voeding doorslikken

Discussion in 'Voeding' started by Ises, Jul 27, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Ises

    Ises Actief lid

    Mar 26, 2012
    255
    0
    0
    Hoi! Een vraagje: Mijn meisje van 5 maanden krijgt sinds kort bijvoeding. We proberen af en toe wat kleine hapjes. Ze vind het wel
    Interressant maar werkt echt alles weer naar buiten met haar tong. Is ze er niet aan tor of is het gewoon wennen? Hoelang duurde het bij jullie voordat er ook echt wat binnen bleef bij de kindjes?
     
  2. tuc

    tuc Niet meer actief

    Hier werd meteen,alles doorgeslikt, misschien idd nog niet aan,toe. Even over een maandje weer,proberen ofzo?
     
  3. Justy

    Justy Fanatiek lid

    Jul 12, 2011
    3,548
    0
    0
    Hier duurde het een week of twee voordat er iets binnen komt. T is idd even wennen en de een doet er langer over als de ander. Gewoon lekker rustig aan doorgaan zou ik zeggen. T komt vanzelf!
     
  4. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    Aug 29, 2007
    22,170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Dat is de wurgreflex, dat betekent dat het te vroeg is voor vaste hap. Gewoon stoppen en over week of twee opnieuw proberen.
     
  5. Justy

    Justy Fanatiek lid

    Jul 12, 2011
    3,548
    0
    0
    Snap dat stoppen niet helemaal. Ooit moeten ze vaste voeding krijgen en ze moeten er toch doorheen om te leren te happen en te slikken (aangezien ze alleen zuigen gewend zijn) waarom dan stoppen? Is gewoon een questie van leren en als je stopt dan heb je dat leerproces later als je weer begint opnieuw.

    Gewoon lekker aan blijven bieden dus en geduld hebben tot je kindje t door heeft.
     
  6. Omelet

    Omelet VIP lid

    Nov 14, 2008
    14,874
    2
    0
    Dat reflex verschuift langzaam van voor in de mond naar achter in de keel. Je hoeft het niet te oefenen, als het genoeg verschoven is dan hoeft je kind niet iedere keer half over de nek te gaan als het eet en gaat het gewoon goed.
    Even stoppen, over een tijdje weer proberen en kijken of het dan wel lukt :)
     
  7. adi

    adi Niet meer actief

    Het is een reflex dat vanzelf verdwijnt, bij een baby later als bij de andere. Dat is dus geen kwestie van oefenen. Een baby stopt ook vanzelf met zuigen op alles wat ze in haar mond stopt maar gaat dan op dingen knabbelen.
     
  8. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    Aug 29, 2007
    22,170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    De aanwezigheid van die reflex is juist een teken dat kind er niet aan toe is. Reflex gaat vanzelf weg als kind er wel aan toe is, dat valt niet te oefenen.
     
  9. Justy

    Justy Fanatiek lid

    Jul 12, 2011
    3,548
    0
    0
    Maar ts geeft niet aan dat haar kindje t naar buiten kokhalst maar met het tongetje naar buiten werkt en dat is naar mijn idee gewoon even oefenen voor de kleine. Hier nooit naar buiten gekokhalst maar wel de eerste twee weken met t tongetje wat oefenen om het eten naar binnen te krijgen ipv naar buiten. Dat is wat ik bedoelde....
     
  10. kwebbel86

    kwebbel86 Niet meer actief

    Het is oefenen inderdaad. Ben dan ook niet zo voor om te stoppen. Kan het niet goed uitleggen. Baby's zijn gewend om te zuigen, niet om dingen weg te malen, bijten, kauwen, dat soort dingen. Ik ben ook nooit gestopt met de bijvoeding omdat ze toevallig wat dingen naar buiten werkte met haar tong. Na 2 weken at ze echt wel een paar theelepeltjes op. Zolang je maar niet forceert want dan krijg je wel een afkeer tegen vast(er) voedsel.
     
