Wie kan mij helpen aan een simpel maar lekker zalm/pasta recept? Mag warm of koud,wil het voor ongeveer 10 peronen maken en aangezien ik niet echt een keukenprinses ben kan ik wel wat hulp gebruiken
Uitje fruiten Knoflook erbij Slagroom erdoorheen roeren Potje goedkope kruidenkaas erdoor heen Evt. Scheutje witte wijn. Zongedroogde tomaatjes erbij. Kappertjes erbij Zalmsnippers erdoorheen roeren Evt. Garnaaltjes erbij Pijnboompitjes (even opgewarmd) erbij Op smaak brengen met peper en zout Eventueel zou je ook voor je de slagroom erin doet wat verse spinazie kunnen toevoegen. Als deze geslonken is verder gaan met de slagroom.
Pasta met zalm, spinazie, champignons, kruidenroomkaas en paprika. Zelf vind ik penne of fusili er goed bij passen. Pasta koken. zalm moten bakken in scheutje olijf olie, peper en zout naar smaak toevoegen en knoflook. Scheutje citroensap er bij. De paprika in blokjes erdoor en even mee bakken, Champignons snijden en mee bakken. Spinazie er bij doen. (ik gebruik diepvries spinazie) Als laatste een bakje kruidenroomkaas zoals bijv. paturain of boursin oid. Super simpel, maar wel lekker. Je kan de zalm ook vervangen door stukjes salami. Of gerookte zalm snippers gebruiken. (die dan wel pas op het laatst er door doen en niet bakken)
Als je echt simpel maar lekker wilt: Pasta (bijv. Penne of farfalle) Italiaanse wokgroenten (of grof gesneden wokgroente oid) Crème fraiche Zalm Eventueel nog garnalen Pasta koken, groenten bakken in een beetje olie met eventueel wat knoflook. Zalm (en garnalen ) erbij, crème fraiche erbij en samen verwarmen. Pasta afgieten en ook erbij en goed mengen. Op het einde een beetje zout en flink wat peper erover. Heerlijk.
Pasta, rucola, zalm, zontomaatjes en kappertjes! Pasta koken en laten afkoelen, dan alles door elkaar mengen! Je kunt hier als dressing verschillende dingen bij doen! Dille met creme fraiche of bijvoorbeeld een dressing maken van honing, mosterd, citroen en dille! Je kunt ook even naar een dressing kijken in de winkel, het lekkerste is iets zoet-zuurs!
Pasta Zalmsnippers Komkommer bosui Boursin (voor koken) Pasta koken, komkommer halveren en zachte spul eruit en klein snijden, ook de bosui klein snijden en bij elkaar in de pan, Boursin erbij en klaar heerlijk
Mijn (simpele) recept: Fussili zalm (ik doe bikjes) rucola fijn snijden snoeptomaatjes of gewoon kleine tomaatjes in 4 partjes snijden zout peper citroenmayonaise erdoorheen (weet niet meer welk merk, geloof calve)
Echt simpel: gedroogde tomaatjes in kleine blokjes snijden. Gerookte zalm in blokjes snijden. De gedroogde tomaten paar minuutjes bakken, gerookte zalm erbij. Daarna creme fraiche en italiaanse kruiden naar smaak erbij. Pasta apart koken. Daarna samenvoegen. Lekker met broccoli gekookt in water + een frisse salade.
Zalm ( ik gebruik altijd die vacuum verpakte van de Lidl ) kruiden met viskruiden, insmeren met kruidenboter en wat druppels citroen sap en dan grillen. Dan spaghettie koken met wat zout. Vissausje ( gewoon uit een pakje van, knorr "? ) maken in een pannetje. Dan de zalm versnipperen en door de spaghettie mengen samen met de vissaus. En klaar ! Zeer snel en makkelijk te maken, het is zowel koud als warm te eten...
Mijn vriend is gek op: Pasta Zalm bakken en in kleine stukjes maken Champigons bakken Champigonsaus (zo n zakje pasta saus) En door elkaar roeren! Er is ook een zakje met pasta ovenschotel van knorr geloof ik? Dat is met pasta zalm en prei, maar die heb ik nog nooit geprobeerd!
Wij doen altijd deze, voor 2 personen en is echt overheerlijk! Spaghetti Zalmsnippers 400gr Half bakje boursin knoflooksmaak Flesje kookroom 1 ui 1 rode paprika of andere kleur Bosuitjes Bosuitjes, ui en paprika snijden en aanfruiten. Als dat goed is de boursin en kookroom erin. Warm laten worden. Dan zalmsnippers erdoor. Spaghetti ondertussen koken. Ik lust geen zalm, maar op deze manier vreet ik zowat m'n vingers erbij op
Ik doe; broccoli koken, mag vrij zacht zijn spaghetti koken 'saus' maken van room+kruidenkaas(beiden gewoon samen in een pannetje smelten+warm laten worden) gerookte zalm in stukjes snijden Alles door mekaar mengen. Hoeveelheden moet je even rekenen, ik neem voor 4 personen 300g spaghetti, 500g diepvriesbroccoli, 1 flesje room en 1 potje kruidenkaas. Er wordt hier echt van gesmuld door iedereen!! Krijg er alweer zin in.
Ow dank jullie wat een keuze,wil er vanavond een uitproberen laat nog even weten welke het gaat worden/geworden is!
Ohja, het is ook erg lekker met fusilli of vlinderpasta! En zonder broccoli is ook erg lekker, is net iets extra zeg maar.