Vegetarische/veganistische recepten & tips

Discussion in 'De lounge' started by Pimpelmeesje, Mar 23, 2018.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Pimpelmeesje

    Pimpelmeesje Fanatiek lid

    Apr 12, 2015
    2,769
    2,145
    113
    Female
    Docent Na&Sk
    Dag dames,

    Ik ben langzaam weer richting vegetarisch aan het gaan, en ik merk dat het nu het weer beter wordt een stuk makkelijker gaat. Ik heb al best veel vega recepten waar ik blij van word, maar nog niet genoeg om al m'n weekmenu's te vullen. Hebben jullie goede recepten en/of tips?

    Dit is mijn absoluut favoriet: https://uitpaulineskeuken.nl/2017/03/bloemkool-curry-met-kikkererwten.html
    I.c.m. currypasta van het merk Fair Trade, baal wel dat die dan weer zoveel verpakkingsmateriaal heeft maar t is zooo lekker :)

    Verder volg ik Forks over Knives op facebook, en de groene meisjes.

    Ik weer dat er best wat vega(n) dames hier rondlopen, dus ik hoop dat jullie mij het laatste stukje kunnen helpen :)
     
  2. Adrianna

    Adrianna Niet meer actief

    Vega is makkelijker.
    Eigenlijk kun je alles maken wat je normaal ook met vlees maakt, maar dan vervang je vlees voor een burger met bonen of je hakt tofu in kleine stukjes en kruid het dan.
    Ik heb niet echt specifieke recepten dus, maar ik vervang meer.
    Kip voor champignons
    Gehakt voor tofu
    Burgers voor bonnen/peulvruchten burgers
     
  3. nizzie86

    nizzie86 Fanatiek lid

    Jan 25, 2017
    4,172
    5,147
    113
    Pimpelmeesje likes this.
  4. JG1986

    JG1986 Bekend lid

    Apr 10, 2017
    652
    243
    43
    (Nog) geen vegetariër, maar kwam van de week toevallig op deze site terecht: www.hetgroenebroertje.nl en ik word daar best enthousiast van. (Nu manlief nog een beetje overtuigen :|)
     
    Pimpelmeesje likes this.
  5. Uuz

    Uuz VIP lid

    Dec 8, 2014
    6,241
    818
    113
  6. Glass

    Glass Fanatiek lid

    May 29, 2017
    2,203
    1,056
    113
    Female
    Favoriet bij onze kinderen : paprika en ui fruiten, 300 gr rijst erbij en kerriepoeder. Dan een halve liter water met bouillion blokje en een kwartiertje Latem staan. Op het laatst diepvries doperwten er door heen scheppen
    Ik maak er ook vaak een gebKken em geklust ei bij in stukjes.
    Kroepoek is er ook Lekker bij.
     
    Pimpelmeesje likes this.

Share This Page