ik zou geregistreerd partnerschap doen, dan heb je ook de financiën geregeld en heeft je vriend zeggenschap over je begrafenis enz. Anders gaat het 'officieel' allemaal naar jouw ouders.
Het enige wat je dekt met een geregistreerd partnerschap of door te trouwen is de erfenis (gaat naar je partner en kinderen ipv familie) en het gezag over de kinderen die binnen dat huwelijk of partnerschap zijn geboren. Daarnaast moeten jullie dus alsnog gezag regelen voor jullie kinderen, want zij zijn eerder geboren, en een voogd aanwijzen in een testament voor het geval jullie beiden wegvallen.
In dit geval zal je het gezag nog moeten regelen omdat de kinderen al geboren zijn. Ik zou dus zsm het gezag regelen en daarna bedenken hoe jullie het naar elkaar geregeld willen hebben.
Die haakjes kan je weglaten, want dat is inderdaad zo. Ts, als jij nu wegvalt krijgen jouw ouders jouw deel van jullie vermogen, dan heeft je vriend ook nog eens een financieel probleem want officieel is dan bijvoorbeeld een koopwoning voor de helft van jouw ouders. Je kan wel zeggen, mijn ouders doen niet lastig, maar het zal niet de eerste familie zijn waar heftige ruzies ontstaan door erfenissen.
ik zou voor GP. gaan, kijken op welke dag je gratis kunt trouwen, 2 getuigen meenemen en je hebt het geregeld zonder dat het iets kost.
Gezag kun je heel simpel aan vragen even langs het loket van.de gemeente de formulieren op halen verder heb je bij onze rechtbank niets meer nog dit alleen id kaarten.
Klopt niet de kinderen gaan dan in eerste instantie naar jeugdzorg. Waarna de rechter gaat beslissen waar de kinderen heen gaan. De familie kan zich dan melden ook de vader waarna tijdelijke voogdij aangesteld word. Daarnaast zitten er ook haken en.ogen aan.voogden.mogen bijvoorbeeld niet ouder als 65 zijn
+ Het verdient de voorkeur dat de andere ouder het gezag krijgt. In de praktijk blijkt dit echter lang niet altijd het geval te zijn.
nee, want er zijn kinderen... en die zijn de eerste begunstigden bij een overlijden!!!! Pas wanneer er geen kinderen zijn en geen begunstigde partner, dan gaat het "automatisch" naar je ouders.
Wij hebben jaren geleden (vóór de mogelijkheid tot GP) een samenlevingscontract op laten stellen. Toen kwam ook testament ter sprake. De notaris stelde ons twee vragen: 1/ is er een koopwoning in het spel; 2/ zijn er kinderen in het spel. Bij "JA" op één van de vragen, dan was het zeer verstandig om testament te maken zei hij. (zolang je dus niet GP of trouwen doet) Aangezien er bij ons een koopwoning en een kind uit eerdere relatie van partner was, adviseerde de notaris dus dringend om naast samenlevingscontract ook testamenten te maken.
als je dus een samenlevingscontract heb en de vader heeft het kind erkent gaat het kind bij overlijden moeder naar de staat? Ouders? Of vader?
Ja dat is waar trouwens, ik bedacht me onze situatie toen we nog geen kindje hadden. Bedankt voor het rechtzetten!
Er zal in Nederland geen kinderrechter te vinden zijn die de kinderen bij vader zal weghalen die ze gewoon erkent heeft, ze heeft opgevoed en een relatie met de moeder had ten tijde van overlijden. Er moet alleen meer uitgezocht en officieel geregeld worden denk ik en dat zijn situaties die je niet wilt op zo'n moment.
Maar kunnen ouders van moeder dan ook het kind vragen/eisen? (toch makkelijk dat ik gewoon getrouwd ben...)
idd, hier ook een samenlevingscontract en testament geregeld voor de geboorte van Sven. En zo duur was het niet, totaal iets van 400 euro voor testamenten en samenlevingscontract (via goedkoopstenotaris.nl) Ook iets om over na te denken: Wat gebeurd er met je kinderen als je allebei komt te overlijden? Dit is ook iets wat je in je testament vastlegt.