tips hapjes borrel

Discussion in 'De lounge' started by lizab, Jan 19, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. lizab

    lizab Fanatiek lid

    May 7, 2007
    3,467
    1
    0
    planner kraamzorg
    Drenthe
    Zondag vieren we de verjaardag van F.
    Ik wilde eigenlijk een schaal (of 2) hapjes bestellen, maar ik kan niet vinden wat ik lekker vind, of het is zo duur.

    Dus ik ga het zelf wel maken, lijkt me net zo makkelijk.

    maar... wat ga ik maken??

    - zalmrolletjes (zalm/brood oprollen met wat ertussen)
    - ossenworst met amsterdamse ui
    - hamrolletje (wat is daar lekker in? roomkaas/petrella oid?)
    - blokjes kaas (wat erop?)
    maar.. wat ga ik nog meer maken?

    Wie heeft er leuke, makkelijke tips voor mij.
     
  2. anna123

    anna123 Fanatiek lid

    Feb 12, 2009
    2,021
    0
    0
    Ik kom in elk geval langs zie ik al! mmmm!:D

    Ik maak ook vaak van die wraps insmeren met paturain/roomkaas dan sla erop en dan kipfilet (van dat beleg voor op brood zeg maar)
    Dan oprollen en dan net als een pannenkoek plakjes snijden...is heel makkelijk en je kan het van te voren maken en erg lekker!

    Je kan natuurlijk ook andere variaties erop maken!

    O ja op de kaas vind ik een uitje het lekkerst!

    x
     
  3. Tese

    Tese Niet meer actief

    -hamrolletjes met asperges erin
    -rookvlees met een kwart ei erin
    -gevulde eieren
    -cervelaat met augurk
    -kleine gehaktballetjes
     
  4. BabeBabe

    BabeBabe VIP lid

    Jul 14, 2009
    13,173
    3
    0
    Logistiek
    Fryslan
    zilveruitje op de kaas? hamrolletjes kun je monchou met fijngehakt uitje erdoor doen, hier kun je ook salamirolletjes van maken, gevulde eieren... eieren koken, door de helft snijden, eigeel allemaal bij elkaar doen met wat mayo/curry en peper/zout eventueel kruiden naar eigen smaak (ik doe altijd wat kerriepoeder erdoor) en dan de gehalveerde witte delen van de eieren vullen hiermee, lekker !
     
  5. anna123

    anna123 Fanatiek lid

    Feb 12, 2009
    2,021
    0
    0
    Ja kleine gehaktballetjes doen het ook altijd goed! maak pittige en normale! mmmmm!

    x
     
  6. lizab

    lizab Fanatiek lid

    May 7, 2007
    3,467
    1
    0
    planner kraamzorg
    Drenthe
    dat is snel. :D

    Die wraps lijken me lekker en erg makkelijk.
    de ham dus met monchou en een fijngehakt uitje
    kleine gehaktballetjes

    en ik dacht misschien nog van die peppadews (met roomkaas) erbij?

    dat lijkt me wel genoeg toch?

    En die kleine gehaktballetjes, kun je die makkelijk zelf maken? Gewoon mijn normale recept aanhouden oid, of werkt het wel anders?
     
  7. anna123

    anna123 Fanatiek lid

    Feb 12, 2009
    2,021
    0
    0
    ja gewoon lekker zelf maken!
    Normaal recept aanhouden en gewoon kleine ballen draaien ipv grote!
    Je kan ze ook in de ochtend al maken en in de avond opwarmen is ook weer handig! Als sausje doe ik er ook vaak chili saus bij...super lekker!

    Enne...volgens mij heb je zat hapjes zo hoor!

    x
     
  8. Dahlia

    Dahlia Niet meer actief

    - wraps ingesmeerd met kruidenkaas (bijv. Filadelfia) en plakjes zalm erop doen, oprollen, snijden en prikkertjes erin.
    - dadels met roomkaas erin
    - blokjes kaas met mostert erbij
    - rookvlees met ei oprollen, met prikkertje
    - gevulde eieren
     
  9. eeva

    eeva Niet meer actief

    Gehakt balletjes van halfom gehakt met een zakje mexicaanse kruiden erdoor (is lekker warm of koud) door elkaar kneden en bakken in de wok, zonder olie of boter........ mmmmmm
     
  10. Marni

    Marni Bekend lid

    Apr 26, 2007
    770
    17
    18
    Ik had laatst als hapje voor de kinderen een knakworstje met daaromheen een half plakje bladerdeeg, insmeren met eigeel, even in de oven en je hebt lekkere worstenbroodjes. Koude gebraden kippepootjes zijn ook altijd lekker
     
  11. lizab

    lizab Fanatiek lid

    May 7, 2007
    3,467
    1
    0
    planner kraamzorg
    Drenthe
    Marni, die worstentip klinkt ook erg leuk!
     
  12. Marni

    Marni Bekend lid

    Apr 26, 2007
    770
    17
    18
  13. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    Dec 1, 2007
    21,159
    8,136
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    Chorizo Pamplona met kruidenkaas opgerold. Salami met kruidenkaas erin, hamrolletjes met witte kleine asperges erin. Zelf balderdeeghapjes maken met bijv pittig gehakt of zelf mini loempiatjes maken.


    en wat KEI en KEILEKKER is is gevulde champignons. neem je die wat grotere, geen hele grote maar die tussen normale en Portobella's in zeg maar.

    gehakt in pan, peterselie, ui en gyroskruiden erbij, ff bakken, daarna cremefraiche erbij naar smaak, in de champignons scheppen, plak cheddarkaas erop, in de oven en zooooooooooooooo lekker.
     
