truffels

Discussion in 'De lounge' started by -, Dec 19, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. miloux

    miloux Bekend lid

    Jul 27, 2006
    760
    0
    0
    lekker, ga ik straks eens even proberen, met witte chocola.

    Heb er nu al trek in.

    dank je wel!
     
  2. Deb

    Deb VIP lid

    Jul 19, 2005
    7,394
    0
    0
    Noord- Scharwoude
    ikke wil oookkkk :)

    succes meis wel even uitslag reporteren he hier :)

    en smikkelze
     
  3. miloux

    miloux Bekend lid

    Jul 27, 2006
    760
    0
    0
  4. miloux

    miloux Bekend lid

    Jul 27, 2006
    760
    0
    0
    helaas, totaal mislukt.
    het wil absoluut niet opstijven in de koelkast, het bovenste laagje wel , maar eronder is het nog vloeibaar helaas.
    Heeft iemandf anders het ook geprobeerd?
     
  5. Deb

    Deb VIP lid

    Jul 19, 2005
    7,394
    0
    0
    Noord- Scharwoude
    wat raar :( heb je het wel lang genoeg in de koelkast laten staan ? ;)

    hier een recept met minder slagroom misschien dat die wel lukt



    Ingrediënten
    300 g extra bittere chocolade

    7 eetlepels slagroom

    60 g cacaopoeder

    Materialen
    mixer, beslagkom


    Voorbereiden
    Chocolade in kleine stukjes hakken en in kom doen. In pan ruime hoeveelheid water aan de kook brengen. Pan van vuur nemen en kom in pan met heet water zetten. Chocolade zachtjes doorroeren tot het gesmolten is. Slagroom tot lauwwarm verwarmen en door chocolade roeren. Mengsel laten afkoelen, af en toe roeren. Chocolademengsel iets laten opstijven, maar niet hard laten worden. Mengsel met mixer tot luchtige massa kloppen die lichter van kleur wordt. In koelkast afgedekt ca. 1 uur laten opstijven.
    Bereiden
    Cacaopoeder boven een groot plat bord zeven. Met behulp van twee theelepels balletjes uit chocolademengsel scheppen (of met handen balletjes maken). Balletjes in cacaopoeder leggen en met vingertop rondom door cacao wentelen. Truffels in koelkast laten opstijven. Op kamertemperatuur serveren.

    succes
     
  6. miloux

    miloux Bekend lid

    Jul 27, 2006
    760
    0
    0
    staat al 1,5 dag in de koelkast.
    Maar ik heb nog slagroom en chocolade dus ik ga voor een nieuwe poging!

    dank je!
     
  7. Deb

    Deb VIP lid

    Jul 19, 2005
    7,394
    0
    0
    Noord- Scharwoude
    succes meis hopelijk lukt het nu wel

    en misschien ligt het aan de witte chocolade of had je bruin gebruikt?
     
  8. lydia

    lydia Fanatiek lid

    Aug 30, 2006
    1,024
    0
    0
    lekker hoor meiden mmmmmm
     
  9. sim

    sim Niet meer actief

    hmmm, stuur die mislukte hier maar heen, als alle ingredienten erin zitten lust ik dat ook wel hihi
     
  10. Niet meer actief

    Deb, hier even feed-back


    ze waren perfect en heerlijk

    bedankt ;)
     
  11. Deb

    Deb VIP lid

    Jul 19, 2005
    7,394
    0
    0
    Noord- Scharwoude
    :) fijn dat te lezen meis

    dus dat was wel een goed recept! (albert) wat zullen jullie gesmikkeld hebben

    toch ook maar weer eens maken :)
     

Share This Page