ben op zoek naar lekkere recepten voor stoofpeertjes! nav het appelmoes inpotten topic ben ik gaan bedenken dat ik dit ook wel een keer groot wil maken en dan inpotten! Ik heb eigenlijk nooit een vast recept gebruikt dus ben benieuwd naar ervaringen!
Ik doe stoofperen met een klein flesje rode wijn en dan aanvullen met water, een paar lepels suiker (ik gok altijd maar wat ), kaneelstokjes, paar kruidnagels, citrus (sinaasappel/citroen schilletjes en wat sap).
Ik pak een grote pan en vul deze voor de helft met rode wijn en de rest met water. Daar voeg ik aardig wat suiker bij, 4 vanille zakjes en dan nog twee schepjes gewone suiker. Ook doe ik daar kaneel bij. Om de saus wat dikker te krijgen doe ik er wat maizena bij. Krijg gelijk weer trek
Pan voor de helft vullen met een mooie rode ranja. Aanvullen met water, flink wat bruine suiker, verse vanilla uit het stokje schrapen en een kaneelstokje. De mooiste paars/rode stoofpeertjes.
Ik maak het altijd via het recept van mn oma Bessensap (klein flesje volgens mij van de betuwe??) Scheutje rode wijn (niet noodzakelijk) Rest van de pan vullen met water Stoofpeertjes in 4en zonder schil in de pan doen Suiker en kaneel erover strooien tot de bovenkant bedekt is Laten koken en smullen maar
oh zie al lekkere recepten voorbij komen! Krijg zin om dit in het weekend uit te gaan proberen! eens kijken of ik ergens niet al te duur aan stoofpeertjes kan komen!
Ik vind ze het lekkerst met port, kaneelstokjes, verse vanille en met klokhuis goed verwijderd. En dan een paar uur heel rustig tegen de kook aan laten staan.
Zo doe ik het ook ongeveer. Wel doe ik er suiker bij en 3 kruidnagels en 3 stukken citroenschil van 1 citroen. En laat ik de vanille weg. Wel een goeie port (ruby) nemen die lekker zoet is, anders worden de stoofpeertjes een stuk minder lekker.
met een fles cassis light kaneelstokje en vanille stokje!!! heerlijk!!! ik doe weight watchers dus lekker 0 punten voor zo iets lekkers!!! love it
oh mammavanJenA, dat klinkt ook erg lekker! zal ook niet al te duur zijn! morgen maar eens kijken of ik ergens niet al te duur stoofpeertjes kan krijgen! en dan maar eens lekker kokkerellen!
Haha leuk, is je appelmoes nog gelukt? Ik doe meestal met ranja, suiker, kaneel en vanille naar smaak. Ik schil de peertjes maar laat ze heel en zet ze rechtop in de pan met de steeltjes er nog aan. Als je ze goedkoop hebt gevonden ben ik benieuwd waar want zie ze hier alleen nog maar duur.