Pasta-salade

Discussion in 'De lounge' started by Boeketje, Apr 13, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Boeketje

    Boeketje Actief lid

    Nov 30, 2009
    431
    18
    18
    Zuid-Holland
    Nu het lekker weer er hopelijk snel weer aan komt zat ik te denken om weer eens pasta-salade te maken, maar ben mijn standaard recept met oa courgette, paprika, rode pesto, kip een beetje zat. Ik zie hier altijd de lekkerste recepten altijd voorbij komen, dus hoop dat jullie nog lekkere suggesties hebben.
    Thanx
     
  2. ontzettendtrotsemama

    ontzettendtrotsemama Fanatiek lid

    Aug 7, 2009
    2,204
    0
    0
    NULL
    NULL
    #2 ontzettendtrotsemama, Apr 13, 2010
    Last edited: Apr 13, 2010
    Ik maak het van:

    fusili (wokkels) in 3 kleuren (geel/groen en oranje)
    blikje tonijn op olie
    blikje zalm op olie
    rode paprika
    komkommer
    augurkjes
    zilveruitjes
    gewoon uitje of rood uitje
    tomaat
    Pijnboompitten
    en rucola sla

    Je kunt er van alles bijkiepen wat je zelf lekker vind ;)
    Hoop dat je er iets aan hebt.

    O ja, ik doe de rucolasla door de pasta heen, de andere ingrediënten doe ik in een aparte schaal om goed te kunnen mixen en dan doe ik alles bij elkaar, en eten maar :)
     
  3. ccwomen

    ccwomen Fanatiek lid

    Oct 11, 2008
    2,005
    0
    0
    Ik maak (als ik niet zwanger ben)!!! haha
    sla
    tomaten
    komkommer
    biefstuk reepjes
    tauge
    champignons
    Dit lekker door elkaar met lekkere dressing naar keuze en dan
    parmazaanse kaas erover heen!
    Heerlijk!!!
     
  4. Boeketje

    Boeketje Actief lid

    Nov 30, 2009
    431
    18
    18
    Zuid-Holland
    Deze klinken al heel erg lekker.
    Welke dressing doen jullie erbij? (sorry ben niet zo'n kok en ben qua eten ook niet zo creatief)
     
  5. ladouce

    ladouce Fanatiek lid

    Aug 6, 2008
    2,698
    0
    0
    Vlindertjespasta koken in bouillon.
    In grote schaal creme fraiche mengen met mayonaise (Geen fritessaus), fijngehakte dille, in stukjes gesneden gerookte zalm en op smaak brengen met peper en zout.
    Vervolgens de warme pasta (eerst afgieten) erdoor en dan kun je 'm lauwwarm eten of de dag erna koud.

    Vlindertjespasta koken in bouillon
    Met staafmixer dressing maken dmv olie, basilicum, teentje knoflook, parmezaanse kaas en op smaak brengen met peper en zout
    Pasta in schaal en daar de dressing doorheen mengen.
    Iets af laten koelen en er vervolgens minibolletjes mozzarella (kun je evt. in 2en snijden) erdoor en cherrytomaatjes (gehalveerd) erdoor. Op smaak brengen met peper en zout en garneren met geroosterde pijnboompitjes.
     
  6. Anakin

    Anakin VIP lid

    Mar 17, 2006
    6,694
    301
    83
    Ik ben een luie huisvrouw en doe het als volgt:

    Ik ga naar de plaatselijke visboer en koop daar zo'n bakje overheerlijke, verse tonijnsalade.
    Dit mik ik thuis door gekookte en afgekoelde pasta heen.

    Lekker, makkelijk en snel!
     
  7. Josien

    Josien VIP lid

    Jun 27, 2006
    9,956
    5
    38
    Female
    Loonadministrateur
    Noord-Brabant

Share This Page