patat vraagje

Discussion in 'De lounge' started by tico, Aug 27, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. tico

    tico Fanatiek lid

    Jul 14, 2008
    1,311
    0
    0
    Hoi dames,

    Is er hier iemand die weleens verse patat maakt? Dus gewoon aardappels schillen en dan snijden en frituren? ik heb dit nou een keer gedaan maar ze waren iets te gaar. Hoelang moeten ze erin en op welke temperatuur?
     
  2. Chocoladekoekje

    Chocoladekoekje VIP lid

    May 25, 2010
    7,799
    43
    48
    Ik doe ze op 190 graden, totdat ze er goed uitzien. Geen idee hoe lang dat precies is...
     
  3. Pasja83

    Pasja83 Fanatiek lid

    Mar 12, 2009
    1,061
    1
    0
    Ik bakte ze normaal in een keer maar vond de smaak niet zo lekker.
    Nu heb ik het geleerd om voor te bakken.

    Dus eerst 2 a 3 minuutjes op 180 graden. En later nogmaals een minuut of 3. Gewoon even kijken of ze bruin genoeg zijn.
    Op deze manier blijven ze namelijk lekker knapperig en kan je het 's middags al maken.
    Dan hoef je 's avonds niet zo lang te wachten totdat ze gaar zijn.
     
  4. Devy

    Devy Fanatiek lid

    Aug 23, 2008
    3,437
    1
    0
    Tilburg
    De tijden kan ik je niet echt mee helpen, ik proef altijd wanneer ik ze maak. Maar de beste friet krijg je door ze eerst voor te frituren op een lagere temperatuur, dan goed af te laten koelen en ze daarna af te bakken.

    Hier is een linkje mét tijden: Patates Frites
     
  5. Amaryllis

    Amaryllis Fanatiek lid

    Aug 24, 2008
    3,708
    4
    38
    Met verse patat is het inderdaad heeeeel belangrijk dat je ze eerst even kort voorbakt. Als je kant en klare patat koopt dan is dat al voor je gedaan, simpelweg om ervoor te zorgen dat ook de binnenkant gaar wordt en je lekker knapperige patat krijgt.

    Dus: Schillen+snijden, 3 minuutjes voorfrituren, eruit halen en even uit laten druipen, 10 minuutjes laten staan ofzo (mag ook langer) en dan frituren zoals je met patat uit zak ook zou doen. Lekkerrrrr!!!! :D
     
  6. Kaatje85

    Kaatje85 VIP lid

    Jul 14, 2006
    35,431
    47
    48
    Female
    Zuid-Holland
    Ook ik doe ze op 190 graden en dan wachten tot ze er mooi uit zien. worden vaak wel minder bruin als normale patat
     
  7. Mamalein

    Mamalein Lid

    May 30, 2010
    25
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik schil de aardappelen in de gewenste vorm, en leg ze dan op de bakplaat, Wat olijf olie en zout er op. En ong. 15 a 20 minuutjes op 180 graden. (afhankelijk hoe dik je frieten zijn) zelf doe ik er ook wel eens verse rozemarijn bij... Heerlijk!
     
  8. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    May 29, 2008
    20,418
    3,298
    113
    Inderdaad eerst even voorbakken :)
     
  9. Sabrin

    Sabrin Actief lid

    Nov 12, 2009
    112
    0
    0
    zuid holland
    Een tip om ze lekker bruin en krokant te krijgen is om ze te schillen, snijden en vervolgens in een kom met water wat azijn en zout te leggen. Een kwartiertje of iets langer. Vervolgens droogdeppen kort bakken, uit de frituur halen af laten koelen en dan afbakken als je gaat eten. Gegarandeerd krokante frietjes.
     
  10. vonnie73

    vonnie73 Fanatiek lid

    Aug 22, 2008
    1,898
    0
    36
    in un schwon huiske
    Doen zoals het op de link staat beschreven, dan krijg je echt de lekkerste frieten!
     
  11. daphne78

    daphne78 VIP lid

    May 10, 2006
    7,311
    0
    0
    Nijmegen
    Eerst voorbakken op 150 graden, en dan even laten afkoelen en afbakken op 180 graden
     
  12. Bubbel

    Bubbel Niet meer actief

    Zo doe ik het ook.. Mmmm, ik krijg ineens zin in frietjes..;):p
     

Share This Page