Ik ben benieuwd naar jullie lekkere recepten voor een verse tomatensoep. En dus niet met zo'n potje basis voor tomatensoep he want dat kan ik zelf ook wel.
5 blikjes gepelde tomaten (net zo lekker als vers) en anders dat gewicht aan verse tomaten. 3 grote uien bol knoflook zakje soepgroenten laurier foelie groentenbouillon water olie scheutje (olijfolie) lepeltje suiker zout en peper uien grof snijden en met anderhalve liter aan de kook brengen, samen met de kruiden, suiker, olie en bouillon. Dan alle tomaten toevoegen. Lekker 3 uur laten pruttelen (hoe langer hoe intenser de smaak) af en toe met een stamppot stamper doorheen. Daarna met een staafmixer (eerst de foelie en laurier eruit!) en dan nog de soepgroenten erbij tot ze gaar zijn. Op smaak met peper en zout. et voila super soep!
Mijn recept: 12 roma tomaten Blikje tomatenpuree Blik gepelde tomaten 1 Spaanse peper 1 ui 3 of 4 teentjes knoflook Halve liter (of meer, ligt aan hoe dun je de soep wil hebben) groente boullion Snijd de tomaten in 4en wat peper, zout en olie eroverheen en zet ze 30min in de oven. Maak de peper schoon (pitjes eruit) en snijd in kleine stukjes. Snijd de ui en pers de teentjes knoflook en fruit samen met de peper dit even kort aan in de pan. Doe vervolgens het blikje tomatenpuree erbij en bak dit even kort mee (zodat het ontzuurt). Daarna doe je het blik gepelde tomaten erbij, en weer even een tijdje laten pruttelen. Haal na 30 min de tomaten uit de oven en doe ze in de pan. Groenteboullion erbij en vervolgens de staafmixer er even doorheen halen. Vervolgens zout en peper naar gelang toevoegen. Wanneer je de soep hebt opgediend kun je er nog een lepeltje crème fraiche in doen.
Hmm ik gebruik heel flauw... Tomatenblokjes uit blik met tomatenpuree OF tomatenpasata. Ik vind de tomaten hier altijd wat flauw.. Gooi ze er wel bij als ik ze toevallig in huis heb maar anders niet. Uitje fruiten Blikje tomatenpuree erbij Bloem erbij en dan roeren tot je een mooie rode roux krijgt (dan wordt je soep straks wat dikker) Halve liter water erbij. Blik tomatenblokjes erbij. Bouillionblokje erbij Italiaanse kruiden, peperkorrels, laurier erbij (Voor wat variatie kun je ook Mexicaanse kruiden nemen en wat mais erbij bijvoorbeeld maar dochterlief is verslaafd aan de gewone Italiaanse versie) 20 minuten zachtjes laten doorkoken. Na 10 minuten een half pak soepgroenten en soepballetjes erdoor. Voor mijn 6-jarige nog een half kopje lettervermicelli. Serveren met beschuit met boter of een geroosterde boterham besprenkeld met lekkere olijfolie (extra vierge) Scheutje koffiemelk in de soepkop en smullen maar Lekker gezond, snel klaar en vult prima.
klopt tomaten zijn hier alleen lekker rond de zomer anders hebben ze weinig smaak, dat is jammer van de soep. De tomaten in blik zijn lekkere zoete tomaten. Hier alleen in de zomer echt verse tomatensoep
Wij zweren toch wel bij de verse AH soep. Maken hem nu geregeld zelf net met wat ik heb. Olijfolie in de pan Tomatenpuree (klein blikje) erbij en kort aanbakken Ui, knoflook en grote wortel/meerdere kleine erbij even bakken 750gram romatomaten in vieren en erbij Kruiden die je lekker vindt/hebt 2x bouillonblokje met 750-1000ml water Tomaten zacht is staafmixer erdoor Zelf kook ik daarna ook bijv nog wat vermicelli/pasta mee en varieer met groentes.. Meestal paprika erbij en bijv een pepertje, maar kan ook zomaar iets anders zijn net wat er nog is
3 stengels bleekselderij in reepjes 1 ui gesnipperd 1 teentje knoflook 1 bak roma tomaten, ontveld 1 liter groentebouillon (van een blokje) Ui en knoflook fruiten, bleekselderij toevoegen. Tomaten in stukjes erbij doen en 5 minuten mee fruiten. Daarna bouillon erbij doen en 15 minuten pruttelen. Evt meer of minder bouillon naar gelang hoe dun je de soep wilt hebben. Soep pureren en zeven Peper en zout toevoegen Eventueel soepballetjes erbij doen
Ik maak tomatensoep meestal met gepelde en/of gezeefde tomaten. Is dus niet vers maar wel lekkerder en gezonder dan tomatensoep uit een pakje.
