Risotto kun je ook goed invriezen. En je kunt aardappelen en groenten ook gewoon in de magnetron koken. Zelfs kipfilet kun je er gaar in krijgen.
Zo'n camping gastrolletje werkt erg goed hoor, je moet alleen geschikte pannen hebben. De pannetjes moeten een dunne bodem hebben en dan werkt het erg snel, sneller dan mijn kookplaat. Mijn fonduepan heeft een dunne bodem en gaat daarom ook mee op vakantie!
Zo'n gastrolletje hebben we niet. En onze ketels hebben een hele dikke bodem... Heb nu 2 volledige maaltijden ingevroren, telkens dubbel gemaakt dus voor elke week 1 portie. Plan was om dit weekend nog wat te maken, dan waren we er klaar voor om volgende week onze keuken uit te breken. Nu komt ze volgende week al en moet de onze er dit weekend nog uit! Dus ga nog broccolistamppot maken vandaag. Vlees kan dan wel iets op de grill voor daarbij. Steengrill gaan we ook een avond doen. Misschien een keertje chinees halen. Hebben we ook gelijk voor 2 dagen eten. Komt dus allemaal dik in orde! De tips ga ik zeker bijhouden, want het is wel makkelijk om thuis te komen en gewoon maar moeten opwarmen. Heb ik ook wat meer tijd voor de kindjes 's avonds.
Prei-rijst-gehakt (of veggie) met boursin, heeeerlijk! schotel met gehakt (of veggie), puree, witte kool en een tomatenkaassaus met oregano
Wij hebben 6 weken zonder keuken gezeten en hebben een gaskookplaat geleend (als ik geen had kunnen lenen had ik er eentje gekocht bij de kringloop ofzo). Op een tafel gezet en daar op gekookt. Ik had ook veel in de vriezer zoals stamppot. Mix om in de wraps te doen (groenten en gehakt al gebakken), soep, pannenkoeken, stoofvlees, pasta..... Dat soort dingen
naanbrood met tomatensaus en beleggen als pizza.. hmmmm veel tomaten en andere groente erop en het is nog gezond ook. ( wij doen altijd tomaatjes/ paprika/ courgette/ monzaralla parmaham pijnboompitje .. altijd een succes hier
Ja dat maak ik ook altijd, maar meestal opwarmen in de oven met kaas erover. Nu, kan nog opgewarmd worden in de magnetron. Ga zien hoe ik qua tijd zit dit weekend. Oven ga ik zonder zitten. Hadden gedacht onze combi te kunnen houden maar die gaat mee met de huidige keuken weg. Wel ondertussen een nieuwe magnetron besteld (want dat zit niet bij de keuken, wel een tv ), die gaan we morgen of maandag hebben. @ frummeltje: Pannenkoeken invriezen? Nu, 't is wel een goed idee hoor! Heb het nog nooit gedaan
Aardappels kun je ook poffen in de magnetron. Even wat gaatjes er in prikken en dan in de magnetron, lekker met wat vlees en sla of groenten van de grill.
Nijntje de kant en klare pannenkoeken vries ik ook altijd in. Denk dat die je zelf maakt dan ook wel kunnen. Macaroni spageti kun je ook in vriezen , hier net weer een grote bak Macaroni in de vriezer gedaan en bakken soep .
Wij eten onze pannenkoeken meestal dadelijk op. Die wat overblijven zijn er maar een paar en is voor de dag erna Maar als het met kant en klare lukt, moet het ook met de verse lukken. Spaghetti zit 2x kant en klaar in de vriezer. Gelijk ook een pak uit de voorraadkast Soep zit er ook nog in. die moest er eigenlijk uit voor de rest er nog in te krijgen... Maar zo geraakt mijn vriezer ook weer eens wat leger