Vanaf wanneer zwemmen?

Discussion in 'Baby en dreumes' started by Astrid0482, Aug 7, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Astrid0482

    Astrid0482 Actief lid

    Nov 26, 2008
    454
    0
    0
    Hoi,

    De titel zegt het al, vanaf hoeveel maanden kun je met een baby gaan 'zwemmen'? Wij willen eind augustus een weekendje weggaan mss naar een vakantiepark, zou het leuk vinden om weer eens wat te zwemmen. En werken die zwemluiers goed?
    Thanx!
     
  2. Sarah84

    Sarah84 VIP lid

    Jul 21, 2008
    6,665
    1
    0
    Student en moeder
    Dordrecht
    Mij is verteld na de eerste inenting...dus ik zit al te wachten!
    Finn krijgt ze volgende week en ik wil zo graag gaan zwemen met hem! Hij vind water zoooo leuk!
    Heb dus nog geen ervaring met zwemluiers!
     
  3. Kletskous

    Kletskous Niet meer actief

    René is 4 maanden en ik gaat woensdag voor het eerst zwemmen met hem. Maar het kan al eerder hoor.
     
  4. Kletskous

    Kletskous Niet meer actief

    ik heb dan wel al een zwemluier bij hem aangedaan omdat we in de speeltuin in een soort klein badje gingen. Maar hij vond het te koud aan zijn teentjes dus zijn we niet verder gegaan.
    Maar een vriendin van me zat hem de fles te geven en onder de fles had hij nog zijn zwemluier aan. En haar broek was nat. Dus het komt er toch door heen lijkt mij.

    Maar poep zal wel blijven zitten.
     
  5. paars

    paars Fanatiek lid

    Nov 27, 2008
    1,117
    18
    38
    ik ga maandag voor de eerste keer zwemmen met hem.. ben benieuwd!!!
     
  6. sonja

    sonja VIP lid

    Mar 5, 2006
    5,270
    0
    0
    bejaardenzorg
    DenHelder
    vaak mag je pas in een zwembad met ze zwemmen als ze 16 weken oud zijn en dan mag je hoog uit een half uurtje (tenminste hier wel)

    zwemluiers werken prima.
     
  7. firegirl

    firegirl Niet meer actief

    Wij zijn met Emma gaan zwemmen voordat ze 3 maand was en vlak voor de 2de inentingen. Ging best, hoewel de zwemluiers nog wel veel te groot waren! Haha. Het mag dus idd na de 1e inenting, maar pas wel op dat ze niet te koud of te warm (bubbelbad) worden. Bubbelbad is maar verstandig voor een kwartier, 20 minuten heb ik begrepen.
     
  8. Athina

    Athina VIP lid

    Oct 31, 2007
    23,809
    3,339
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    Dat kan dan best hoor :) alleen heb je kans dat je kindje het maar 10 tot 15 minuutjes volhoud in het water, maar dat verschilt per kindje. Je merkt het vanzelf. Het is wel erg leuk :) . Als ze zo klein zijn kunnen ze nog zo heerlijk ontspannen op hun rug drijven... :) !

    Zwemluiers werken goed. Plasjes laten ze door. Maar dat is ook de bedoeling, want anders zou je juist een top-zware luier hebben en daarom heb je juist een zwemluier aan. Poep houden ze prima tegen.
     
  9. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    Nov 29, 2007
    11,895
    42
    48
    Hier was het advies van het CB, ook na de 1e prikken. Rond de 4 maand voor het eerst wezen zwemmen.
    Het babyzwemmen is hier vanaf 6 maanden, maar dat komt omdat het water maar 29 graden is, en het toch 45 minuten duurt. Dat is zowat onmogelijk voor een kleine baby om te halen.

    Maar in centerparcs, of vrijzwemmen in het zwembad kan vaak wel. Hou er gewoon rekening mee dat de kleine na 10-15 minuten al moe, koud, bibberig kan worden.

    Zwemluiers werken alleen voor poep (diarree minder). Plas gaat er dwars doorheen. Ze zijn zo gemaakt, omdat gewone luiers die vocht opnemen gaan drijven, en dan zitten de babybillen boven water en het koppie naar beneden.. Geen handig idee.
     
  10. Journey

    Journey Fanatiek lid

    Apr 3, 2008
    3,404
    0
    0
    wij zwemmen sinds 3 maanden en Tess houdt het altijd echt de drie kwartier vol ze vind het geweldig ze heeft altijd een zwemluier aan maar nog nooit in gepoept maar in ieder geval voor het zwemmen werkt ie goed.
     
