Fritessaus en mayonaise uit een pot uit de supermarkt mag je gewoon eten. Je mag alleen geen zelfgemaakte verse mayo eten (bijvoorbeeld uit sommige restaurants). Als je het vers maakt, gebruik je namelijk verse rauwe eieren en dat mag niet. Uit een potje is het zo bewerkt dat je het absoluut wel mag eten (ga maar na: hoe lang kun je een kapotgemaakt rauw ei bewaren? Niet langer dan een paar dagen... Hoe lang kun je een pot mayo bewaren? Toch zeker een jaar...). Eet dus alsjeblieft lekker een broodje GAAR ei met fritessaus uit een pot...
Ik heb sinds een paar weken echt een salami tik en eet het bijna iedere dag (heb gisteren nog een voordeel verpakking van de c1000 meegenomen omdat het zo hard gaat de laatste tijd)
Vreemd inderdaad, ik had dit ook nog nooit gehoord...en ik had laatst toevalli nog gekeken wat er allemaal op stond... Vind het ook wel vreemd dat cervelaat niet apart genoemd wordt... Zou je dat dan wel mogen? Omdat ze chorizo er wel bij hebben staan
kimmetjuh1981: volgens mij is mayo en fritessaus uit een pak of tube gemaakt van gepasteuriseerde eieren en kan dat geen kwaad. Waar je wél voor op moet passen is de zogenaamde huisgemaakte mayo, want daar zit gegarandeerd rauw ei in!
Het gaat hier om de spaanse en italiaanse salami en chorizo, die zijn namelijk van rauw vlees. De worstjes en niet de Nederlandse boterhamplakjes zoals wij hem eten. Dus maak jullie geen zorgen. Fijne zw.
meiden ik ben echt zwanger, vergeet het te vragen aan de verlos maar je kan die salami voorverpakt zo lang bewaren dat het toch niet rauw kan zijn lijkt mij ik zal het eens hier op de site aan de verloskundige vragen doe ik het nu meteen anders vergeet ik dat ook weer haha en idd zoals iemand hier al zei we krijgen er steeds meer bij wat niet mag liefs kim
hoi 3 dagen geleden lust ik tonijn uit de blik , en het was de hele tijd in mijn gedachten , en ik heb het gegeten 2 dagen achter elkaar . wat kan het kwaad zijn dan als je rouw vlees eet als je zwanger bent? dat reden weet ik niet.
Je mag niet teveel Tonijn omdat er kwik in zit, Lees maar gekopiëerd van voedingscentrum Roofvissen eten zoals zwaardvis, snoekbaars, haai, koningsmakreel en verse tonijn. Het advies is maximaal 1 portie per week van 100 g.Tonijn uit blik bevat veel minder kwik en dioxines dan verse tonijn. Tot maximaal 2 porties tonijn uit blik per week is daarom geen probleem
meiden ik heb het even nagevraagd aan de verloskundige hier op de site dit schreef ze hoi Kim, ik heb nog nooit gehoord dat salami niet mag en kan ook niet bedenken waarom niet. Ik zou me zeker geen zorgen maken. Ik zal eens nakijken bij het voedingscentrum waarom niet. Maar maak je geen zorgen dus! MirjamMirjam Verloskundige Berichten: 4938Leeftijd:33Geregistreerd op: vr dec 02, 2005 11:33 am ze gaat t nakijken igg maar we heven ons dus niet druk te maken over de verlonden pakjes salami haha liefs kim
Salami mag je eten hoor want zoals linda al zei is mag je varkensvlees nooit rauw eten Ik werk in de horeca en doe hotelschool.... officeel mogen restaurants geen rauwe eieren in mayo verwerken. ze moeten een "vervanger" gebruiken. dat is een soort nep eigeel/eiwit uit pak. hoe je het precies noemt weet ik niet. Maar ja misschien toch uitkijken want wie weet gebruiken zo toch gewoon rauwe eieren. Als je naar een snackbar gaat dan zal het hoogstwaarschijnlijk uit een pot zijn en dan is dus ook dit "spul" gebruikt en heeft linda gelijk
Oh pfff ik eet zo vaak salami! Gelukkig dat het dan toch gewoon mag. En die mayo met rauwe eieren: dat eet je bijna nooit. En al eet je het, dan is het ergste wat je ervan kunt krijgen, salmonella. Daar word alleen jijzelf ziek van en dan moet je uitkijken dat je niet uitdroogt en zo, maar behalve dat het a-relaxt is, kan het voor je baby niet bijster veel kwaad. Plus dat je salmonella ook van een stuk kip kan krijgen en zo. Je krijgt het bijna nooit en het is niet zo dat je meer kans hebt het op te lopen als je zwanger bent.
geen karnemelk? daar drink ik bijna een liter per dag van? Nog nooit van gehoord!? Kan iemand mij vertellen warom niet?