Taarten bakken

Discussion in 'Algemene clubs' started by Zonnestralen, May 2, 2020.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    Apr 22, 2017
    12,606
    8,358
    113
    Female
    Het clubje om vragen te stellen en om leuke baksels te showen.
     
    Sulley likes this.
  2. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo Niet meer actief

    Leuk! Ik kan niet bakken maar vind baksels van anderen kijken erg leuk. Dus ik ga jullie volgen.
     
    Sulley likes this.
  3. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    Apr 22, 2017
    12,606
    8,358
    113
    Female
    Ik moet mijn foto's uitzoeken. Deze kon ik nog makkelijk vinden. Het was een oefening met Russische nozzels. DSC_0448.JPG
     
    Lumihiutale, Niny, toch3 and 5 others like this.
  4. Sulley

    Sulley Actief lid

    Jun 16, 2016
    469
    289
    63
    Wauw die ziet er heel mooi uit! knap hoor. heb bij Cupcake Jemma wat recepten gezien en ga morgen eens beginnen met een unicorn cupcake, kijken of dat lukt :oops:
     
    Zonnestralen likes this.
  5. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    Apr 22, 2017
    12,606
    8,358
    113
    Female
    Als je het goed afgesloten bewaard zou je de horens en oren alvast kunnen maken.

    Koekiemonster is trouwens een hele leuke beginnerstaart. IMG_0103.JPG IMG_0106.JPG

    (die witte rand had ik achteraf gewoon met de blauwe toplaag moeten doen)
     
  6. lavender

    lavender Actief lid

    Jan 30, 2015
    179
    151
    43
    gaaf zeg! Ik heb die punten ook, maar vond het nog knap lastig!
     
    Sulley likes this.
  7. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    Apr 22, 2017
    12,606
    8,358
    113
    Female
    Je kan een bakpapiertje pakken om op te oefenen. Dan kan je het weer makkelijk bij elkaar schrapen en opnieuw gebruiken. Wat belangrijk is is dat de creme de juiste dikte heeft. Door de samenstelling vs de temperatuur. Maar ook dat je het niet te warm laat worden door je handen. Op de foto zie je dat sommige een beetje bobbelig zijn geworden. Ik had eigenlijk eerder even een pauze in moeten lassen.
     
    Sulley likes this.
  8. Sulley

    Sulley Actief lid

    Jun 16, 2016
    469
    289
    63
    Ziet er heel leuk uit koekiemonster! Ben benieuwd of ik ook die kant op kan gaan. Ja had t gelezen maar denk dat ik er morgen lekker de tijd voor neem en ga bakken. Word wel steeds enthousiaster :D
     
    Zonnestralen likes this.
  9. lavender

    lavender Actief lid

    Jan 30, 2015
    179
    151
    43
    Ik ben ook nog heel erg op zoek naar een lekkere crème. Al een hoop uitgeprobeerd, maar nog niet iets gevonden waarvan ik denk wow!
    Ik ben veel sterker in het boetseren van dingen dan het spuiten van dingen.
     

    Attached Files:

    2littlemonkeys, toch3, Sulley and 2 others like this.
  10. Waxinelichtjes

    Waxinelichtjes Fanatiek lid

    Jun 22, 2018
    3,695
    4,231
    113
    Female
    Die koekiemonster is echt leuk zeg!
     
    Sulley and Zonnestralen like this.
  11. Glass

    Glass Fanatiek lid

    May 29, 2017
    2,192
    1,053
    113
    Female
    Leuk ik lees mee, ik ga morgen weer bakken. Zal kijken of ik een foto kan plaatsen
     
    Sulley and Zonnestralen like this.
  12. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    Apr 22, 2017
    12,606
    8,358
    113
    Female
    Als ik het goed zie heb je de cupcake niet eerst ingesmeerd met creme? Als je het oppervlak insmeert blijft het makkelijker plakken. De blaadjes zijn verder heel handig om de gaten te dichten.

