vraag over kip bereiden

Discussion in 'De lounge' started by TinaTeenslipper, May 25, 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. TinaTeenslipper

    TinaTeenslipper VIP lid

    Jun 5, 2013
    7,020
    548
    113
    ik had vanmorgen kipfilet uit de vriezer gehaald om vanavond te eten. gewoon in de verpakking op de aanrecht gelegd. nu wil mn man vanavond uit eten dus is mijn vraag wat het beste te doen nu met de kip. heb hem nu in de koelkast gelegd sowieso maar beste vanavond even bakken of kan dat morgen dan ook nog.

    groetjes tina:)
     
  2. Islah

    Islah Niet meer actief

    Gewoon terugdoen in de koelkast, blijft wel 1 dag nog goed. Dat doe ik meestal en is altijd goed gegaan.
    Alvast bakken (en vervolgens terugzetten in de koelkast) kan natuurlijk ook altijd.
     
  3. TinaTeenslipper

    TinaTeenslipper VIP lid

    Jun 5, 2013
    7,020
    548
    113
    haha ja dacht zelf ook wel zo idd. punt is dat ik weinig zin heb denk ik vanavond haha. als ik het morgen doe bak ik hem al vroeg in de middag ook.
     
  4. louan

    louan Niet meer actief

    Ik bak de kip dan, afkoelen, koelkast.

    Ben veel te ' bang' dat het dan niet meer goed is als ik het terugzet. Vind het er dan altijd ' vreemd' uitzien of dan ruik ik weer iets haha...zit zo in mijn hoofd :)
     
  5. CrossCountry

    CrossCountry Bekend lid

    Mar 9, 2015
    618
    0
    16
    NULL
    NULL
    Mijn man is slager dus weet aardig wat van vlees/kip af ;)

    maar het kan nog makkelijk (in de koelkast) een nachtje blijven liggen. Even marineren helpt ook om de "kwaliteit" te behouden.
     
  6. Salsera

    Salsera Fanatiek lid

    Jan 25, 2012
    1,195
    177
    63
    NULL
    NULL
    Ik zou het ook gewoon morgen pas bakken. Ik heb ook weleens dat ik vlees uit de vriezer haal en dan eind van de middag bedenk dat ik daar eigenlijk geen zin in heb haha. Is nog altijd goed gegaan :D
     
  7. Islah

    Islah Niet meer actief

    Bedankt voor de tip van het marineren! Komt dat door de olie of de kruiden of beide?
     
  8. kris8

    kris8 VIP lid

    Aug 17, 2009
    8,032
    3
    36
    tip misschien voor de volgende keer.. Als je hem s` ochtends in de koelkast legt om te ontdooien kan je hem met een nog geruster hart laten liggen. Doe ik eigenlijk altijd en dan haal ik hem een uurtje of 2 van te voren ( als ik dan thuis ben ) uit de koelkast dan weet ik meestal wel zeker of we het wel of niet gaan eten. Dan is hij eigenlijk altijd ook gewoon goed ontdooit.
     
  9. Kimberly 33

    Kimberly 33 Fanatiek lid

    Mar 19, 2014
    2,080
    0
    36
    Ik zou het persoonlijk wel vast klaarmaken, een hele dag in een " warm" huis op het aanrecht, nee dat leg ik niet gerust meer in de koelkast, ja voor de hond of kat haha.

    Idd laten ontdooien in de koelkast, doe ik ook
     
  10. CrossCountry

    CrossCountry Bekend lid

    Mar 9, 2015
    618
    0
    16
    NULL
    NULL
    komt inderdaad door de combi olie en kruiden
     
  11. TinaTeenslipper

    TinaTeenslipper VIP lid

    Jun 5, 2013
    7,020
    548
    113
    dank voor de antwoorden.

    heeft maar een uurtje of 2 buiten de koelkast gelegen ( nog keibevroren dus) en daarna in de koelkast gelegd. morgen net na de middag word hij gebakken haha.
    nu op de bank :)
     
  12. Beheer

    Beheer Administrator
    Staff Member

    Feb 11, 2005
    16,277
    2,978
    113
    Op verzoek gesloten.
     

Share This Page