Hallo! Ik ga morgen een grote pan verse groentesoep maken en nu vroeg ik mij eigenlijk af mijn kleine man dat ook al mag?
Als je de soep gezouten hebt, zou ik het niet geven. En welke groente heb je gebruikt? Misschien dat hij nog wat klein is voor prei e.d. Je kunt wel bijvoorbeeld wortel die je in de soep gebruikt apart koken voor je kindje en apart geven.
Bedankt voor je reactie Ik maak de soep echt helemaal zelf, dus zonder bouillonblokjes e.d. Ik laat de bouillon trekken van de groente zelf. Groente die ik gebruik verschilt, vaak van wat ik in huis heb. En als ik een apart pannetje voor hem maak zonder prei mag dat wel gewoon?
Ik maak de soep vaak ook helemaal zelf, maar voeg toch zout toe, anders vind ik het persoonlijk niet smaken. Daarom vroeg ik dat. Maar ik zou gewoon beginnen met 1 pan soep, en dan het moment dat je zelf zout wilt toevoegen, voor hem wat eruit halen en in een apart pannetje verder laten koken. En dan met wat milde groente. Ik doe bij kindjes vaak wat brood in de soep kruimelen, dat lepelt wat makkelijker naar binnen, en hebben ze meteen hun broodmaaltijd gehad
als je hem helemaal zelf maakt kan dat best hoor. Ik zou er bekende groenten voor hem indoen. De soep is al iets nieuws, dus ik zou er dan geen verrassende groenten ingooien. eet smakelijk!
ik heb laatst ook soep gemaakt voor ons dochterje. Bloemkoolsoep met wortel en paar schepjes geraspte jonge kaas. Ik heb natriumarme bouilon gekocht en daar de soep mee op smaak gebracht.
oh, ik heb nog nooit zo soep gemaakt. hoe maak je dat dan precies? ben wel benieuwd kan ik ook eens soep maken voor de kleine. ik maak meestal soep met groente en vlees en dan zo'n zakje soepmix erdoor.
Je kunt bouillon trekken van groente of vlees, en dat als babis gebruiken voor de soep. Ik maak bijv heel vaak kippensoep. Dan haal ik een stevige kippenbout bij de slager, maak die goed schoon en kook die een uur of 2 goed door. Vervolgens haal ik het vlees eruit, snij het klein, en haal het kookwater door een zeef. Kookwater gebruik ik als basis voor de soep en voeg daar verder kruiden toe, kippenvlees, groente en vermicelli. Kijk even op internet voor leuke recepten. Gebonden soepen zijn nog makkelijker en sneller te maken.
Soep zonder bouillonblokje, soepvlees en de typische soepgroente zoals prei e.d. dat is dan toch gewoon gekookte groente die je niet afgiet? Hier wel soep hoor met een matig zout en ook prei. Weet het niet meer, denk rond 1 jaar, iig niet bij een half jaar!