  11. adi

    adi Niet meer actief

    Door de zuigreflex beweegt de tong naar buiten. Zo zuigt een baby gewoon. En de zuigreflex verdwijnt ergens tussen 4 en 6 mnd, waarmee de kokhalsreflex zich naar voren verschuift. Dan is de mond klaar om te kauwen.
     
  12. podiki25

    podiki25 Fanatiek lid

    May 18, 2012
    3,897
    124
    63
    Tandheelkunde
    Barcelona
    Ik ben het hier ook mee eens. Babies die voor de eerste keer bijvoeding krijgen, hebben in het begin nog niet door dat ze niet dezelfde tongbeweging moeten maken als bij de fles. Bij de fles moeten ze de tong tegen de speen duwen om er iets uit te krijgen en dat doen ze in het begin bij het lepeltje ook. Is gewoon oefenen. Sommige babies hebben het sneller te pakken dan andere. Best kleine lepeltjes geven in het begin en wanneer ze het eruit duwen, de pap of hap weer opvangen met de lepel en opnieuw er in stoppen.
     
  13. Ises

    Ises Actief lid

    Mar 26, 2012
    255
    0
    0
    Bedankt voor de reacties! Het is idd geen kokhalzen wat ze doet..ze proeft wat en ipv doorslikken duwt ze het naar buiten. Probeer nu heel voorzichtig af en toe hele kleine beetjes dan zal het vanzelf goed komen :) uiteindelijk gaan ze allemaal eten.
     
  14. Zolief

    Zolief Fanatiek lid

    Jan 2, 2012
    1,413
    44
    48
    Onderin Nederland
    hihi herkenbaar, dat doet onze meid ook. Snapt gewoon niet hoe het de andere kant op moet. Echt geen kokhalzen is dat.
     
  15. corina1989

    corina1989 Fanatiek lid

    May 15, 2012
    1,081
    0
    0
    Groningen
    Hier ook net zo.
    Met de tong drukt ze het meeste weer naar buiten. Maar echt totaal geen kokhals neigingen. Vaak zijn het maar 1 of 2 (kleine) hapjes, waarvan de helft om haar mond zit. Maar ze proeft het in ieder geval :). Komt vanzelf.
     
  16. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    Aug 29, 2007
    22,170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Nee Justy, dat naar buiten werken met de tong is de natuurlijke afweer van een kind tegen vast voedsel. Daar stoppen ze zonder oefenen vanzelf mee als je aan vast voedsel toe zijn. Oefenen zorgt er niet voor dat ze er eerder mee stoppen. Het is rijping, geen leren.
     
  17. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    Aug 29, 2007
    22,170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Babies die op vast voedsel op het moment dat ze er aan toe zijn krijgen werken helemaal niets naar buiten!
    Mijn kinderen hebben nooit iets met de tong naar voren gewerkt. Ze hapten, kauwden zelfs al wat en slikten door. Het is echt niet iets dat een kind kan leren, het is rijping, en het komt vanzelf, als je je kind maar gewoon de tijd geeft.
    Ik heb dus ook helemaal geen foto's van mijn kinderen met gezichten voor met eten. Ze aten vanaf het begin gewoon netjes.
     
  18. tuc

    tuc Niet meer actief

    bij de kindjes van 4 maanden die dit doen, zou ik denken dat ze er nog helemaal niet aan toe zijn. Ik zou dit eerlijk gezegd ook niet blijven oefenen, maar gewoon even helemaal stoppen.
     
  19. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    Aug 29, 2007
    22,170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Nee het is geen kokhalzen. Het is een natuurlijke reflex die er voor zorgt dat dingen die niet naar binnen horen te gaan niet naar binnen gaan maar naar buiten gewerkt worden.
    De Engelse term : Tongue-thrust reflex, dus met de tong duwen, dekt de lading beter dan de Nederlandse term 'worgreflex'. De kokhalsreflex is iets anders.
     

Share This Page