Bananenbrood sla ik even op. Bak ik vaker, maar dit is ook wel een lekker recept. Heb jij van die appelgebakjes ook een recept toevallig.
Ik maak altijd deze appel havermout muffins. Dat zijn onze appelgebakjes 250 gram havermout 1 tl bakpoeder snuf zout 2 el gesmolten boter 480 ml melk 1 ei 2 appels ( lekkere zoete of juist zure als je daar van houd) 1 tl kaneel 40 gram rozijnen In een kom meng je de havermout, bakpoeder, kaneel en zout En in een andere kom meng je boter, melk en ei en als dat beide goed is gemend voeg je het samen en doe je het nog goed door roeren. Dan de appeltjes snijden ( ik rasp het want dat vinden de kids het lekkerste ) en de rozijnen toevoegen, heel even laten staan zodat de havermout wat vocht opneemt en dan verdelen over 12 muffin vormpjes. 180 graden +- 30 minuten.
O lekker. Bak hier regelmatig met havermout en dat valt altijd in de smaak. Heb nu een shitload aan appels uit eigen tuin dus dan kan ik daar nog wat mee. Ook al een paar potten appelmoes gemaakt
Ik bak (zoveel mogelijk) volgens de antroposofische standaard: met volkorenmeel en geen polysachariden maar natuurlijke zoetstoffen die beter te verteren zijn en waar je ook langer op kunt teren. Dan gebruik ik honing agavesiroop maar ook bv oerzoet. Mss is dat wat voor je?
Google eens op zonder fratsen Ze heeft verschillende recepten online met suikervervangers in allerlei soorten. Er is ook een kookboek van.
Er gaat niets boven eigengemaakt appelmoes uit eigen tuin! Heerlijk Ik hou er van. Dat doet mij altijd denken aan mijn oma, die deed dat ook altijd.
Suiker is suiker hoor, geraffineerd, bewerkt of uit fruit, het blijft suiker. Wat je kunt doen, is suiker minderen. Het is nl een verslaving en aangeleerd om het lekker te vinden. Dus steeds iets minder suiker in je baksels en andere etenswaren en het wordt vanzelf gezonder. Overigens wordt suiker in intact fruit wel minder opgenomen door aanwezige vezels. Maar daar heb je bij bakken weer niks aan.