Dat klopt niet helemaal, je mag het wel verhitten in bv. stoofgerechten (waarbij dus niks wordt gebakken) op laag vuur, maar niet ermee bakken/frituren/wokken. En daarbij geldt dit niet voor iedere olijfolie, dit heeft te maken met de manier van persen (althans volgens mijn schoonvader dan, die heeft zelf olijfbomen en dus ook z'n eigen olie). De olijfolie die je wél mag verhitten is overigens zo enorm bewerkt dat er nog amper wat gezonds in zit, en je dus net zo goed bv. zonnebloemolie kan gebruiken.
Conclusie: kokosolie is minder goed dan men zegt. Olijfolie liever niet mee bakken. Roomboter een beter alternatief? Gezouten of ongezouten? We gebruiken al roomboter (ongezouten) op brood. Kan je daar ook mee bakken? Of toch liever die andere? Of is er een nog beter alternatief?
Ja, mits je het Voedingscentum gelooft. Daarin maakt iedereen zo z'n eigen keuze. Voor bakken zou ik liever ghee gebruiken dan boter, dat verbrandt nl. niet.
Dat is het vet van boter, dus waar geen melk meer in zit. Het wordt ook wel geklaarde boter genoemd. Is makkelijk zelf te maken.