Voor de bakkers onder ons... ik wil dit recept creamcheese frosting maken waarin specifiek vermeld staat dat je een A-merk roomkaas moet gebruiken: https://www.laurasbakery.nl/cream-cheese-frosting/ Ik heb 'm al eerder gemaakt met Philedelphia en hij was heerlijk maar het is zo duur. Ik wil het recept nu keer 3 en dus eigenlijk Goldessa roomkaas bij de Lidl halen. Hebben jullie wel eens een dergelijke frosting gemaakt met budget roomkaas? Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat het te waterig wordt... als dat zo is, dan kan ik 'm toch ff in de koelkast zetten zodat de boter weer harder wordt? Het is voor een verjaardagstaart voor mijn zoon dus aan de andere kant wil ik het risico nu niet nemen. Kan iemand mij adviseren???
Ik zou persoonlijk dan toch voor een a-merk gaan. Ik koop wel eens hele goedkope roomkaas voor bv door de pastasaus. Dan maakt het niet zo uit of het wat wateriger of zachter is. Maar de structuur is serieus anders dan bv philadelphia of monchou. Dan is veel steviger en zalviger, terwijl de goedkopere roomkazen inderdaad meer vocht bevatten en dus zachter zijn en soms ook wat korreliger van structuur. En dan heb ik het nog niet eens over de smaak
Roomkaas duur?! Ik zou wel voor een A-merk gaan in dit geval, je wilt niet voor verrassingen komen te staan. Succes!
Tv kok Miljuschka heeft gisteren nog op insta geschreven dat ze vaak de roomkaas (of was het de kruidenkaas???) van de Lidl gebruikte… Ik zou gewoon deze kopen. Niet te moeilijk doen hoor!
Ik heb het wel eens gebruikt voor een no bake cheesecake met witte chocolade. Ging prima. Wel het vocht eraf gehaald. Het kan wel zijn dat het geheel wat steviger geworden is door de gesmolten witte chocolade, dat even gezegd te hebben.
Volgens mij kan Lidl, Aldi, AH huismerk enzo prima, maar moet je niet bijvoorbeeld bij AH zo’n ‘prijsfavoriet’ van 70 cent ofzo meenemen, 1 keer gedaan, dat is waterig en de smaak ik ook niet goed.
Dank voor de reacties, dames! Ik ga er even over nadenken . Dat vocht erboven op kun je er inderdaad makkelijk afgieten... Ik vind die Philadelphia bakkies aardig aan de prijs, ja. Voor een cheesecake heb je er al snel 4 nodig, zit je aan een tientje voor alleen de roomkaas.
Nuet de vraag maar wij hebben altijd de roomkaas van de aldi. Die is niet waterig. Wij gebruiken die als kruidendip. ( met andere woorden we stoppen daar wat heerlijk kruiden zoals caribean spice in)
Precies, en Lidl-producten zijn vaak (niet altijd natuurlijk) te vergelijken met A-merken, niet te vergelijken met budgetmerken. Ik zou eigenlijk niet eens weten hoe Monchou of Philadelphia smaken, ik gebruikte nl altijd die van Lidl. Ook wel eens baksels mee gemaakt.
Ik heb toch Goldessa gekocht. Was 17 euro verder voor roomkaas, poedersuiker en boter . Als het resultaat enigzins instawaardig is, zal ik nog wel een fotootje plaatsen!