Overgebleven kwarmix

Discussion in 'De lounge' started by Bloem74, Jan 26, 2019.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Bloem74

    Bloem74 Actief lid

    Nov 15, 2016
    215
    48
    28
    Female
    X
    X
    Vandaag een kwarktaart gemaakt. Staat in de koelkast nu. Valt mij op dat ik nog heel veel kwark en kwarkmix samen over heb. Heeft iemand ideeen wat ik hier nog mee kan doen? Zonde om het weg te gooien....

    Alvast bedankt
     
  2. paula1984

    paula1984 Niet meer actief

    Ehm je hoort niets over te houden...
     
  3. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    Jun 25, 2007
    15,239
    6,117
    113
    Opeten? Ik houd normaal ook niks over als ik een mix gebruik.
     
  4. Sandy01

    Sandy01 Bekend lid

    Oct 5, 2009
    727
    306
    63
    Je hoort idd niets over te houden.
     
  5. suus1983

    suus1983 VIP lid

    Oct 10, 2006
    50,213
    35,991
    113
    Erover heen gooien alsnog? Ik houd ook nooit wat over
     
  6. Bloem74

    Bloem74 Actief lid

    Nov 15, 2016
    215
    48
    28
    Female
    X
    X
    Heb het er extra bij gedaan maar vond hem erg vol dan worden meer het idee dat je kwark eet dan de koekkruimel. Maar misschien waren er nog andere dingen mee te maken met het ‘restje’ evengoed bedankt
     
  7. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    Jun 25, 2007
    15,239
    6,117
    113
    Ja de verhouding is veel kwark en een klein beetje bodem, maar het heet dan ook ‘kwark’taart:)
    Ik persoonlijk vind de kwark ook lekkerder dan de bodem, dus meer=beter.:D
     
    Robijn89, Oona, Zusterke and 2 others like this.
  8. Ligero

    Ligero VIP lid

    Aug 1, 2011
    6,823
    1,533
    113
    Haha ja dat is het hele idee van een kwarktaart toch? Goed idee trouwens, volgende week ook maar eens een kwarktaart maken.
     
  9. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    Jun 10, 2015
    13,648
    5,690
    113
    Ben wel benieuwd hoe de taart er nu uit ziet. Kan mij niet voorstellen dat het goed gelukt iso_O:roflmao:
     
    Raaf92 and Oona like this.
  10. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    Oct 6, 2015
    16,382
    12,678
    113
    Ik hou ook nooit iets over, en qua verhouding is het idd (veel) meer kwark dan bodem. Bodem is ook echt niet mijn favoriet. Ik maak ‘m nu meestal zelf met verkruimelde bastognekoekjes en roomboter, en dan minder roomboter dan in het recept staat. Dan vind ik ‘m wel lekker.
     
  11. tuc

    tuc Niet meer actief

    Ha ik wilde al hetzelfde reageren, je hoort niks over te houden. En de bodem maak ik met verkruimelde bastognes.
     
  12. BabyFG

    BabyFG VIP lid

    Feb 20, 2012
    9,071
    1,917
    113
    omgeving Rotterdam
    Nou heb ik trek in kwarktaart :rolleyes::$:$ maar vanwege zwangerschapssuiker mag ik dat natuurlijk ook al niet :cry:

    Je kunt t mengsel los in de koelkast op laten stijven en dan gewoon lekker zó eten zonder bodem Of je verkruimelt er morgen wat bastogne koekjes overheen jamjamjam
    Verdorie nou heb ik nog meer trek erin :oops:
     
    Fuddey and Zusterke like this.
  13. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    Oct 6, 2015
    16,382
    12,678
    113
    Ja zeg, hou op! Nu wil ik kwarktaart. Of mix met verkuimelde bastognes bovenop, dat klinkt ook heeerlijk!
     
    BabyFG and tuc like this.
  14. Puck123

    Puck123 Bekend lid

    Dec 22, 2014
    582
    291
    63
    Ik hou ook altijd wat over. Denk dat het bakblik te klein is. Wij eten het dan als toetje na het eten :)
     
  15. BabyFG

    BabyFG VIP lid

    Feb 20, 2012
    9,071
    1,917
    113
    omgeving Rotterdam
    Haha jaaaa, heb t nog nooit op (wel met bodem van bastogne koekjes, dat is idd vele malen lekkerder), dus ja waarom niet gewoon er op verkruimelen ;)
    Maar alleen idee begin ik al te watertanden :D
     
  16. Wij houden ook iets over maar hebben ook een kleinere springvorm.
    Maar mijn kinderen vinden dat geen probleem ;)
     
  17. bosi333

    bosi333 VIP lid

    Aug 1, 2006
    37,265
    6,790
    113
    Je kunt het in een glaasje doen. En dan later als een toetje opeten. Na opstijven.
     
  18. tupp

    tupp VIP lid

    Jun 13, 2009
    22,795
    18,999
    113
    Female
    lerares basisonderwijs
    Gelukkig eten wij morgen weer kwarktaart (en appeltaart :D) dus ik kan dit bericht probleemloos lezen.

    Normaal gesproken houd je niks over. Maar als je wel over hebt, wil ik best de kom uit komen likken hoor. Lijn-technisch gezien is mijn weekend toch al mislukt. :cool:
     
    Ysabella, Marti and BabyFG like this.
  19. Hobbelpaardje

    Hobbelpaardje Actief lid

    Aug 23, 2014
    189
    139
    43
    NULL
    NULL
    Juist die bodem is heerlijk!
    Maar Bastogne klinkt ook goed. Hoe maak je zo'n bodem?
     
  20. Lief of Stoer

    Lief of Stoer VIP lid

    Apr 25, 2011
    6,036
    2,900
    113
    't Gezellige Brabant
    Overhouden kan als je de kwark en mix héél lang klopt. Dan word het heerlijk luchtig en past het idd niet allemaal in de vorm. Wij gieten het dan wel eens in kleinere schaaltjes als toetje. Of in ijsvormpjes doen en invriezen. Heerlijke ijsjes :)
     

Share This Page