mossel recept

Discussion in 'De lounge' started by DastyQueen, Aug 28, 2018.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. DastyQueen

    DastyQueen Niet meer actief

    Aangezien ik hier afgelopen week een heerlijk recept vandaan heb gehaald voor Köfte probeer ik het vandaag nog een keer maar nu voor Mosselen.

    Wie heeft voor mij een goed recept voor mosselen? Op vakantie in Italie hadden we Mosselen in een pittig tomatensausje en dat was heerlijk.
    Dit was de eerste keer dat ik mosselen gegeten heb en heb ze ook nog nooit zelf bereid dus alle recepten en tips zijn welkom!
     
  2. Nellie4

    Nellie4 Fanatiek lid

    Jan 25, 2017
    4,873
    7,937
    113
    DastyQueen likes this.
  3. floppie888

    floppie888 Bekend lid

    Sep 3, 2014
    793
    549
    93
    Ik doe altijd knoflook, ui en peterselie (flinke hoeveelheden) bakken in olijfolie. Mosselen erbij, klein beetje water en dan laten koken tot alle mosselen open zijn.

    Wij eten het met stokbrood en frietjes.
     
    Angel1980, DastyQueen and Ysabella like this.
  4. Treez

    Treez Niet meer actief

    Heel simpel maar mossels op de bbq. Als ze na 5 minuten open zijn op elke mossel een klodder aioli en verder grillen. Je mag mij hier voor wakker maken!
     
    Angel1980 and DastyQueen like this.
  5. fafa

    fafa Niet meer actief

    Toevallig zondag 3 verschillende soorten mosselen op. En eigenlijk was de simpelste variant, met alleen ui, knoflook en witte wijn de lekkerste. Less is more soms.
     
    Fuddey, floppie888 and DastyQueen like this.
  6. Valerie

    Valerie Fanatiek lid

    Jun 22, 2007
    4,206
    1,041
    113
    Female
    Ik vermoed dat je "cozze alla marinara" hebt gegeten in Italie: mosselen in tomatensaus. Dit wordt soms (maar niet altijd) met rode pepertjes bereid. Via google vind je ook wel nederlandstalige recepten als je zoekt op "cozze alla marinara".
     
    DastyQueen likes this.
  7. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    Feb 12, 2012
    4,237
    1,891
    113
    Female
    Ik maak het klassieke recept altijd:

    250ml droge witte wijn in een pan, mosselgroenten (of soepgroenten), mosselkruiden erbij en de mosselen natuurlijk.

    Aan de kook brengen, paar keer flink schudden en zo ongeveer 8 min later zijn ze klaar.
    De pan zetten we op tafel en plukken daar de mosselen steeds uit.

    Lekker met stokbrood en verschillende sausjes.
     
    Adje, Suzie01 and DastyQueen like this.
  8. PenF

    PenF VIP lid

    Aug 20, 2009
    8,387
    2,241
    113
    Female
    Coach
    Dordrecht
    Verder mosselen met groente koken in bruin bier is ook echt lekker!
     
  9. Suzie01

    Suzie01 Niet meer actief


    Deze gebruik ik ook, en als we teveel maken dan pellen we de mosselen en baken ze de dag erna in de olie.
    Vaak eet ik er gebakken aardappelen en als groente worteltjes en doperwten bij.

    Een kennis van mij vervangt de witte wijn door portof sherry en dat smaakt ook heerlijk.

    En als wijn een lichte witte.
     
    DastyQueen likes this.
  10. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,271
    25,741
    113
    Zo maak ik ze ook meestal. Lekker snel en gemakkelijk :D
    En als er wat over is bewaren en een dag later voor de lunch even bestuiven met een beetje bloem en opbakken.

    En dit recept is ook verrukkelijk:
    Japanse mosselen
    Ingrediënten
    • 150 gr creme fraiche
    • 2 kg mosselen
    • 1/2 verse rode peper (fijngehakt)
    • 1 teen knoflook (fijngehakt)
    • 2 cm verse gember (fijngehakt)
    • 3 lente-uitjes (in ringetjes gesneden)
    • 200 ml sake (Japanse wijn)
    • 1 theelepel sesamolie
    • 1 theelepel wasabi (pasta)
    • 4 eetlepels mayonaise
    Bereiden
    MOSSELEN

    Voeg mosselen, peper, knoflook, sesamolie, gember en sake samen in een grote pan en kook op een hoog vuur 7-8 minuten. Als de mosselen aan de kook komen, met het deksel op de pan omschudden.

    Strooi op het laatst de lente-ui eroverheen.

    WASABI MAYONAISE

    Meng de mayonaise, wasabi en creme fraiche tot een sausje.
     
    Livia75 likes this.
  11. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    Oct 6, 2015
    16,382
    12,678
    113
    Ook echt mijn favoriet, ui, knoflook, witte wijn; heeeerlijk!
     
  12. Cin85

    Cin85 VIP lid

    Jan 12, 2010
    12,492
    13,946
    113
    Female
    Spaanse mosselen zijn ook met tomaat, ook erg lekker!
    Catalaanse mosselen zijn trouwens ook heerlijk, online kan je verschillende recepten vinden.

    Of op de bbq met alleen wat teentjes knoflook er bij.
     
    DastyQueen likes this.
  13. Angel1980

    Angel1980 Niet meer actief

    Ik lees graag mee!
     
    DastyQueen likes this.

Share This Page