Spaghetti bolognese

Discussion in 'De lounge' started by tuc, Sep 24, 2018.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Roozjuh

    Roozjuh VIP lid

    Oct 1, 2007
    18,389
    1,292
    113
    Flevoland
    Ik lees ff mee. Mijn man lust verse pastasaus dus niet. Wat ik ook probeer, hij vind het echt niet te eten helaas. Onwijs makkelijke eter maar alleen dit lust hij dus niet vers gemaakt grrr
     
  2. Brinsa

    Brinsa Fanatiek lid

    Mar 16, 2016
    3,656
    2,558
    113
    Dit doe is dus ook altijd!
     
  3. taliaa

    taliaa VIP lid

    Mar 2, 2007
    16,056
    2,191
    113
    Brabant
    Ja echt wel... Bolognesesaus is een vleessaus met veel liefde en een diepe (vlees)smaak.

    Ik heb ook genoeg pastasauzen in 15 minuten klaar. En vooruit.. bolognesesaus kan ook in 6 uur. Maar ik ben 10 uur van huis als ii werk:)
     
    DastyQueen likes this.
  4. Kipsate

    Kipsate Fanatiek lid

    Jul 22, 2015
    1,224
    1,240
    113
    High five :roflmao:
     
    Brinsa likes this.
  5. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    Nov 24, 2008
    4,841
    177
    63
    Hier ook altijd het recept van Matt Preston die al eerder genoemd werd. Voor zowel de spaghetti als de lasagne. Ik maak het altijd in grote hoeveelheden, en dan allemaal bakken pastasaus en lasagne in de vriezer. Heerlijk!
     
  6. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    Dec 31, 2015
    17,953
    33,624
    113
    Dan wordt het meer een soortement spaghetti amatriciana. Heerlijk!
     
  7. amdaa

    amdaa VIP lid

    Mar 28, 2015
    9,670
    11,009
    113
    Bolognese saus moet 3-6 uur pruttelen (in de slowcooker dus langer), anders is het geen bolognesesaus.

    Mensen moeten stoppen met elke saus waar gehakt en tomatenpuree aan te pas komen bolognese saus te noemen. ;)
     
    blossom85, Afkes 10tal and DastyQueen like this.
  8. boogiebril

    boogiebril Niet meer actief

    Nou, dat wist ik niet. Ik zal er mee stoppen en het gewoon pastasaus noemen, goed? ;)
     
    amdaa likes this.
  9. amdaa

    amdaa VIP lid

    Mar 28, 2015
    9,670
    11,009
    113
    Ik gebruik rundertartaar met een flinke scheut warme melk om het vlees vrijwel te laten smelten.
    Daar aangebakken ui,wortel,gember, bleekselderij en spekjes bij, 2 glazen witte wijn en 2 glazen runderbuillon en 2-3 lepels tomatenpuree. Laurierblad en een lepelmosterd erbij, deksel op de pan en lang laten pruttelen.
     
  10. DastyQueen

    DastyQueen Niet meer actief

    Ui, knoflook, verse pomedori tomaten, , peterselie, basilicum in de hakmolen. Daarna aanbakken in de olijfolie. peper, zout, wat italiaanse kruiden een schepje tomaten puree en een scheut witte wijn erbij. In een andere pan rundergehakt rullen en die daar ook bij. En dit een uur of 3 a 4 laten pruttelen op laag vuur.

    Ik maak dit altijd in grote hoeveelheid zodat ik 4 a 6 porties saus in kan vriezen.
     
  11. Izzie7676

    Izzie7676 VIP lid

    Dec 18, 2017
    5,793
    6,474
    113
    Female
    Heel officieel gezien hoort er geeneens gehakt in thuis maar restjes rund of varkensvlees van de vorige dag. Verder kies ik altijd voor t recept van jamie Oliver, en dan de hele dag zachtjes pruttelen in een gietijzeren pan.
     
  12. tuc

    tuc Niet meer actief

    Andere recepten voor "gewone" pastasaus mag ook hoor;):p
     

Share This Page