Verse munt thee

Discussion in 'De lounge' started by Laus85, May 18, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Laus85

    Laus85 Actief lid

    Nov 7, 2008
    234
    0
    0
    Tandarts assistente
    Zuid-Holland
    Hoe en met wat maak je nou eigenlijk lekkere verse munt thee?
    alleen de takjes munt of ook nog een thee soort erbij?
     
  2. gekko

    gekko VIP lid

    Oct 11, 2010
    10,962
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik doe alleen takjes verse munt. Mijn man doet er nog bruine basterdsuiker bij voor zichzelf. Ik vindt dat te zoet.

    Het is wel belangrijk dat je de takjes lekker lang in het kokende water laat zitten...
     
  3. Bri

    Bri Niet meer actief

    Alleen maar munt, verder niks. Ja, kokend water natuurlijk :D
    Velen vinden honing erin lekker. Persoonlijk hou ik daar niet zo van.
     
  4. Bluemoon

    Bluemoon Bekend lid

    Jan 30, 2011
    571
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik hou niet van munt. Mijn man wel, die heeft het daarom zelfs in de tuin geplant. Hij propt altijd eerst een berg blaadjes in zijn glas, daarna komt er een flinke dot honing erover heen en daarna het kokende water.
     
  5. Chiggy

    Chiggy VIP lid

    Aug 29, 2010
    12,876
    25
    38
    Rotterdam
    Idd gewoon met muntblaadjes.. Ik gooi er daarna altijd nog een lading honing door, héérlijk! :)
     
  6. Lon enTijn

    Lon enTijn Fanatiek lid

    Mar 23, 2007
    1,783
    0
    0
    Marokkaanse vrienden van mij gebruiken wel eerst thee, volgens mij groene, en dan de thee die ze in de Marokkaanse winkel verkopen, niet die van Pickwick. En dan de munt erbij, en suiker.
    Lekker! Ze maakt het altijd als ik daar ben.
     
  7. nessa88

    nessa88 Bekend lid

    Sep 3, 2010
    891
    57
    28
    Den Haag
    Erg lekker met eucalyptusbladeren:D
     
  8. ladouce

    ladouce Fanatiek lid

    Aug 6, 2008
    2,698
    0
    0
    In Marokko wordt muntthee gemaakt van groene thee, gezoet met suiker en dan de verse munt takjes erin.
    Persoonlijk vind ik dit erg lekker en vind ik de NL'se variant met alleen water en munt niet te drinken. Is een soort muntwater.
     
  9. brendat

    brendat Bekend lid

    Jun 6, 2008
    964
    1
    18
    Rotterdam
    Jummie, groene takkenthee!
    Maak het zelf met alleen met munt, maar ik ga het nu binnenkort eens proberen met groene thee erbij!
     
  10. Daro

    Daro Fanatiek lid

    Aug 1, 2010
    2,548
    0
    0
    West-Brabant
    Inderdaad in Marokko maken ze het met groene thee.
    En dan wel echte thee he, geen theezakje. In de supermarkt kun je vaak wel gunpowder thee kopen, dat werkt prima.

    Ik doe het altijd zo (ik maak het in een theepot die op het gasstel kan):
    Water aan de kook brengen, dan thee erbij (ik gebruik Marokkaanse thee), niet te veel anders wordt het te sterk. Dat een paar minuten goed laten koken en dan munt erbij. Het beste kun je de takjes een beetje kneuzen voor je ze erin doet. Weer even laten koken. Dan naar smaak nog suiker erbij. In de Marokkaanse variant hoort vééél suiker, ik drink het liever (bijna) zonder suiker want ik hou van de frisse, beetje bittere smaak.

    Je kunt ook de thee maken en dan de gekneusde muntblaadjes in het glas laten trekken, dat ziet er leuker uit.
     
  11. mv3hartendiefjes

    mv3hartendiefjes Niet meer actief

    ik heb van een marokaanse lieve vriendin thee leren maken
    heerlijk en precies zo als hun het ook maken jammie
    haal altijd in vleuten mijn thee en de munt bladeren :D
     

Share This Page