Snijbonen koken voor invriezen.

Discussion in 'De lounge' started by tammetje81, Oct 31, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. tammetje81

    tammetje81 Bekend lid

    Dec 6, 2009
    599
    0
    0
    NULL
    NULL
    Weet iemand hoelang ik de pas gekochte snijbonen moet koken alvorens ik ze kan invriezen? Ik heb de nodige groentes ingeslagen bij de AH nu het in de aanbieding is. Heb ik altijd wat in de vriezer.

    Doen jullie de snijbonen dan in de snelkookpan of gewone pan?
     
  2. Panter

    Panter VIP lid

    Mar 14, 2011
    13,710
    4,559
    113
    Ik kook groenten altijd 4 minuten, doe ze daarna in ijswater en vries ze zo snel mogelijk in.
    Ik doe het gewoon in normale pan. Snelkookpan heeft geen zin, want je moet het niet gaar koken.
     
  3. mamavan5bengels

    mamavan5bengels Fanatiek lid

    Nov 21, 2010
    3,051
    2
    0
    Zelfstandige
    Amersfoort
    Je hoeft ze alleen maar even te blancheren eigenlijk. Daarna af laten koelen en dan pas invriezen.
     
  4. tammetje81

    tammetje81 Bekend lid

    Dec 6, 2009
    599
    0
    0
    NULL
    NULL
    Dank jullie wel. Heb Ze eerst even geblancheerd en daarna snel aflaten koelen in ijswater en meteen ingevroren. Hopelijk smaakt het nog als ik ze nodig heb!
     
  5. brademarie

    brademarie Fanatiek lid

    Dec 17, 2009
    1,091
    0
    0
    NULL
    NULL
    Weer wat geleerd.. Ik had vd week boontjes die echt niet lekker waren, ik had ze gewoon vers ingevroren.. Blegh;)
     

Share This Page