"turks gerecht gezocht"

Discussion in 'De lounge' started by clauzoe, Feb 3, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. clauzoe

    clauzoe Actief lid

    Oct 10, 2011
    433
    0
    0
    NULL
    NULL
  2. cindybaby71

    cindybaby71 Niet meer actief

    ik maak veel turkse gerechten,en in de meesten komen tomaat ui en vlees in voor:cool: dus idd lekker vaag want het kan echt heel veel zijn hoor :D
     
  3. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Ooo turks eten is echt super lekker!!

    Ben ook wel benieuwd hoe jullie die rijst maken?? :)

    En mijn stiefmoeder (zei is ook turks) maakte vroeger altijd een witte soep voor me en daar zaten dan witte bonen in?? Ik kan me zo'n melksmaak erbij herinneren maar weet het niet zeker want ik was toen 7 :p Dus als iemand dit iets zegt? :)
     
  4. chocotof

    chocotof Bekend lid

    Dec 28, 2010
    704
    1
    0
    Werkveld jeugdzorg
    Achter de duinen
    Ohh dan heb ik ook nog wel een vraag! :) heb ooit een soort van turks pannenkoekje gegeten met een goedje van peterselie en koeienfeta erin? Kent iemand dat? Ooit gegeten bij een turkse client
     
  5. cindybaby71

    cindybaby71 Niet meer actief

    jij bedoelt (sigara)borek zeker? bladerdeeg gevuld met feta en peterselie eventueel spinazie;)
     
  6. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Eerst de rijst een kwartiertje in zout warm water laten weken, dan goed wassen in een zeef. In een pan een blokje boter laten smelten, rijst even meebakken, dan kokend water toevoegen tot het net onder staat (ietsje meer water dan de hoeveelheid rijst die je gebruikt) en voldoende zout toevoegen (water moet echt behoorlijk zout zijn, even proeven). Laten koken tot al het water opgenomen is/er gaten in de rijst vallen, dan gas uit en met een stuk keukenpapier tussen deksel en pan nog minimaal een kwartier laten staan.

    Dat is mijn pilav :).


    En met het pannekoekje bedoel je denk ik gozleme? moet je maar even googelen op plaatjes.
     
  7. SDonya

    SDonya Niet meer actief



    Lekker!! Hartstikke bedankt! Wat voor rijst gebruiken jullie? Ik kan me namelijk herinneren dat het wel een grote korrel was? En hoe heet dat bruine wat je ook van te voren in de boter bakt?;)
     
  8. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Ik gebruik tosya pirinc, dat kun je bij de Turkse winkel kopen. Is volgens mij vergelijkbaar met normale basmatirijst. En wat je evt. daarvoor aanbakt is sehriye oftewel vermicelli :) maar dat doe ik niet zo vaak want als het verbrand is meteen je hele rijst verpest en dat gebeurt best wel snel. Ik vind het niet zo'n bijzondere smaak geven.
     
  9. chocotof

    chocotof Bekend lid

    Dec 28, 2010
    704
    1
    0
    Werkveld jeugdzorg
    Achter de duinen
    Ja! Ik denk dat het gozleme is!! Bedankt!
     
  10. Eylem

    Eylem Niet meer actief

  11. KanjerB

    KanjerB VIP lid

    Apr 24, 2007
    5,097
    0
    36
    Minaa ik denk dat je met de soep yayla corbasi bedoeld. Alleen ken ik daar alleen de "makkelijke" versie an die met bonen enz is superrr lekker maar dat laat ik aan mijn schoonzus over zij kan het heel lekker maken. Zal is vragen naar het recept
     
  12. chocotof

    chocotof Bekend lid

    Dec 28, 2010
    704
    1
    0
    Werkveld jeugdzorg
    Achter de duinen

    Ohh wat een geweldige site is dat zeg!!!
     
  13. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Ben benieuwd of dat hem is! Bedankt:)


    Heb gegoogeld en hij lijkt er wel heel veel op!!!;)
     
  14. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Niet je toetsenbord onderkwijlen he ;)
     
  15. chocotof

    chocotof Bekend lid

    Dec 28, 2010
    704
    1
    0
    Werkveld jeugdzorg
    Achter de duinen
    Te laat:cool:
     
  16. SyrianBeauty

    SyrianBeauty Fanatiek lid

    Nov 28, 2007
    2,362
    0
    36
    Female
    Huisvrouw/Mama Zijn!
    Omgeving Rotterdam
    Ja maar in Yayla Corbasi zitten geen bonen hoor. Of bedoel je die met kikkererwten erin :D
     
  17. SDonya

    SDonya Niet meer actief


    Ik heb geen idee meer! ik was 7 toen mijn stiefmoeder deze soep maakte :)

    mischien had ze er een eigen recept van gemaakt?:p
     
  18. Ecosa

    Ecosa Fanatiek lid

    Dec 15, 2006
    2,397
    1
    0
    Yayla corbasi, of ayranli corba, heb je in heel veel varianten. Zou kunnen idd dat zij er bonen in deed, mijn schoonmoeder doet er bijvoorbeeld verse spinazie doorheen en zij drinken het koud :) Mijn moeder maakt het alleen met rijst. En ik doe zelf met hele tarwekorrels, groene linzen en vermicelli :)
     
  19. Ecosa

    Ecosa Fanatiek lid

    Dec 15, 2006
    2,397
    1
    0
    ff aanvulling op dat recept voor de rijst; ik vind het zelf altijd moeilijk om zo op het oog water af te meten. Je hebt een richtlijn voor het maken van Turkse rijst; 1 kop rijst = 2 koppen kokend water. Zo doe ik het altijd en dan heb je precies de juiste hoeveelheid water :)
     

Share This Page