Misschien heeft iemand van jullie hier ervaring mee... Wij gaan dit jaar op vakantie naar Oostenrijk. Nu heeft onze jongste dochter van 2 jaar een ernstige pinda-allergie (anafylaxie). Worden er in Oostenrijk veel pinda's gebruikt in de keuken? Zijn er typisch Oostenrijkse gerechten die we echt moeten vermijden? We zijn redelijk relaxt als het om de allergie gaat en Italië zijn we gewoon heerlijk uit eten geweest (wel altijd vermeld dat ze allergisch is), maar de Italiaanse keuken kennen we en de Oostenrijkse echt niet. Ik hoop dat iemand me verder kan helpen.
nog nooit gerechten met pinda tegengekomen, maar Oostenrijk is wel heel erg gericht op het vermelden van alle allergenen op de kaart.
Nog nooit pinda's tegen gekomen in Oostenrijk. De Oostenrijkse keuken lijkt enorm op de Duitse. Veel vlees, noedels, knoedeln, aardappels en salades. Let wel op bij de Konditorei, ze hebben een heerlijke traditie van gebak (Kuchen) maar het zou zo maar eens kunnen zijn dat daar wel pinda's in zitten, of in ieder geval amandel meel etc. En zoals al eerder gezegd, ze geven de allergenen goed aan.