helaas, totaal mislukt. het wil absoluut niet opstijven in de koelkast, het bovenste laagje wel , maar eronder is het nog vloeibaar helaas. Heeft iemandf anders het ook geprobeerd?
wat raar heb je het wel lang genoeg in de koelkast laten staan ? hier een recept met minder slagroom misschien dat die wel lukt Ingrediënten 300 g extra bittere chocolade 7 eetlepels slagroom 60 g cacaopoeder Materialen mixer, beslagkom Voorbereiden Chocolade in kleine stukjes hakken en in kom doen. In pan ruime hoeveelheid water aan de kook brengen. Pan van vuur nemen en kom in pan met heet water zetten. Chocolade zachtjes doorroeren tot het gesmolten is. Slagroom tot lauwwarm verwarmen en door chocolade roeren. Mengsel laten afkoelen, af en toe roeren. Chocolademengsel iets laten opstijven, maar niet hard laten worden. Mengsel met mixer tot luchtige massa kloppen die lichter van kleur wordt. In koelkast afgedekt ca. 1 uur laten opstijven. Bereiden Cacaopoeder boven een groot plat bord zeven. Met behulp van twee theelepels balletjes uit chocolademengsel scheppen (of met handen balletjes maken). Balletjes in cacaopoeder leggen en met vingertop rondom door cacao wentelen. Truffels in koelkast laten opstijven. Op kamertemperatuur serveren. succes
staat al 1,5 dag in de koelkast. Maar ik heb nog slagroom en chocolade dus ik ga voor een nieuwe poging! dank je!
succes meis hopelijk lukt het nu wel en misschien ligt het aan de witte chocolade of had je bruin gebruikt?
fijn dat te lezen meis dus dat was wel een goed recept! (albert) wat zullen jullie gesmikkeld hebben toch ook maar weer eens maken