Roomboter

Discussion in 'Gezondheid' started by Veldboeket, Aug 25, 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Veldboeket

    Veldboeket Actief lid

    Dec 11, 2015
    223
    86
    28
    Female
    NULL
    NULL
    Mag je dit? Er staat niet op gepasteuriseerd. Sowieso in bakken kan omdat het dan verhit wordt denk ik maar mag je het ook op brood?
     
  2. Rosao

    Rosao VIP lid

    Nov 3, 2007
    12,893
    1,390
    113
    Als je het in de supermarkt hebt gekocht, is het bijna zeker gepasteuriseerd. Vraag me trouwens af of het er bij margarine wel op staat :)
     
  3. red88

    red88 VIP lid

    Dec 3, 2008
    13,137
    0
    0
    Uiteraard. En beter dan margarine
     
  4. Hopmarjanneke

    Hopmarjanneke VIP lid

    Jul 10, 2008
    13,559
    530
    113
    Female
    Docent Frans (in opleiding)
    Duitsland
    Het is alleen maar verplicht te melden dat het van rauwe melk is gemaakt (au lait crue)
    Dus staat het er niet op, dan is het goed.
     
  5. Veldboeket

    Veldboeket Actief lid

    Dec 11, 2015
    223
    86
    28
    Female
    NULL
    NULL
    Thanks meiden! Dan ga ik er lekker van genieten
     
  6. aicirtap

    aicirtap VIP lid

    May 25, 2014
    9,148
    3,392
    113
    Female
    Gewoon doen / eten. Het is beter dan margarine / halvarine. Ik heb de smeerbare versie van de appie. Ongezouten. Die is fijn en lekker. En hoeft niet een tijd uit de koelkast. Die van de plus en jumbo pretenderen ook smeerbaar te zijn. Maar die zijn knalhard.
     
  7. Maagd

    Maagd Fanatiek lid

    Jan 8, 2014
    3,683
    10
    38
    Noorden/ drenthe
    En nog niet lekker ook! Ik hou ook van de roomboter van Appie.
    Handig om te weten dat je dat als zwangere gewoon mag
     
  8. cactusje

    cactusje VIP lid

    Feb 12, 2015
    6,752
    1,993
    113
    kun je idd gewoon eten.
    lekkerder en beter dan margarine.
    ik bewaar het trouwens nooit in de koelkast.
    buiten de koelkast is het ook best lang goed te houden
     
  9. Islah

    Islah Niet meer actief

    Als ik het buiten de koelkast bewaar smelt het hier gewoon met deze temperatuur (ongeveer 27 graden in huis). Ik haal het een paar uur voor het eten eruit of in de nacht en als het toch te zacht is zet ik het weer even een half uurtje in de koelkast voor gebruik. Klinkt omslachtig haha maar valt best mee.
    Tijdens de zwangerschappen kreeg ik trouwens enorme zuurbranden ervan en nu in mindere mate nog steeds helaas.
     
  10. Islah

    Islah Niet meer actief

    Wat hebben ze daarmee gedaan om het smeerbaar te maken dan?
     
  11. red88

    red88 VIP lid

    Dec 3, 2008
    13,137
    0
    0
    Ik heb hier weer een ouderwetse botervloot en daar doe ik steeds een stukje roomboter in.
     
  12. Elsss

    Elsss Fanatiek lid

    Jul 26, 2013
    2,033
    3,289
    113
    een klein beetje water toegveoegd....
     
  13. Twinkelbell

    Twinkelbell Actief lid

    Aug 31, 2015
    364
    47
    28
    Female
    Grasboter (grasgevoerde koeien) is zachter dan gewone roomboter (kuilvoer). Erg lekker en gezond :) Al die ongezonde kunstmatige zooi zoals margarine komt bij ons het huis niet in ;)
     
  14. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    wij doen ook stukje in de botervloot. al jaren, margarine komt er hier niet in.
     
  15. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    Jul 4, 2010
    13,211
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Gewoon altijd een stukje in de boter vloot, biologische gras boter inderdaad, dat is altijd smeerbaar en binnen ongeveer 2 dagen op en dan was ik m af en weer een nieuwe klont erin.
     

Share This Page