  11. PollekePiek

    PollekePiek Actief lid

    Jul 19, 2009
    128
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wij zwemmen met onze dochter sinds ze 6 weken oud is. Het zwembad is speciaal voor doelgroepen, dus warmen dan een normaal bad. Daardoor houdt ze het langer uit (30 min). In een normaal bad moet je rekening houden met zo'n 15 tot 20 minuten.. een bubbelbad lijkt lekker warm, maar het is maar 1 graad warmer dan het gewone water.. door de bubbels lijkt het warmer!
    Wat die zwemluiers betreft. Ons zwembad raadt ze af.. je kunt beter die zwembroekjes met een soort voering gebruiken. Zwemluiers zijn sowieso niet te vinden in hele kleine maatjes, en ze worden zwaar.. lijkt me niet prettig voor zo'n kleintje. Zo'n gevoerd broekje laat de plas door, maar dat is niet erg.. het vangt de poep wel op en dat is toch het belangrijkste! :)

    Veel plezier met het zwemmen.. als je kindje het leuk vindt is het echt super! Heel mooi om te zien hoe vrij ze zijn in het water!
     
  12. vruchtje24

    vruchtje24 VIP lid

    Jan 2, 2007
    13,192
    431
    83
    Female
    home sweet home
    hier met 3 mnd. Ik zou sowieso ook wachten tot eerste prikken
     
  13. joseetje26

    joseetje26 Fanatiek lid

    May 30, 2007
    2,431
    0
    36
    zuid holland
    wij zijn met onze uk ook even gaan zwemmen.... nou ja meer pootje baden want ze is nog zo klein.... ze is 4 kg en de zwemluier was vanaf 7 kg.... maar je kon het bovendste randje prima omslaan en toen zat ie eigenlijk hardstikke goed.

    gr jose
     
  14. jannn

    jannn VIP lid

    Jul 13, 2008
    5,942
    89
    48
    Wat is de reden dat je moet wachten todat de eerste prikken zijn gegeven??

    xxx
     
  15. Athina

    Athina VIP lid

    Oct 31, 2007
    23,809
    3,339
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    Dat 'wordt gezegd' , maar heeft meer als reden, dat kindjes in principe een week of 8 zijn , als ze die eerste prikken krijgen. En rond die tijd, kunnen ze zich iets langer warm houden. Dus vanaf die leeftijd kun je het gaan proberen. Voor een kindje van bijvoorbeeld 4 weken is het veel te inspannend en te koud.
    Het heeft verder niets te maken met iets wat in de vaccinatie zou zitten hoor. Meer de tijdsduur. Het onthoud gewoon wat makkelijker.. na de eerste inentingen...
     
  16. Athina

    Athina VIP lid

    Oct 31, 2007
    23,809
    3,339
    113
    zwemjuf
    zuid-holland

    Dat hangt van het zwembad af. Hier is het gewone bad zo'n 30,5 graden. Het bubbelbad is tussen de 33,5 en de 35,5 - dus dat is toch wel een flink verschil in temperatuur.
    Het doelgroepenbad is hier 32,5 ongeveer.
     
  17. Anneke99

    Anneke99 Bekend lid

    Dec 18, 2007
    613
    0
    0
  18. PollekePiek

    PollekePiek Actief lid

    Jul 19, 2009
    128
    0
    0
    NULL
    NULL
    Misschien wat veel informatie, maar opzich wel interessant. Ik hoor vaak deze zorg bij ouders over dat astma verhaal; hieronder dus even uitleg over hoe het zit. Letterlijk van de website van Ankyzwemmen gehaald, waar wij zwemmen.
    Trouwens, de foto van het kindje wat op de site staat die anneke noemde.. rechtstreeks van de website van ankyzwemmen geplukt.. beetje jammer!


    De kwaliteit van het zwemwater wordt in Nederland geregeld middels de Wet en het Besluit hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden (Bhvbz) uit 1984, met ingrijpende wijzigingen t.a.v. de hygiëne in 2000. Hierin wordt een norm voor gebonden beschikbaar chloor gesteld van minder dan 1,0 mg/l.
    (Gebonden beschikbaar chloor is een substantie die wordt gevormd wanneer verontreinigingen reageren met chloor. Chloraminen zijn verantwoordelijk voor de chloorlucht en irritatie van huid en ogen).
    Dit dient door de zwembadbeheerder dagelijks te worden opgemeten.

