Ik lees ff mee. Mijn man lust verse pastasaus dus niet. Wat ik ook probeer, hij vind het echt niet te eten helaas. Onwijs makkelijke eter maar alleen dit lust hij dus niet vers gemaakt grrr
Ja echt wel... Bolognesesaus is een vleessaus met veel liefde en een diepe (vlees)smaak. Ik heb ook genoeg pastasauzen in 15 minuten klaar. En vooruit.. bolognesesaus kan ook in 6 uur. Maar ik ben 10 uur van huis als ii werk
Hier ook altijd het recept van Matt Preston die al eerder genoemd werd. Voor zowel de spaghetti als de lasagne. Ik maak het altijd in grote hoeveelheden, en dan allemaal bakken pastasaus en lasagne in de vriezer. Heerlijk!
Bolognese saus moet 3-6 uur pruttelen (in de slowcooker dus langer), anders is het geen bolognesesaus. Mensen moeten stoppen met elke saus waar gehakt en tomatenpuree aan te pas komen bolognese saus te noemen.
Ik gebruik rundertartaar met een flinke scheut warme melk om het vlees vrijwel te laten smelten. Daar aangebakken ui,wortel,gember, bleekselderij en spekjes bij, 2 glazen witte wijn en 2 glazen runderbuillon en 2-3 lepels tomatenpuree. Laurierblad en een lepelmosterd erbij, deksel op de pan en lang laten pruttelen.
Ui, knoflook, verse pomedori tomaten, , peterselie, basilicum in de hakmolen. Daarna aanbakken in de olijfolie. peper, zout, wat italiaanse kruiden een schepje tomaten puree en een scheut witte wijn erbij. In een andere pan rundergehakt rullen en die daar ook bij. En dit een uur of 3 a 4 laten pruttelen op laag vuur. Ik maak dit altijd in grote hoeveelheid zodat ik 4 a 6 porties saus in kan vriezen.
Heel officieel gezien hoort er geeneens gehakt in thuis maar restjes rund of varkensvlees van de vorige dag. Verder kies ik altijd voor t recept van jamie Oliver, en dan de hele dag zachtjes pruttelen in een gietijzeren pan.