We zijn begonnen met zindelijkheidstraining van onze dochter, dit gaat erg goed. Overdag is ze vrijwel geheel zindelijk (als ze in haar blootje loopt, met ondergoed soms nog een ongelukje) ze plast op een potje. Nu viel mij op dat ze weer steentjes uitplast, het lijkt net zand zo klein. Zwart/grijs/doorzichtig van kleur. Soms wat gele. Ik schrijf weer omdat ze dit vorig jaar ook al eens had, urine stonk enorm dus plasje opgevangen met een zakje en laten controleren. Wij zagen direct de steentjes zitten en gaven dit ook aan, volgens de arts was dit niks en kwam het door het plakzakje. Dit was op de HAP in het weekend. Urine stick gaf aan geen blaasontsteking. Begin dit jaar is ze erg ziek geweest, wat bleek ze had een blaasontsteking. Dit werd pas duidelijk toen de urine 1 week op kweek stond. Andere testen gaven een negatieve uitslag maar onze HA vertrouwde het toch niet helemaal. Ze heeft toen een kuur gekregen. We maken het potje goed schoon na elke plas, het is echt geen zand. De hoeveelheid varieert. Als ze regelmatig moet, lees 4 keer per half uur dan is de hoeveelheid het grootst. Ze plast per keer flinke plassen. We gaan morgen sowieso een plas na laten kijken maar wilde vast weten of iemand hier ervaring mee heeft?
Zou het opvangen en naar de dokter brengen... Lijkt me toch niet normaal.. Misschien nierstenen ofzo maar geen idee. Zou Het iig laten controleren. Heeft ze pijn bij het plassen?
Zou ook aan nierstenen denken, zeker laten controleren door de HA en als hij het weer afdoet als niets aandringen op een doorverwijzing naar een specialist.
Steentjes mee nemen en op naar de huisarts, een kind hoort geen steentjes te plassen (eigenlijk niemand ) dus gelijk maar even bellen
Ik ben aan het wachten tot ze plast. Wilde het vandaag al na laten kijken. Ik heb niet het idee dat ze pijn heeft met plassen. Bedankt zover voor de reactie's
Plas gebracht en weer op kweek. Als ze weer een blaasontsteking heeft moeten we naar de uroloog. Duurt 1 week voordat we de uitslag hebben helaas.
Ja duurt inderdaad lang, dit komt dat ze moeten kijken welke bacterie het is om zo de juiste antibiotica te geven.