Suikervrij bakken

Discussion in 'De lounge' started by tuc, Aug 24, 2018.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. tuc

    tuc Niet meer actief

    Bananenbrood sla ik even op. Bak ik vaker, maar dit is ook wel een lekker recept.

    Heb jij van die appelgebakjes ook een recept toevallig.
     
  2. tuc

    tuc Niet meer actief

    O dat ziet er ook lekker uit.
     
  3. Debaky

    Debaky VIP lid

    Apr 22, 2013
    10,348
    5,392
    113
    Ik maak altijd deze appel havermout muffins. Dat zijn onze appelgebakjes ;)

    250 gram havermout
    1 tl bakpoeder
    snuf zout
    2 el gesmolten boter
    480 ml melk
    1 ei
    2 appels ( lekkere zoete of juist zure als je daar van houd)
    1 tl kaneel
    40 gram rozijnen

    In een kom meng je de havermout, bakpoeder, kaneel en zout
    En in een andere kom meng je boter, melk en ei en als dat beide goed is gemend voeg je het samen en doe je het nog goed door roeren. Dan de appeltjes snijden ( ik rasp het want dat vinden de kids het lekkerste ) en de rozijnen toevoegen, heel even laten staan zodat de havermout wat vocht opneemt en dan verdelen over 12 muffin vormpjes.

    180 graden +- 30 minuten.
     
    Linnies2013 and tuc like this.
  4. tuc

    tuc Niet meer actief

    O lekker. Bak hier regelmatig met havermout en dat valt altijd in de smaak. Heb nu een shitload aan appels uit eigen tuin dus dan kan ik daar nog wat mee. Ook al een paar potten appelmoes gemaakt:)
     
    Debaky likes this.
  5. Sophy

    Sophy VIP lid

    Aug 28, 2011
    5,875
    2,875
    113
    Noord-Holland
    Ik bak (zoveel mogelijk) volgens de antroposofische standaard: met volkorenmeel en geen polysachariden maar natuurlijke zoetstoffen die beter te verteren zijn en waar je ook langer op kunt teren. Dan gebruik ik honing agavesiroop maar ook bv oerzoet. Mss is dat wat voor je?
     
    tuc likes this.
  6. mamameer

    mamameer VIP lid

    Jan 21, 2014
    8,175
    4,486
    113
    Google eens op
    zonder fratsen

    Ze heeft verschillende recepten online met suikervervangers in allerlei soorten. Er is ook een kookboek van.
     
    tuc likes this.
  7. zara1983

    zara1983 Fanatiek lid

    Nov 1, 2013
    1,207
    534
    113
    NULL
    Taartjes van oh my pie? Gebruikt wel bijv ahornsiroop
     
    tuc likes this.
  8. Debaky

    Debaky VIP lid

    Apr 22, 2013
    10,348
    5,392
    113
    Er gaat niets boven eigengemaakt appelmoes uit eigen tuin! Heerlijk :D

    Ik hou er van. Dat doet mij altijd denken aan mijn oma, die deed dat ook altijd.
     
    tuc likes this.
  9. Bootcamp babe

    Bootcamp babe Niet meer actief

    Suiker is suiker hoor, geraffineerd, bewerkt of uit fruit, het blijft suiker.

    Wat je kunt doen, is suiker minderen. Het is nl een verslaving en aangeleerd om het lekker te vinden. Dus steeds iets minder suiker in je baksels en andere etenswaren en het wordt vanzelf gezonder.

    Overigens wordt suiker in intact fruit wel minder opgenomen door aanwezige vezels. Maar daar heb je bij bakken weer niks aan.
     

Share This Page