgroenten), mosselkruiden erbij en de mosselen natuurlijk. Aan de kook brengen, paar keer flink schudden en zo ongeveer 8 min later zijn ze klaar. De pan zetten we op tafel en plukken daar de mosselen steeds uit. Lekker met stokbrood en verschillende sausjes.
Deze gebruik ik ook, en als we teveel maken dan pellen we de mosselen en baken ze de dag erna in de olie. Vaak eet ik er gebakken aardappelen en als groente worteltjes en doperwten bij. Een kennis van mij vervangt de witte wijn door portof sherry en dat smaakt ook heerlijk. En als wijn een lichte witte.
Zo maak ik ze ook meestal. Lekker snel en gemakkelijk En als er wat over is bewaren en een dag later voor de lunch even bestuiven met een beetje bloem en opbakken. En dit recept is ook verrukkelijk: Japanse mosselen Ingrediënten 150 gr creme fraiche 2 kg mosselen 1/2 verse rode peper (fijngehakt) 1 teen knoflook (fijngehakt) 2 cm verse gember (fijngehakt) 3 lente-uitjes (in ringetjes gesneden) 200 ml sake (Japanse wijn) 1 theelepel sesamolie 1 theelepel wasabi (pasta) 4 eetlepels mayonaise Bereiden MOSSELEN Voeg mosselen, peper, knoflook, sesamolie, gember en sake samen in een grote pan en kook op een hoog vuur 7-8 minuten. Als de mosselen aan de kook komen, met het deksel op de pan omschudden. Strooi op het laatst de lente-ui eroverheen. WASABI MAYONAISE Meng de mayonaise, wasabi en creme fraiche tot een sausje.
Spaanse mosselen zijn ook met tomaat, ook erg lekker! Catalaanse mosselen zijn trouwens ook heerlijk, online kan je verschillende recepten vinden. Of op de bbq met alleen wat teentjes knoflook er bij.