Recepten met banaan

Discussion in 'De lounge' started by FB1984, Jul 2, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. LadyLaila

    LadyLaila Bekend lid

    Mar 31, 2009
    534
    0
    0
    overijssel
  2. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    Dec 12, 2008
    4,038
    83
    48
    Female
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    Ik moet meteen aan banoffee pie denken, hmmm. Wel iets meer werk, maar zooooo lekker.
     
  3. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    Dec 12, 2008
    4,038
    83
    48
    Female
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    Bananenbrood is ook lekker en wat makkelijker.
     
  4. Does81

    Does81 Bekend lid

    Mar 26, 2012
    813
    13
    18
    Coupeuse
    Engeland
    Bananenbrood is errug lekker. Vooral als de bananen richting bruin gaan zeg maar. Niet helemaal bruin, maar in het stadium dat je ze niet veel langer nog moet laten liggen. Dan zijn ze wat papperiger. Heerlijk! En handig voor bananen op te maken die net iets te lang hebben gelegen. :) Sorry prullenbak! ;)
    En een smoothie ook lekker. Banaantje met aardbeien en kokosmelk...mmmm...
     
  5. PenK

    PenK VIP lid

    Jan 20, 2006
    6,275
    521
    113
    Met schil en al op de bbq tot de schil zwart is.
    Daarna opensnijden en poedersuiker erover en naar smaak wat druppels likeur.
    En uitlepelen maar!
     
  6. Miekoe

    Miekoe Fanatiek lid

    Aug 9, 2012
    1,908
    502
    113
    Female
    Banaan! Openpellen en opeten :D :p
     
  7. bloem82

    bloem82 VIP lid

    Sep 5, 2007
    11,197
    601
    113
    Allemaal lekkere ideeën zeg :)

    Je kunt de binnenkant van de schil over je gezicht uitsmeren en dan heb ke een masker :D
     
  8. Joycey

    Joycey Niet meer actief

    Neeeeeeeeeeeee zowel de banaan als de chocola is hier op in huis!!!!
    Waarom las ik nou die pindakaas-banaan&chocolade-tip.

    AARRRGGHHH!!
     
  9. Esmaralda

    Esmaralda Fanatiek lid

    Nov 8, 2009
    4,023
    10
    38
    Female
    Somewhere
    Elvis tosti!

    Wit brood (bruin kan ook), banaan prakken en pindakaas erop smeren. Dan in je tosti ijzer (of in de koekenpan) en smullen maar!
    Jammiiieeee!!! ^^
     
  10. Elvira

    Elvira VIP lid

    Oct 6, 2005
    7,494
    0
    36
    Witlofschotel met banaan. Ik weet het klinkt ranzig maar het is zo lekker!
     
  11. Elvira

    Elvira VIP lid

    Oct 6, 2005
    7,494
    0
    36
  12. Ruby1987

    Ruby1987 Fanatiek lid

    May 24, 2012
    1,114
    0
    0
    student: bedrijfs administratie
    Almere
    Een Surinaams bijgerecht: bakabana in pittige zoete sate saus

    Ingrediënten
    60 gram zelfrijzend bakmeel
    100 ml. ongekleurde drank met prik (sprite, spa enz.)
    Faja Lobi Pinda-Sate saus (te koop in de toko denk alleen niet dat je de toko door het hele land hebt)
    olie
    snufje zout
    1 theelepel suiker
    1 rijpe bakbanaan



    Bereiding
    De bakbanaan schillen en schuin in dunne plakken van circa 10 cm snijden
    De bakmeel, de drank, suiker en zout mengen tot een glad beslag is verkregen.
    De olie dampend heet laten worden, de bananen in het beslag dompelen (overtollig beslag laten afdruipen) en direct in de olie goudbruin bakken.
    TIP:
    U kunt ze ook gewoon zonder beslag bakken:
    Schil de bananen, snijdt ze over de lengte in stukken van circa 10 cm en bak ze in hete olie aan weerszijden goudbruin.
     

Share This Page