  14. Zanoni

    Zanoni Fanatiek lid

    Jun 26, 2006
    2,646
    1
    36
    Administratief medewerkster
    Nijmegen
    Ik zou sate saus serveren bij de gehaktballetjes!! Heerlijk... (krijg er honger van :D)
     
  15. Omelet

    Omelet VIP lid

    Nov 14, 2008
    14,874
    2
    0
    Hm klinkt goed. Dit zijn mij succesrecepten (sommigen zijn varianten op eerder genoemde recepten):

    - wraps insmeren met mengsel van ketjap en honing, daarna kipfilet broodbeleg en paprikareepjes erop
    - banaan in stukken, inrollen met spek en dan in de oven tot het spek krokant is (warm en koud erg lekker)
    - dadel vullen met roomkaas en pistachenoot
    - altijd goed: stokje met blokje feta of mozarella, basilicumblaadje, cherrytomaatje (beetje peper erover)
    - kipvingers: kipfilet in reepjes, door de ei en dan door de meel, afkloppen, en in de zonnenbloemolie bakken. Dipje maken van honing, olie en ketjap (haha dat is gewoon een goede combi)

    Laatste (anders blijf ik doorgaan):
    Diepvriesgarnalen in bak doen met deksel. Daar olie over, zoete chilisaus en een heleboel gehakte knoflook. Af en toe schudden tot de garnalen intdooit zijn (zijn de smaken lekker ingetrokken) en daarna kort grillen.
    En natuurlijk een verse knoflooksaus erbij om te dippen: scheut witte wijn, mayo, gedroogde basilicum en héél véél knoflook!!!
     
  16. Skye

    Skye Niet meer actief

    -Dadels gevuld met paturain
    -Wraps met carpaccio en dan oprollen en in plakjes snijden
    -Hamrolletjes met monchou (aangemaakt met augurk, maggi en peper
    -Filodeeg driehoekjes gevuld met feta en pistachenoten (recept heb ik)
    -Roggebrood (of toast) met zalm-dille mengsel (ook recept)


    En dan nog 1 favoriet hier!!!!!

    Cervelaatworst (niet de hele grote plakken, maar ook niet die hele kleintjes). Heel klein gesnipperd uitje door een bakje kruidenkaas mengen. Een plakje cervelaat neerleggen en daar wat mengsel mee insmeren, daar weer een plakje worst op en weer smeren, enz. Dan krijg je een heel leuk stapeltje. Die in puntjes snijden. Errug lekker en ziet er heel leuk uit!
     
  17. lizab

    lizab Fanatiek lid

    May 7, 2007
    3,467
    1
    0
    planner kraamzorg
    Drenthe
    och meiden, wat een lekkere dingen. :D

    Nu kan ik echt niet meer kiezen. hahaha.

    ik ga wel enkel voor hapjes die ik van tevoren kan maken zodat de schalen kant en klaar in de koelkast staan.

    Skye, ik ben wel erg benieuwd naar jouw zalm/dille mengsel

    Juju, de tomaat/kaas/basilicum was ik even vergeten. Die ga ik zeker ook maken. Erggg lekker.
    Maar ook die banaan klinkt erg lekker. Kan ik die goed van tevoren maken?
     
  18. debsje1977

    debsje1977 Niet meer actief

    Gevulde cherietomaatjes.
    tomaatjes uithollen....
    spread maken:
    philledelpia naturel ( of de goedkope versie natuurlijk ;))
    verse bieslook
    rode ui
    knoflook teentjes
    peper en zout

    maak van dit alles de spread en vul de tomaatjes ermee.( of voor op toastje of stokbrood....succes gegarandeerd ;)

    Zalmrolletjes:
    een heel knip wit ( ongesneden)
    zalm en kruidenroomkaas

    snij het brood over de lengte in plakken (wel ontkorsten)
    leg hier de plakken zalm op en besmeer het alles daarna met de kruidenroomkaas.
    rol de plakken van de lange kant naar de lange kant en leg het een uurtje in de koelkast...na een uurtje kleine rolletjes van snijden en serveren...eet smakkelijk
     
  19. engeltje87

    engeltje87 Niet meer actief

    ooo ik heb echt lekkere trek nu mm klinkt zo lekker allemaal

    even over die worstjes in bladerdeeg , het is ook leuk om die kleine knakworstjes er tussen te doen bladerdeeg in 4 en delen en met vork randjes dicht drukken zo is het een wat kleiner hapje

    is hier altijd een groot succes
     
  20. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    Jul 22, 2008
    18,631
    31
    48
    Leverworst en salami? Schaaltje olijven? Gewoon toastjes neerzetten met bakjes salade? Die kun je ook zelf maken. Eiersalade of tonijnsalade of zo. Schaaltje worteltjes, cherrytomaatjes, radijsjes en komkommer, evt. met een lekkere knoflookdip (heel makkelijk zelf te maken).

    Damn, ik krijg er honger van!
     

Share This Page