receptje gevulde paprika

Discussion in 'De lounge' started by marilouise, Jul 15, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. marilouise

    marilouise Niet meer actief

    Ik wil van het weekend eens gevulde paprika maken iemand een heerlijk recept, hoeft niet vegetarisch te zijn wel moet het zonder vis zijn
     
  2. Knuf de Konijn

    Knuf de Konijn Actief lid

    Jun 19, 2009
    499
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik heb deze laatst gemaakt maar dan zonder de bonen. Verder had ik nog kerriepoeder en champignons toegevoegd. Vond het erg lekker.

    Recept: Gevulde paprika's
     
  3. marilouise

    marilouise Niet meer actief

    ow ja het moet natuurlijk wel zo zijn dat onze kleine man ook mee kan eten hij eet eigenlijk alles, als het maar niets la te scherp is
     
  4. Elena22

    Elena22 VIP lid

    Feb 10, 2010
    8,108
    1,795
    113
    Kraamverzorgende
  5. AMS

    AMS Fanatiek lid

    May 14, 2009
    3,394
    4
    38
    España
    Ik vul ze normaal met couscous, gewokte groenten (als courgette, ui, mais, ligt er een beetje aan wat ik in huis heb) en fetablokjes, wat kruiden erdoor (bv salie) en klaar..
     
  6. Femsiejj

    Femsiejj Niet meer actief

    ik maak ze altijd op de volgende manier:
    Rode paprika's uithollen.
    gehakt rullen.
    uitje, verse knoflook, peper, zout, klein beetje nootmuskaat en een blikje tomatenpuree erbij en even stoven.
    Dan 100 ml water erbij en rijst (+/- 1 kopje voor 2 pers) en dat 5 min laten stoven.
    Dan de paprika's vullen met het mengsel en evt voor de smaak wat geraspte kaas eroverheen. Dit ong. 20 min in de oven op 180-200 graden.

    Erg lekker met een frisse salade erbij en niet te pittig. Je kan zelf tussendoor proeven of het genoeg gekruid is of dat je nog wat extra wil toevoegen. Ook is het lekker om bijv. mais of kidneybonen toe te voegen.
     
  7. sniffy

    sniffy VIP lid

    Mar 26, 2008
    10,179
    1
    36
    Verzorgende
    Dordrecht
    Ik vind het lekker om ze te vullen met gehakt, knoflook (geperst) een blikje doperwten/maïs/paprika van Bonduell, basmati-rijst en ketjap manis saus (dat is andere saus dan de gewone ketjap, wat zoet van smaak)

    Krijg gelijk trek. Maar heb nu lekker soep op staan :)
     
  8. tulip

    tulip Niet meer actief

    die ga ik onthouden, klinkt heerlijk.
     
  9. Chilleke

    Chilleke VIP lid

    Jan 21, 2010
    10,869
    1
    36
    Female
    Verpleegkundige
    Brabant
    zo doe ik het ook, ik doe er meestal nog een flinke schep pesto erdoor heen en dan met tagiatelle met pesto erbij ;)
     
  10. silvia009

    silvia009 VIP lid

    Feb 13, 2009
    6,514
    0
    36
    Partime werkende moeder en echtgenote
    twente
    Gevulde paprika.

    Benodigheden voor 6 paprika's:

    6 paprika's rood , groen , geel of oranje maakt niet uit750 gram gehakt runder of half om half.
    2,5 blikje tomatenpuree ( niet die kleintjes maar die grote)
    Risottorijst of gewoon normale rijst , naar eigen smaak toevoegen.
    Knoflook 1 teentje
    Paprikapoeder
    Pasta of Pizza kruiden.
    naar je eigen smaak kan je nog zelf van alles toevoegenik zelf gooi er nog wat vegeta doorheen (deze kruiden komen ook weer terug bij het Kofte receptBereiding:
    Meng het gehakt met de kruiden ,knoflook persen en door het gehakt mengen. 1,5 blikje tomatenpuree er doorheen mengen en dan de rijst erbij gooien alles ongekookt..goed mengen allemaal!!!

    Paprika de kapjes eraf halen en zaadlijsten verwijderen.
    Vul de paprikas met het rauwe gehaktmengsel.
    Vul een braadpan met een laagje water (hoe hoger de paprika's hoe hoger het laagje water , paprika moet ongeveer 1/3 deel onder water staan)
    dan op het vuur zetten en gaar stomen in ongeveer 1 uur tijd.
    Op het laatst meng je het laatste blikje tomatenpuree door het water in de pan en dat is dan de saus
    Ik zelf gooi altijd het overgebleven gehaktmengsel al in de pan met het blijkje tomatenpuree en dat gaart dan mee met de rest , maar dan bakt het meestal vast op de bodem ik vind de saus dan wel lekkerder maar dat is geheel persoonlijke smaakNa 1 uurtje even proeven en als het gaar is opscheppen en eten maar.
    Onze dwarse peuter eet hier heel smakelijk in en eet zo een hele paprika opeet smakelijk.

    View attachment 167266
     
  11. silvia009

    silvia009 VIP lid

    Feb 13, 2009
    6,514
    0
    36
    Partime werkende moeder en echtgenote
    twente

Share This Page