Ik maak het ook met blikjes tomatenpurree ivm de prijs van tomaten die per kilo toch best duur zijn vooral in de winter. Om dan vijf euro aan tomaten erin te stoppen gaat me te ver. Verder trek ik eerst boulion van zn botje en daarna bij de tomaten et gaat erin gehakt wat ik heel sterk kruid met vanalles oa sambal knoflook chilipeper ketjap paprikapoeder italiaanse kruiden provencaalse kruiden, peper alles wat me lekker lijkt. De gehaktballetjes bak ik in een koekepan en gaan daarna bij de soep. Door de sterke kruiden geven ze een heerlijke smaak af aan de soep. Vermecelli vervang ik door een mok macaroni en er gaan heeel veel groentes in. Echte maaltijdsoep dus waar je lepel rehtop in blijft staan. Chinese tomatensoep maak ik zo: Kipfilet bakken in pannetje met twee uien en knoflook. En daar tuime liter bouilion bij. In een apart pannetje verwarmen: Blikje tomatenpurree, tomatenblokjes en een eetlepel bloem. Dit bij de bouilion doen en dan op smaak brengen met bruine suiker en gembersiroop. Eventueel preiringetjes/bosuitjes of omeletreepjes erin doen. Smaakt nagenoeg hetzelfde als bij de chinees.
Bij de AH liggen van die pakketten voor verse tomatensoep, ik gebruik tegenwoordig dat recept (en haal zelf gewoon de losse ingrediënten), is echt heerlijke tomatensoep.
Recepten met gepelde tomaten zijn prima hoor..dat noem ik ook vers wilde iig geen recept met zo'n basis pot ofzo.. Ik zie zoveel heerlijke recepten..dat wordt smullen van het weekend.
-2 a 3 kilo goed rijpe tomaten -2 uien -potje runderbouillon -2 kruidenbuiltjes voor tomatensoep -1 runderbouillonblokje -verse peterselie,verse maggi -300 gram gehakt -vermicelli middelgroot Maak met een mesje een kruis onderin de tomaten en kook ze 15 minuten in een goede laag water. Laten afkoelen en zeven door de passeerzeef. Het kookvocht mag er ook doorheen. Zet het tomatensap op en voeg de gesnipperde ui toe. Zachtjes aan de kook brengen en de kruidenbuiltjes er in hangen, de pot bouillon toevoegen (dat witte vet bovenin de pot gooi ik altijd weg) en het bouillonblokje erbij. Als het geheel kookt mag de vermicelli erbij, even goed een paar keer van de bodem roeren en de balletjes mogen erbij. Zorg dat het kookt anders vallen de balletjes uit elkaar. Na ongeveer 10 minuutjes mag het van de kook af, dan de verse kruiden (peterselie,maggi) toevoegen en even doorroeren. Ik maak de soep altijd al s'ochtends of zelfs de avond van te voren zodat alle smaken goed ingetrokken zijn.
ik ga beginnen met die van Saskia en daarna nog andere versie...hier een man die werkelijk verzot is op tomatensoep dus die vindt het helemaal niet erg om elke week een nieuwe te proberen.
Met een pakje gezeefde tomaten kan het ook. Gewoon wat groenten (bijvoorbeeld ui, selderij, wortel, courgette, gele paprika) aanbakken, teentje knoflook, zout en specerijen toevoegen (zwarte peper, paprikapoeder, snufje komijn, tijm en oregano) 1,5 liter water erbij en ongeveer een half uurtje laten pruttelen. Als er groenten bij gaat die snel gaar is kan je die ook later toevoegen. Dan een pak gezeefde tomaten, niet de goedkoopste want dat is net tomatensap. Dat nog even samen een kwartiertje laten koken. Je kan er ook naar smaak vermicelli, omeletreepjes en gehaktballetjes aan toevoegen. Ik doe er meestal ook wat peterselie bij op het eind. Voor tomatencremesoep nog 1/3 pakje slagroom erbij gieten.
Hoeveel gram tomatenblokjes doe jij erbij voor de Chinese tomatensoep? En doe je een klein of groot blikje puree?
Groot blikje purree en een blikje tomatenblokjes van ah basic ofzo. Die standaard blikjes. Dat is 400 gram uit mn hoofd???