    Ik zoek ook nog een lekkere minder zoete creme. De laatste tijd probeer ik chocolade genache, dan zit er nog een bittertje bij. Maar daar moet ik nog wel flink mee oefenen om het goed voor spuiten te krijgen.
     
    Sulley likes this.
  13. TJ82

    TJ82 Bekend lid

    Nov 27, 2010
    929
    20
    18
    Europa
    Ik maak altijd Swiss Merengue botercreme en daar voeg ik verschillende smaken aan toe. Deze vind ik het lekkerste tot nu toe!
     
    Sulley and Zonnestralen like this.
  14. Waxinelichtjes

    Waxinelichtjes Fanatiek lid

    Jun 22, 2018
    3,695
    4,231
    113
    Female
    Ik zou graag meedoen, maar een aantal jaar geleden heb ik alle spullen de deur uitgedaan. Ik was er klaar mee. Ik maakte nooit taarten.
    Nu zou ik gewoonweg niet weten waar ik de tijd vandaan moet halen. Ik ben alles behalve handig en daarbij een chaoot.
    Zodoende ben ik een halve dag bezig als het al niet langer is..
    Ik ben wel van plan om koekjes en gebakjes te bakken. Dwz, hazelnootschuimgebakje, kasteeltje, mergpijp, spirits etc.
    Maar het is altijd de vraag wanneer. Vorige week wel een heerlijke appeltaart gebakken en roomijs gemaakt. :thumup:
     
    Glass, Sulley and Zonnestralen like this.
  15. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    Apr 22, 2017
    12,606
    8,358
    113
    Female
    Dat moet je toch heel precies verwarmen tot een bepaalde temperatuur en dan draaien totdat het koel is? Ik wil het ook gaan proberen maar ik heb nog geen suikerthermometer.
     
    Sulley likes this.
  16. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    Sep 3, 2019
    13,672
    18,747
    113
    Female
    #16 Neuzeke, May 2, 2020
    Last edited: May 2, 2020
    Wat ikzef super handig vind als je taarten wil versieren( wat ik dus zelf ook staan heb ).

    Goede taartvorm
    Een taartzaag.
    Spuitzak met spuitmondjes.
    Draaitafeltjes met afsmeer spatels
    Taart decoratie setje

    Tylose voor figuurtjes te laten harden.
    Eetbare lijm
    Crisco
    Goede kleurstof

    En dan verder eetbare glitter, steentjes, korrels, uitsteekvormpjes, malletjes,....

    Je kan op bol zo start sets kopen, denk ik.

    Ik maak vaak een mascarpone vulling.
    Beetje tremperen met het sap van het fruit dat je wil gebruiken, fruit, mascarpone mengsel.
    Of laagje confituur en dat slagroom met klopfix dat hij goed stevig word.

    En uiteraard het forum www.deleukstetaarten.nl
     
    Lumihiutale, Sulley and Zonnestralen like this.
  17. TJ82

    TJ82 Bekend lid

    Nov 27, 2010
    929
    20
    18
    Europa
    Ik maak regelmatig taarten, ook op bestelling. Heb het mezelf aangeleerd via filmpjes en een online cursus gevolgd. Woon in het buitenland en werk hier niet, dus alle tijd voor. Kost namelijk veel tijd en geld!
     
    Sulley and Zonnestralen like this.
  18. TJ82

    TJ82 Bekend lid

    Nov 27, 2010
    929
    20
    18
    Europa
    Je moet de suiker en eiwitten idd eerst verwarmen. Ik heb zo’n temperatuur metertje van de Ikea.
     
    Zonnestralen likes this.
  19. TJ82

    TJ82 Bekend lid

    Nov 27, 2010
    929
    20
    18
    Europa
    Dit zijn 2 van mijn laatste taarten.
     

    Attached Files:

  20. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    Apr 22, 2017
    12,606
    8,358
    113
    Female
    Prachtig!
     

Share This Page