Roomkaas van de Lidl

Discussion in 'De lounge' started by Mythique, Jul 28, 2021.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Mythique

    Mythique Fanatiek lid

    Apr 3, 2015
    4,778
    3,907
    113
    Voor de bakkers onder ons... ik wil dit recept creamcheese frosting maken waarin specifiek vermeld staat dat je een A-merk roomkaas moet gebruiken:

    https://www.laurasbakery.nl/cream-cheese-frosting/

    Ik heb 'm al eerder gemaakt met Philedelphia en hij was heerlijk maar het is zo duur. Ik wil het recept nu keer 3 en dus eigenlijk Goldessa roomkaas bij de Lidl halen. Hebben jullie wel eens een dergelijke frosting gemaakt met budget roomkaas? Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat het te waterig wordt... als dat zo is, dan kan ik 'm toch ff in de koelkast zetten zodat de boter weer harder wordt?

    Het is voor een verjaardagstaart voor mijn zoon dus aan de andere kant wil ik het risico nu niet nemen. Kan iemand mij adviseren???
     
  2. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,264
    25,721
    113
    Ik zou persoonlijk dan toch voor een a-merk gaan.
    Ik koop wel eens hele goedkope roomkaas voor bv door de pastasaus. Dan maakt het niet zo uit of het wat wateriger of zachter is. Maar de structuur is serieus anders dan bv philadelphia of monchou.
    Dan is veel steviger en zalviger, terwijl de goedkopere roomkazen inderdaad meer vocht bevatten en dus zachter zijn en soms ook wat korreliger van structuur.

    En dan heb ik het nog niet eens over de smaak ;)
     
    Dubbelgeluk likes this.
  3. Gewooniemand

    Gewooniemand Niet meer actief

    Je jou het vocht (wat er bovenop zit) er van af kunnen laten lekken.1
     
    vlinderCN likes this.
  4. Rapunzel

    Rapunzel Fanatiek lid

    Dec 14, 2012
    4,172
    5,727
    113
    Ik zou idd gewoon gaan voor MonChou :)
     
  5. nizzie86

    nizzie86 Fanatiek lid

    Jan 25, 2017
    4,172
    5,147
    113
    Roomkaas duur?!

    Ik zou wel voor een A-merk gaan in dit geval, je wilt niet voor verrassingen komen te staan. Succes!
     
  6. maartje84

    maartje84 VIP lid

    Oct 8, 2008
    12,809
    4,446
    113
    Punnikexpert
    Import ergens
    Tv kok Miljuschka heeft gisteren nog op insta geschreven dat ze vaak de roomkaas (of was het de kruidenkaas???) van de Lidl gebruikte… Ik zou gewoon deze kopen. Niet te moeilijk doen hoor!
     
    Magnolia29 and citroenrasp like this.
  7. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    Apr 22, 2017
    12,605
    8,357
    113
    Female
    Je zou het recept één keer kunnen maken voordat je besluit. Als je daar nog tijd voor hebt.
     
  8. LMSB

    LMSB Fanatiek lid

    Feb 24, 2017
    3,994
    3,321
    113
    Ik heb het wel eens gebruikt voor een no bake cheesecake met witte chocolade. Ging prima. Wel het vocht eraf gehaald. Het kan wel zijn dat het geheel wat steviger geworden is door de gesmolten witte chocolade, dat even gezegd te hebben. :)
     
  9. vlinderCN

    vlinderCN VIP lid

    May 21, 2018
    5,336
    1,819
    113
    Female
    Ik gebruik altijd b merk roomkaas en werkt perfect en is lekker, gewoon nat eruit laten lekken.
     
  10. cosdy

    cosdy Fanatiek lid

    Jun 21, 2012
    1,905
    2,067
    113
    @Iertje81 gebruikt volgens mij ook de roomkaas van de Lidl om mee te bakken. Dacht ik.
     
    Iertje81 likes this.
  11. Jo79

    Jo79 VIP lid

    May 6, 2007
    25,063
    3,857
    113
    Volgens mij kan Lidl, Aldi, AH huismerk enzo prima, maar moet je niet bijvoorbeeld bij AH zo’n ‘prijsfavoriet’ van 70 cent ofzo meenemen, 1 keer gedaan, dat is waterig en de smaak ik ook niet goed.
     
  12. Mythique

    Mythique Fanatiek lid

    Apr 3, 2015
    4,778
    3,907
    113
    Dank voor de reacties, dames! Ik ga er even over nadenken :D. Dat vocht erboven op kun je er inderdaad makkelijk afgieten...

    Ik vind die Philadelphia bakkies aardig aan de prijs, ja. Voor een cheesecake heb je er al snel 4 nodig, zit je aan een tientje voor alleen de roomkaas.
     
    vlinderCN likes this.
  13. Vaasje

    Vaasje Niet meer actief

    Ik gebruik altijd roomkaas van de lidl voor m'n cheesecake of toppings. Nergens last van!
     
    citroenrasp likes this.
  14. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,289
    10,261
    113
    Nuet de vraag maar wij hebben altijd de roomkaas van de aldi. Die is niet waterig. Wij gebruiken die als kruidendip. ( met andere woorden we stoppen daar wat heerlijk kruiden zoals caribean spice in)
     
  15. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,368
    21,747
    113
    Precies, en Lidl-producten zijn vaak (niet altijd natuurlijk) te vergelijken met A-merken, niet te vergelijken met budgetmerken.
    Ik zou eigenlijk niet eens weten hoe Monchou of Philadelphia smaken, ik gebruikte nl altijd die van Lidl. Ook wel eens baksels mee gemaakt.
     
  16. 11131618

    11131618 Actief lid

    Jun 15, 2020
    190
    166
    43
    Female
    Ik ook :thumup:
     
  17. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    Dec 31, 2015
    17,947
    33,614
    113
    Ja klopt! Of huismerk Deen, Vomar, AH.
    Gaat bij mij prima!
     
  18. Mythique

    Mythique Fanatiek lid

    Apr 3, 2015
    4,778
    3,907
    113
    Ik heb toch Goldessa gekocht. Was 17 euro verder voor roomkaas, poedersuiker en boter :roflmao:.

    Als het resultaat enigzins instawaardig is, zal ik nog wel een fotootje plaatsen!
     
    11131618, Adje and citroenrasp like this.

Share This Page