Slagroomtaart maken

Discussion in 'De lounge' started by sjorsje, Oct 8, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. sjorsje

    sjorsje VIP lid

    Aug 17, 2007
    11,361
    266
    83
    Noord-Brabant
    Goedemorgen,

    ik wil graag helemaal zelf een slagroomtaart gaan maken, maar heeft er iemand een lekker recept hiervoor?

    Alvast bedankt!!

    Groetjes Joyce
     
  2. WLE

    WLE Niet meer actief

    De makkelijke manier? Je gaat na de bakkers winkel of boerenbond en koop biscuitbeslag!
    Bakken volgens gebruiksaanwijzing.
    Koop ongeklopte verse slagroom, klopfix, vers fruit, hagelsslag of van die nootjes voor op ijs en gebak en jam!
    Snij de biscuit in twee lagen na het bakken smeer een laag in met jam en dan slagroom erop en dan de andere laag biscuit er terug op leggen!
    Vervolgens smeer je hem helemaal in met slagroom en dan kan je gaan versieren met toefjes slagroom en hagelslag/nootjes langs de randen en vers fruit erop!
     
  3. sjorsje

    sjorsje VIP lid

    Aug 17, 2007
    11,361
    266
    83
    Noord-Brabant
    Dat klinkt makkelijk genoeg!! Krijg er spontaan honger van, jammie.
     
  4. Romy1979

    Romy1979 Niet meer actief

    zo heb ik het idd ook gedaan en kreeg een supermooie taart, maar niemand geloofde dat ik het zelf had gedaan. Ze dachten dat hij van de bakker kwam.
    Mooi complimentje voor mij.

    Het lastige vond ik het doorsnijden van de taart. Maar met veel geduld is het goed gegaan. Keuken was wel een puinzooi daarna, maar hmmm wat was die taart lekker.
     
  5. sjorsje

    sjorsje VIP lid

    Aug 17, 2007
    11,361
    266
    83
    Noord-Brabant
    Ik ga vanavond nog even naar de winkel om alles te halen :):D
     
  6. cupcakes

    cupcakes Fanatiek lid

    Sep 28, 2006
    2,574
    4
    38
    Midden van NL
    Ik heb het ook gedaan zoals hierboven staat, maar dan in drie lagen en dan 1 laag met jam en slagroom en de tweede laag met alleen slagroom.

    Wat ook lekker is, is om de biscuit dan te tremperen met siroop. Je neemt dan wat limonadesiroop (ik deed bosvruchtensmaak) en met een siliconenbakkwast dep je dan de limonade op de biscuit. Zo zit er wat meer smaak aan en is het minder droog.

    Het wordt trouwens wel een gekledder om de nootjes goed op de zijkant te doen.

    Zo zag (een van) mijn slagroomtaart eruit:
     
  7. cupcakes

    cupcakes Fanatiek lid

    Sep 28, 2006
    2,574
    4
    38
    Midden van NL
    En de zijkant
     
  8. sjorsje

    sjorsje VIP lid

    Aug 17, 2007
    11,361
    266
    83
    Noord-Brabant
    Dat ziet er echt lekker uit!!
     
  9. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    Nov 24, 2008
    4,841
    177
    63
    Heb ook een keer slagroomtaart gemaakt, foto in mijn album.

    Zou trouwens wel aangevette slagroom gebruiken, is steviger en lekkerder! Gewoon slagroom, witte basterdsuiker en klopfix mixen tot het bijna stijf is, en dan 40g mascarpone per 100 ml slagroom er door mixen.

    Om de nootjes etc aan de zijkant te krijgen smeer je eerst alleen de zijkant af, dan kun je de taart tussen 2 handen houden en in een bord nootjes dippen.
     
  10. Romy1979

    Romy1979 Niet meer actief

    goede tip!

    Dat had ik eerder moeten weten hahaha..
    Hier lagen de nootjes overal :D
     
  11. syrae

    syrae Fanatiek lid

    May 14, 2011
    2,685
    1
    0
    professioneel oppasser (ben activiteitenbegeleidst
    Haarlem
    idd taart in de nootjes dippen! Als je er dan een doos omheen doet (kan je vaak grati krijgen bij de HEMA als je lief kijkt) kan je hem invriezen in de diepvries voor onbepaalde tijd.
     
  12. sjorsje

    sjorsje VIP lid

    Aug 17, 2007
    11,361
    266
    83
    Noord-Brabant
    Dat van de zijkant is een goede tip. Ik heb alleen discokorrels gekocht, omdat ik zag dat die nougatine van pinda's gemaakt is en Lianna is daar allergisch voor. De bodem is gemaakt en ik ga de rest morgenvroeg maken.
     
  13. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    Nov 24, 2008
    4,841
    177
    63
    Heb hier ook (tegelijk met die slagroomtaart) een taart gedecoreerd met frosting en (gekleurde) geraspte kokos. Was ook errug lekker. Chocoschaafsel kan ook, van die discodip ook. Tja, het is net wat je zelf lekker vindt, en of je natuurlijk rekening moet houden met allergieën.

    Plaats je morgen wel een foto? ;)
     

Share This Page