    De indruk wordt gewekt, dat het om recent onderzoek gaat. Het is echter een steekproef, uitgevoerd door Prof. Alfred Bernard van de UCL in het voorjaar van 2002, onder schoolkinderen van 8 tot 12 jaar uit Brussel. Onder de 341 kinderen hadden er 41 kinderen aan babyzwemmen gedaan in de jaren tussen 1990 en 1996. Deze kinderen bezochten 3 verschillende zwembaden in Brussel.

    Doel van de studie was om in Brusselse zwembaden luchtkwaliteitsnormen vast te stellen. De conclusie van het Brussels Instituut voor Milieubeheer was, dat risicogroepen, waaronder baby's jonger dan 2 jaar, wordt aangeraden te gaan zwemmen in een zwembad waar de normen worden nageleefd, met andere woorden waar er geen sterke chloorgeur hangt

    Op de site van de BBC wordt in 2003 als reactie op de studie door Prof. Martyn Partridge van UK's National Asthma Campaign gezegd, dat de bevindingen zorgvuldig moeten worden geïnterpreteerd: "Het is onwaarschijnlijk dat zwemmen, op zijn minst alleen, werkelijk de oorzaak voor de verhoging van astma kon zijn." De resultaten kunnen vertroebeld zijn doordat families met astma of aanleg ervoor eerder zwemmen als sport kiezen, door de "wijdverspreide kennis dat lichaamsbeweging door te zwemmen minder waarschijnlijk tot aanvallen van astma zal lijden dan andere soorten sport"

    Recentelijk heeft de onderzoeker Prof. Alfred Bernard op de site van de Engelse Telegraph gezegd, dat hij geen paniek wilde veroorzaken, en dat de risico's slechts voor 30 procent van de kinderen met een genetische neiging belangrijk waren aan het ontwikkelen van astma.

    Ook op de site van jongegezinnen stelt Prof. Alfred Bernard: "Natuurlijk is het niet mijn bedoeling alle ouders ongerust te maken. Wat mijn advies aan hen is? Gebruik je neus."

    Prof. Martyn Partridge, belangrijkste medische adviseur voor astma in Groot Brittanië, zegt op dezelfde site van de Engelse Telegraph: "Het zwemmen is een uitstekende vorm van oefening voor kinderen met astma. De warme vochtige lucht in het zwembad zal minder waarschijnlijk symptomen van astma teweegbrengen."

    En op de site van Manchester Evening News meldt Prof. Ashley Woodcock, die een prijs voor zijn werk in kinderastma ontving: hoewel de studie interessant is, zouden de ouders zich niet ongerust moeten maken. Hij zei: "Mijn bericht is: blijf zwemmen".

    Het Nationaal Platform Zwembaden vindt, dat het, op basis van het uit 2003 daterende onderzoek over zwembaden in België onder kinderen van 6 tot 11 jaar oud, voorbarig is om uitspraken te doen over babyzwemmen in onze Nederlandse zwembaden.

    Het Astma Fonds tenslotte citeert op haar site kinderlongarts Bert Arets van het Wilhelmina Kinderziekenhuis uit Utrecht, die bezwaren heeft tegen de opzet van het Belgische onderzoek. Hij ziet voorlopig dan ook geen reden om babyzwemmen af te raden.

    Update 02-02-2007

    Het RIVM vindt, dat er geen bewijs bestaat, dat zwemmen in chloorbaden leidt tot astma bij kinderen. "De grote onrust en bezorgdheid die bij ouders en kinderen is ontstaan naar aanleiding van de media-aandacht voor het Belgische onderzoek, zijn achteraf gezien dus onterecht geweest", concludeert het RIVM. Staatssecretaris Van Geel heeft het rapport 01-02-2007 naar de Kamer gestuurd
     
  19. PollekePiek

    PollekePiek Actief lid

    Jul 19, 2009
    128
    0
    0
    NULL
    NULL
    Oeps. zie nu pas dat de website die ik quote al in het eerste artikel genoemd werd! Sorry! ;)
    Goed, ikzelf zie geen enkele reden tot zorgen. Mn dochter zwemt bijna een jaar, en nog nooit ziek geweest, zelfs niet verkouden.. dus als het echt zo slecht zou zijn was dit vast wél het geval geweest!
     
  20. Athina

    Athina VIP lid

    Oct 31, 2007
    23,809
    3,339
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    ik kon even geen sites en linken vinden maar wij hadden ook begrepen dat de normen in de nederlandse zwembaden, veel strenger zijn en dat het hier om een onderzoek ging in belgische zwembaden. Dus dat er geen reden was voor ongerustheid.
     

Share This Page