vlees wassen?

Discussion in 'De lounge' started by celia82, Feb 5, 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Saartje123

    Saartje123 Fanatiek lid

    May 7, 2009
    2,395
    35
    48
    Female
    Moeder ♡
    Brabant
    Pffff wat een piep topic is dit geworden zeg......
     
  2. DastyQueen

    DastyQueen Niet meer actief

    Heb niet alles gelezen dus weet niet of het al benoemd is. Maar van de zomer heeft er een stuk in de telegraaf gestaan over kip wassen. Dat veel mensen dit doen maar niet weten dat het gevaarlijk is. De spetters water die ervan komen bevatten namelijk snel salmonella (als ik het me goed herinner) en die verspreiden zich dus door het op spatten van het water. Er was een man aan overleden.
     
  3. xchristina

    xchristina Actief lid

    Nov 26, 2013
    108
    0
    16
    Dit dus . Kip wassen in de gootsteen kan echt heel erg gevaarlijk zijn .
     
  4. SDonya

    SDonya Niet meer actief


    Je moet je niet zo aangevallen voelen.
     
  5. Polletjepiek

    Polletjepiek Niet meer actief

    Als ik soep maak, spoel ik het soepvlees wel af, anders schuimt het zo.
     
  6. podiki25

    podiki25 Fanatiek lid

    May 18, 2012
    3,897
    124
    63
    Tandheelkunde
    Barcelona
    Nog nooit gehoord van vlees wassen eigenlijk.
    Zou niet weten waarom?
    Alles wat we in het dagelijkse leven aanraken zit vol bacteriën, o.a. je telefoon en je toetsenbord. Maar ik ga toch niet elke keer mijn telefoon gaan wassen of zo. Die bacteriën op dat vlees krijg je er niet af met wat water denk ik.
     
  7. oumYahya

    oumYahya Niet meer actief

    Ik was (spoel) mijn kip ook met citroen, azijn of zout. K vind het er frisser uitzien
    En die nare geur en smaak verdwijnt daardoor

    Ik wist niet dat het "slecht" is. Er staat nergens dat de kip daardoor meer bacteriën krijgt.
    Het is enkel dat wat ermee in contact komt. Zo begrijp ik het toch

    En wat vlees betreft. Ik snijd enkel het overtollig vet eraf en als er nog bloed aanzit spoel ik het weg met water. Anders gaat het meteen in de pot.

    Vis was ik ook om het bloed weg te halen

    Ik was nadien alles met heet water en javel of azijn
     

Share This Page